Motionsdans med Jul-stuk!

Säsongens sista Motionsdans, med bjällerklang! 
 
 Julmusik med dansant takt fick inleda kvällens andra avdelning. 
 
 
 Under flera år har vi i slutet på säsongen presenterat en dansant julkavalkad. Varje år ger ett flertal musikanter ut sina bästa jullåtar, och vi brukar årligen botanisera bland dessa. Så med en bas-lista med passande låtar som grund, byts några ut inför varje juldans. Årets sista upplaga av Motionsdansen fick därför sin alldeles speciella prägel och innehåll. Så med bjällerklang och tomte-hoo kunde vi bjuda upp till final på Motionsdansen.
 
                                    
 
 Med kända jul-texter i låtarna, gick det bra att nynna med i foxen.
 
 Självklart håller vi fast vid vårt invanda upplägg, och blandar fox och bugg under de inledande danserna. De flesta hade gästat våra Motionsdanser tidigare under hösten, medan några andra premiärdansade denna finalkväll.  
 
                                      
 
 Anna och Martin kunde se tillbaka på både 1:an och 2:ans bugg under hösten.
 
 Sedan fick vi uppskattande ord för denna sköna blandning av båda kurs-gängen tillsammans. Visst är detta en trevlig del i kvällen, att kunna samla båda kursgängen i en å samma dans.
 Att lägga Motionsdansen som sista punkt under kvällarna är inte mycket att välja på för oss. Men samtidigt vet vi ju att det blir lite krångligare för den tidigare kursens deltagare, att dela upp söndagens danskväll. Så konsekvensen kan väl bli att man hoppar över Motionsdansen, tyvärr.
 I denna sista flämtande dryga timme av höstens dansverksamhet, kändes det därför extra bra att kunna samla hela gänget i gemensam dans. Å visst blev den trevlig!  
 
                                   
 
 
 Som vi tidigare nämnt, verkar foxtroten ha stigit i gillande under hösten. Bugg är ju vårt huvudnummer, så att säga, men höstens träning i fox har åxå givit resultat. I början av säsongen väljer en del att "stå" över denna dans, men nu ser vi att så gott som alla ta vara på denna trevliga dansform.  
 
                                    

                                    
 
                                    
 En hel samling sköna fox-bilder.
 
 
 Å gnussmästaren själv i "hot action"! :-)
*********************************************************************
 
 Fast under buggen blir det förstås extra fart i lokalen!
 
 Här blir det fart i benen på våra buggare!
 
                                      
Inge bjöd upp Marie-Louise på en bugg. 
 
 Rödnosade renar och rockande tomtar fick göra oss sällskap i kvällens buggmusik. För visst har flera av våra ordinarie dansbandmusiker givit ut härlig bugglåtar med julglittrande rim. Denna kväll fick vi kanske ge en smula avkall på vår annars så nogranna takträkning, och vi snabbade upp buggen ett snäpp. Men vad gjorde det när tomten rockade så skönt! HOO-HOO!   
 
 
                                    
 
 Anki och Veijo provar att spänna bågen
 
 Runt halvtid kliver vi in i andra andningen, och kopplar över till bara bugg. Här låter vi våra dansband ge oss en å annan traditionell bugglåt emellanåt. Vi plockar bland höstens populära varianter, och visst ser det ut att gillas. Gänget buggar så pannan blänker, men vad gör väl det nu när vi ändå gnussat färdigt!
 
                                    
 
Susanne och Bengt-Åke
 
Mia och Anki testar Dubbelbugg med Björn-Ove
 
 Inge och Lena
 
                                     
 Claes i buggartagen, här med både Anki och Katariina.
 
 
                                    
 
 Under den inledande repetitionsdelen fick framför allt deltagarna i Bugg 2:an, en riklig genomgång av höstens buggfigurer. Mycket att träna vidare på under Motionsdansen, för Er alla.
 Bugg behöver mycket träning för att utvecklas och bli bättre. Att utnyttja våra egna tillfällen till dans är ett utmärkt steg på den vägen. Vi hoppas Ni vill fortsätta med Motionsdansen under våren och utveckla Er bugg. 
 
Här har Ulla fångat en energirik buggbild på Inge och Marie-Louise
 
                                    
 
 Kate och John buggar på under söndagskvällen.
 
                                   
 
 Kate och Veijo 
 
 Tommy och Elin
 
 Som vanligt höjde vi upp tempot lite grann mot slutet av kvällen. BUGG's Motionsdans har ju meningen att vara just motion. Motion när den är som bäst, till musik och i sällskap med nära vänner. 
 
                                   
 
 
                                   
Björn-Ove har fått fart på hela serien i Dubbelbuggen med Annica och Monika.  
 
 Under hela kvällen puttrade det i glöggrytan, och det var bara att gå dit och fylla på sin mugg. Lite russin och mandel, samt en pepparkaka till det. Motionsdans med jul-stuk ska ha dessa ingredienser!
 
 Stellan fyller på med lite julstämning.
 
 Med inte så lite vemod i rösten, säger både Ulla å jag ett Tack för en heltrevlig höst med Motionsdans. En dansform som verkligen växt hos BUGG's under hösten, Tack vare Er alla!
 Om Ni vill, fortsätter vi med detta strax efter nyår igen! Mera dans med BUGG's den 20 januari är det tänkt!
 
Sedan hoppas vi att Ni håller med oss i "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0