Receptfri stimulans på Syltoppen!

 Bugg 4:an Bommar Borren och avslutar med Kram!
 
Linda och Stellan förenar sig med gänget och värmer upp.
 
  Man är nog inte ensam om att känna sig lite kurig, när regnet strilar ner och temperaturen kryper ner mot noll-strecket. Att hålla humöret på topp är inte alltid det enklaste under dessa förhållanden. Ett säkert sätt att motverka dessa symtom är att ge sig upp till Syltoppen för en stund med bugg. Det är testat och bevisat av mej själv, så det skriver man under på! Upp med både temperaturen och humöret med BUGG's!
 
                                    
Skönt att värma upp sig med några extra buggar så här i höstrusket.
 
Detta utmärkta val gjorde även Ida och Tommy.
 
 Så visst kändes det helt rätt att Ulla spelade ett par extra uppvärmningslåtar denna höstkväll för gänget i Bugg 4:an. Värmen steg i kropp och själ, och höstrusket var glömt för en stund. Det är väl så det ska kännas hos oss!

                                    
Josefin och Åke                                    Bengt-Åke och Ulla 
 
Stellan tar en bugg med vännen Angelique..

                                   
och med Linda...                                   och med Margareta.
 
 Å, vad gjorde vi mer än attt värma upp då? Jo, först och främst tog vi och friskade upp förra gångens buggtur, "Bommen". Ett dubbelt tagande över huvudet, inleder buggturen, och fortsätter med upprullning av detta korstag.  Figuren innehåller sedan en "Falsk Karusell", en helt ny bekantskap i sig. Tjejens arm symboliserar därpå "Bommen", som fått ge namn åt hela figuren. Torped-insteg och tjejens "baksteg" bakom ryggen, en ny del som avslutas med framsteg och frivarv. Denna buggtur kommer att vara den första, i en serie om tre turer, som vi skall bekanta oss med i höst. 
 
 Ida och Lars till vänster, är inne i "Bommen" med sin typiska skjuts i tjejens frivarv.
 
 Kul med buggträning säger Veijo och Maria!
 
 
 När Jan skojar till sin bugg, är det kul tycker Annica!

                                    
 
  Andra buggturen i trilogin blir "Borren", med sitt lustiga "knick" på tjejens axel som avslut. En lite annorlunda variant där vi inleder med att föra tjejen till vänster, som omväxling. Vi för tjejerna åt höger i de flesta bugg-figurer, men här startar vi upp åt vänster. In i ett knepigt korstag, och ut igen. Kort vänster med en ögla över killens huvud som fortsättning. Ett ytterligare högervarv för tjejen, och vänster frivarv med "Knicken". Snabbhet i handen gäller för killen här, samt en kvick duckning för damen. 
 
 Pierre och Ulla fick träna på bägge de nya varianterna.
 
 På allt detta nya, tog vi så en välbehövlig kaffepause. En rast som gänget gillar skarpt. Ja till och med så ivrigt att Karlsten kilar iväg och hämtar kaffe innan dansen är slut. Men så är det ju Löfbergs Lila åxå!
 
 Dags för mera bugg igen! Ulla spelar upp för andra periodens bugg.
 
  Vi samlar ihop gänget och skakar ner kaffet i magen med några buggar som inledning. Ett par byten, så är temperaturen på topp igen. För nu skulle vi ta oss an kvällens nya buggtur.

                                     
 
                                     
 
                                     
 Vilken buggtur stod på tur nu då? Karlsten ger några tydliga tecken på detta!
 
  Jo visst är det "Kramturen" vi siktar in oss på. Ytterligare en av de där lite längre varianterna, som innehåller flera moment. Vi går sakta igenom dem, och tränar om igen. Figuren blir allt längre och avslutas med sina bägge Kramar. En riktigt trevlig variant. Själv sänder jag tacksamma tankar till Vincent, som lärde mig denna buggtur på köksgolvet, för dryga femton år sedan. 
 
 Både Jimmy och Annica samt Linda och Åke, är synkront inne i den andra Kramen.
 
 Stellan och Lena
 
                                    
 Maja och Claes                                       Linda och Magnus
 
Ett extra Välkommen säger vi till gästande Nina och Magnus från Forshaga! 
 
 Björn-Ove och Nina och ryggsidan av Annica och Jimmy
 
 Även gänget i Bugg 4:an får ägna sista minuterna fri dans. En liten uppmaning att ägna extra uppmärksamhet åt både "Bommen" och "Borren" samt förstås den trevliga "Kramturen". 
 
                                  
 Linda och Peter                                      Monika och Claes
 
 Visst kunde vi avsluta Bugg 4:ans kurs med uppvärmt, både humör och hjärta. En mycket stor anledning att vi alla håller på just med dans, och bugg i synnerhet. Detta uppiggande recept innehåller minst två doser till, och kan avhämtas de två kommande söndagarna på Syltoppen. En alldeles utmärkt medicin!
 
Höj Din livskvalitet med bugg! Å... "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 Hälsar Dr. BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0