Vår Bugg 4:a blandar nytt och gammalt!

 Bugg 4:an samlade ihop och rundade av bland sina figurer!
 
Det går livligt till då Bugg 4.an startar upp för kvällens övningar! 
 
 Vår Bugg 4:an har en diger samling med buggturer att sortera bland, då det blir dags för uppvärmning med bugg-gänget. Hela gänget hade ett brett register redan före sin sista buggkurs för året,och inte blev den mindre då nu Bugg 4:an dansade finalkväll. Så visst var det en livligt samling som äntrade golvet och mjukade upp sina leder inför kvällens övningar. 
 
 Stellan och Anita buggade loss till Ullas musik!
 
 Ganska snart avbröt vi uppvärmningen och kallade på Er uppmärksamhet. En hel del skulle avhandlas denna finalkväll, så det gällde att utnyttja tiden väl. Av erfarenhet vet vi ju att våra buggkvällar brukar gå så fort, och nästan som lite jäktigt att hinna med de sista uppgifterna.
 
                                    
 Syskonparet Jansson i aktion, Marcus och Malin, vill säga!
 
 En annan av alla erfarenheter vi fått under åren som gått, inom buggandet, är att övning med "Linjebuggen" ställer till viss oreda. Så för att lägga denna oordning till handlingarna i ett tidigt skede, fick kvällens första uppgift bli just "LInjebuggen". 
 Vi noterar killens inväntan på plats, medan tjejen travar runt honom, under "såsom ett handbyte", och kopplar hans tydligt visade vänsterhand. Ett steg fram, vänd mot varandra, och vänd ryggen mot dansriktningen, innan skjutsen på fyra.Killen i två högervarv och tjejen i två vänster-dito. Står vi då efteråt inom armslängds avstånd, är det bara att koppla dubbelgrepp och bugga vidare.
 
 Marcus och Anci i ett traditionellt bugg-grepp.
 
 Ulla bjöd på musik medan "lekledar'n" räknade in för unison uppstart. Villervallan har god förhoppning att bli minimal, om alla startar upp samtidigt. Fungerade fint, och de flesta kopplade dubbelgrepp med samma danspartner man inledde buggturen med. Bara det är ett gott betyg på utförandets riktighet! Strålande "Linjebugg"!
 
                                    
 Karlsten bjuder damerna på bugg förstås, här åker både Annika och Ida med i svängarna!
 
 En annan buggtur som är svår att undvika då "Linjebuggen" är på tapeten, är den i inledningen snarlika "Promenaden". Om nu inte "Linjebuggen" hör till de mer populära varianterna, så är "Promenaden" dess raka motsats! Är det månne någon av killarna som inte plockar med den minst en gång, under varje bugglåt? Jag bara undrar!
 
 Peter i högerkanten buggar med Annika och Ulla till vänster buggar med dold kavaljer.
 
 "Promenaden" är en av de där lokala varianterna, som vi förstår uppskattas av buggtjejerna. Buggturen dök upp redan under senare hälften av nittiotalet, och var länge en variant med personlig prägel. Som vanligt gillar vi att bena ut buggturerna, och lär nu ut den variant som vi gillar bäst. Men variation, det kan den ståta med! Milt sagt!
 
                                    
 Marcus och Caroline                               Annika och Bengt-Åke
 
 Denna omgångs röda tråd, har varit den nya "Trilogin". Varannan kväll av Bugg 4:an har vi presenterat en ny del av denna samling,och nu skulle de sammanfogas till just hela "Trilogin".
 Först ut i serien är "Borren", med sin egenartade tryckning på tjejens högeraxel. Killen förväntar sig då en stilig nickning av tjejen, för att ducka under hans arm. Uppmaningen blev att killen skulle trycka lite längre på hennes axel, för att effekten skulle bli som bäst! Övning på detta!
 
 Här är det koncentrerad övning på "Linjebugg" som gäller! (Hur ser man det?)
 
 Nästa trilogi-del var "Bommen", som vi givetvis repeterade. Här dyker flera kul moment upp i både just "Bommen" och senare tjejens baksteg med följande höger-frivarv som följd. En lite udda buggtur som innehåller en hel del charm". Fast nu tiden rusade iväg mot pause, fick gänget lite övningstid även på denna variant
                                    
 Björn Ove och Maria                             Ulla och Stellan
 
 Fastän kaffe-tarmen gjorde sig påmind, fick sig den sista delen av "Trilogin" en genomkörare igen. "Vänsterlåset" som premiärvisades förra söndagen, fick en behövlig repris i denna stund. Här jobbar vi med tjejen till vänster om killen igen, för ovanlighetens skull, tillägger vi! 
  I de allra flesta buggturer går tjejen till höger om killen, så visst är det lite ovanlig krydda i de här varianterna!
- In i lås å ut igen, kort vänster med ögla som läggs, och tjejen ända ut till baksteg. "Lastväxlartaget" med "Torpedinsteg", och tjejens baksteg, med bibehållen handfattning då vi för henne i höger buggsväng. 
 Det är knappt så jag själv förstår, fast jag kan ju skylla på åldern jag! Vad skyller du på? :-)
 
 Josefin och Peter bringar reda i buggturerna.
 
  Nu var det hög tid för kaffe med dopp! Gänget fick chans att vila både fötter och öron en stund. I stället kunde man ta sig en titt på fina gruppfoton sedan förra helgen. Med ett namn på listan och en peng i kassan, så kommer ett stiligt foto från en trevlig kursomgång per post inom kort!
 
                                    
 Pierre och Ida                                         Veijo och Monika
 
 När kaffet hade förflyttats till sin rätta plats och buggrytmen kommit i kroppen igen, var det dags för den svåra uppgiften att lagga samman hela "Trilogin"!  Lite kul att se att även de "gamla" buggarna får tänka till en smula. För visst är det så att när flera moment skall läggas samman, sätts minnet på prov. Fast med lite träning, fixade hela gänget detta! Några extra rundor, så sitter det fint!
 
 När nu Veijo vänder oss ryggen, riktar vi blickarna mot Marcus och Lena istället.
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
                                   
 
 En variant återstår av denna finalkvälls buggturer, och den fick bli "La Grande Finale" för hösten buggkurser. "Tjejdyket", eller den mer vanvördigt kallade "Kärringdyket", stod för den sista uppgiften.
 Att jag själv blivit lite åthutad i själva markeringen, blir nu ett kul minne som gärna kommer med i demonstrationen.
 "- Du måste visa tydligt, Arne!!"
 Någon närmare förklaring är helt onödigt, då vi kan lägga till bilden nedan!
 
 Veijo och Lena gör en suverän visning av "Tjejdyket" !
(En bild säger mer än tusen ord!)
 
                                    
 Margareta och Jan                                   Lars och Maria 
 
Jan och Susanne i glad bugg.
 
 Vi avrundar kursdelen med lite fri dans, eller "Bland å ge" som vi brukar säga. Ulla botaniserar bland några extra sköna bugg-vax, och presenterar dem för Er. Fart på buggen blev det, för så skall det va när BUGG's dansar final!
 
 Ett Stort Tack till Er för en trevlig kursomgång, och för fin present!!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
Och hoppas Ni håller med oss i att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Claes

Som vanligt lika roligt att läsa och titta på bilderna! Bra jobbat och tack för denna omgång.. kommer bli tomt på söndagarna tills det börjar i januari igen! :) En fundering kring tjejdyket är väl att det är samma markering (eller väldigt lik)som för rallyturen? Nog för att killen vet vilken han ska göra men tjejen får ju vara beredd på att åka bil och dyka samtidigt? ;)

Svar: Hej Claes och Tack för fina ord! Jo en liten dipp i blogg-inlägg kommer det förstås att bli. Vi siktar på att kunna lägga ut något Jul-pyssel i år åxå. Vi får se... Ja markeringen är helt visst snarlik i båda figurerna. Med v-handen markerar vi killar att hon ska ta handen, sedan visar vi ju var, hon ska ta den. Å det skiljer ju. Tjejerna är snabba i sin uppfattning! Vi provar lite mer i praktiken till helgen!
Fortsatt trevlig vecka på dej Claes!
Ps. Ny bild på facebook-sidan, tror du glimtar till där! /Arne
BUGG's

2012-11-20 @ 23:27:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0