Bugg 1:an dansade sin första final!

Många besökare på vår finalkväll! 
 
 Full fart under uppvärmningen hos BUGG's!
 
 Punktligt kl. 16.30 startade Ulla upp musiken för denna sjätte och sista kväll för bugg 1:ans kursdel. Det fick bli någon extra låt som uppvärmning, för det handlar ju mycket om att få öva just den fria buggen ikväll. Att det är "Ramsan" som blir ledtråden, det har gänget hajat nu. Så visst blir det fart buggen denna sista uppvärmning!
 
                                    
 
 
 Mycket bugg blev det för alla, här med Anna och Martin.
 
                                    
  Pause i buggandet och Välkomsthälsning, för nu hade alla hunnit in och fått på sig dansskorna. En kort repris på vår buggserie då alla var redo, och så bjöd Ulla på mera musik. Självklart dök det upp en å annan låt med Arvingarna, som just gästat Medis. En handuppräckning bland gänget visade att flera hade tagit tillfället för dans till bandet under fredagen. Trevligt tycker vi!

  Villy kom och dansade å visst blev det bugg för tjejerna.
 
 
                                    
 
 
 En repris på förra gångens "Katapult" stod först på tur. En av de där verkligt användbara buggturerna, som dessutom finns i ett flerta varianter. Grundutförandet gällde för kvällens gäng, och återgång till höger-höger-fattning. Den passade utmärkt in i buggserien som fick sig ytterligare en del. 
 
 En sådan där jättefin buggbild igen, dessutom illustrerar den alldeles förträffligt kvällens "Katapult". 
 
 Katapulten igen, och här i fjärde takten då killen skickar iväg tjejen i sitt frivarv, vi tackar Micaela och Erik!
 
                                    
 
 Kvällens variant dök upp för ett par år sedan, när jag hade klurat ordentligt. Suttit och funderat ut en buggtur som var förhållandevis enkel, inrullning och baksteg, varpå avslutning med en buggsväng.... Den blir trevlig, hem å visade Ulla den nya varianten! Några större lovord blev det dock. Ulla upplyste mig att denna hade hon dansat tidigare under motionsdans i Karlstad. Ja ja, kort lycka är åxå lycka...
 
 
 Fast buggturen blev accepterad, och kom flitigt till användning. Å nu i söndags hade vi glädjen att dela den med Er. Lite klurig med sitt baksteg på tre å fyr, men vi är övertygade om att Ni kommer att använda den lika flitigt som vi. Lite mera träning så sitter den fint. 
 Ett par tränings-låtar på det, innan vi gjorde avbrott för kaffe. Det är en viktig del av kvällen...
 
                                    
 
 
 
 Under kaffepausen fanns det tillfälle att kolla in gruppbilden vi tog förra söndagen. En riktigt bra bild med många glada ansikten. Om Ni vill kan Ni beställa ett eget foto på hela gänget, ett foto vi hoppas kan vara ett trevligt minne från Er Bugg 1:a.
 I ett album fanns en diger samling gruppbilder från flertalet av våra danskurser. Riktigt kul att sitta å bläddra i då och då. Vi tar med dem nästa söndag igen, om Ni vill kolla in Era föregångare.
 
 
                                    
 
 Efter Kaffet startade Ulla upp musiken på nytt. Några sköna bugglåtar fungerar utmärkt som en startsignal för denna kurskvälls andra halvlek. Deltagare som avnjutit kaffet ute, lystrar och hör att nu är det dags för mera bugg! Gänget samlas igen...
 
 Lite uppmjukning efter pausen, här med Andreas och Jenny.
 
 
 Så blev det dags att lägga sista buggfiguren i vår nu ganska långa "Ramsa". Efter lite ytterligare träning på figuren kunde vi idka "copycat" igen. Vi visar först och Ni får tillfälle att kopiera figurerna efteråt. Nu kunde vi lägga "Midjetaget" som sista del i vår serie, som vi hoppas kan bli till hjälp, främst för killarna, då det stundar dans i skarpt läge!
 
                                    

 Lite lösare tyglar fick gänget på denna sista genom gång. Fri dans, eller "Bugg ur minnet" som vi åxå kallar då killarna får föra bugg efer egna val. Ulla plockade trevliga bugglåtar, och oj vad det blev fart!
 
Många buggturer att hålla i minnet för gänget nu!

  Några minneord på vägen fick avsluta kursen. Visst har vi matat buggturer, visat steg i betonad ordning. Lagt turerna i vår Ramsa, inte som tvungen ordning, utan bara som lite minneshjälp!
Så glöm inte bort att buggen skall vara rolig i första hand! 
 "- Med ett leende och en buggsväng, kommer man långt" som vi brukar säga.
 Se till att hålla takten, så gott det går. Trillar man ur den, så börja om. Ögonkontakt med Din danspartner och ett leende därtill, så har Du hittat mycket av buggens själ. Ut och dansa så fort det finns möjlighet!
 
 
 
 
 
 Några sköna bilder från Bugg 1:ans sista kväll, får avsluta sex veckors härliga dansbilder!
 
 Ulla och Jag själv hoppas Ni har haft kul under BUGG's sex veckor med Nybörjarkurs i bugg! Ett stort Tack till Er alla, med samtidig förhoppning, att Ni får mycket kul med Er bugg! 
 Är ni sedan sugna på lite mera bugg med BUGG's, så startar ju redan nästa söndag en direkt uppföljning i vår Bugg 2:a. Här lägger vi på en hel del buggfigurer, som tar Er ett stort steg mot Buggen övre skikt! 
 
 Vi hoppas på återseende söndag den 14:e oktober kl. 16.30; Med mera bugg med BUGG's!
                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Med nystart i sikte säger vi kavat:  "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Väl värt att prova!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0