Våra förevigade Bugg 1:or

Bugg i höstsol.
 
 Med en vacker höstsol i fönstren, dansade Bugg 1:an sin uppvärmning. 
 
 I söndags blev det uppvärmning, utan någon repetition som hjälp, för gänget i Bugg 1:an. Ulla startade upp musiken per omgående,och nu fick buggen köra igång direkt. Några senkomna gäster droppade in och tog plats i dansringen efterhand. Några byten förstås, innan vi kunde pausa och hälsa hela gänget välkomna åter.  
 
En sån där härlig buggbild igen! Vi tackar Jenny och Patrik för posen!
 
 Vi tar en repris på Ramsan innan vi fortsätter,det är ju bra om den får en liten uppfriskning. Vi dansar före och gänget följer efter. Steg för steg till vi kommit igenom den helt. Sedan kör vi lite musik och dansar vidare.
 
                                    
 
 Som vi poängterat är inte "Ramsan" något som helst absolut sätt att dansa bugg. En liten hjälp, främst för killarna, att komma ihåg de buggturer vi hittills lärt oss. Tanken är ju att killarna ska "föra" sin dam, och så här i början innan säkerheten kommit, är det lätt att tveka och fundera för mycket. Här är det meningen att Ramsan skall ge minnet hos grabbarna en liten hjälp. När säkerheten kommer frampå, kan de börja att blanda sina buggturer eftrer eget tycke. Ge buggen sin egen personliga touch.  

Ramsan skall ge killarna hjälp att minnas buggturerna. Här är det Jenny och Hans som buggar på.
 
 Förra gången hade vi börjat med "Tjej bak killes rygg" som ny buggtur. En variant som kräver en hel del övning, kanske vår bugg 1:as klurigaste figur. Flera moment att öva, och vi lägger på bit för bit, tills figuren blir komplett. Flera passager som vi poängterar lite extra, så ett å annat avbrott blir det ju med ytterligare kommentarer.
 
                                    
 
 När figuren börjar att sitta i minnet, lägger Ulla till lite musik. Gänget tränar på figuren, varpå vi lägger in den i Ramsan förstås. Serien har blivit riktigt lång, mycket att komma ihåg!
 
Här buggar Mia och Martin under söndagens bugg 1:a. 
 
 Under pausen samlade vi hela gänget för ett gruppfoto. En trevlig tradition som följt oss unde åren. Nästa gång räknar vi med att ta med ett provfoto, för eventuell egen fotobeställning. Ett trevligt minne från en kul kurs!
 Dessutom tog vi med oss pärmen med tidigare gruppfoton, spännande att bläddra och minnas tidigare deltagare. 
 
 
                            
                                    
 
 Vi lägger som brukligt till en buggfigur varje gång. Denna gång var det "Katapulten" som stod på tur. En lite kortare variant, som dock krävde ett mått av aktivitet av killen som inledning. Hans insteg i damen högra arm får tjäna lite som en markering för buggturens början. Härpå gör båda sitt baksteg, och kopplar vänster-vänster-fattning. Killen ger tjejen hennes frivarv åt vänster på takt fyra, och kopplar höger-höger fattning. Buggturen är klar och förhoppningsvis båda nöjda å glada.

Full fart på träningen, här med Emilie och Martin.
 
                                    
 
 Som vanligt ägnar vi sista minuterna åt fri dans, eller som vi annars åxå säger: "Blanda å ge"! Ulla plockar fram några sköna bugglåtar och petar upp tempot en smula. Nu buggas det friskt och bugg 3.an, som anlänt och ligger i startgroparna, får titta på trevlig bugg!
 
 Full fart på buggen under sista minuterna av Bugg 1:ans kurs!
 
 Vi Tackar för ännu en trevlig kursdel, och hälsar gänget Välkomna åter till nästa söndag. Då kickar vi igång Bugg 1:ans finalkväll, som kommer att bestå av bland annat buggturen "Midjetaget". En trevlig och användbar figur som följer oss under fortsatt kursande. För visst hoppas vi att återse hela gänget på Bugg 2:an, som startar efterföljande söndag!  
                                                                                               På återseende hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
Självklart tillägger vi vår fasta övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Anonym

Härliga bilder!(: Vilken tid kommer buggtvåan att vara?

2012-10-01 @ 19:44:50
Postat av: Ulla

Bugg2 kommer att starta kl. 16.30, precis som ettan gör nu...
Javisst är det fina buggare! Ett görtrevligt gäng!

2012-10-01 @ 20:29:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0