Fullbelagt på Bugg 3:an!

 Bugg 3:a med många gäster.
 
 Under uppvärmnings-buggarna droppade det in allt mera dansgäster!
 
 Som vanligt kör vi några låtar att bugga till, som inledning på kursdelen. Först och främst för att komma in i rytmen och mjuka upp lederna en smula, men den stunden passar åxå fint att vänta in "sista minuten" gästerna. När vi så stannade upp för kurstarten och Välkomsthälsning, hade dansgolvet blivit bort i mot "fullbelagt"!
 
 Caroline tittade upp till oss och fick en bugg med Bengt-Åke.
 
 Kan hända är det fredagens dans på Medis som givit en extra skjuts för bugg-intresset i stan! Ett utmärkt tillfälle att friska upp sin bugg, så här dagarna före evenemanget. Vi är naturligtvis glada att Ni tittar upp till oss, och hälsar Er alla Hjärtligt Välkomna!  För: "Ska man friska upp buggen, ska de givetvis va med BUGG's!" :-)
 
                                    
 
 
Bland många buggare såg vi Mattias och Sophie
 
 Förra gången var det "Katapulten", med diverse variationer, som stod i centrum. Därför passade det utmärkt att vi tog dessa figurer i en liten repris, denna femte kurskväll. Grund-varianten fick bli först på tur, även om den redan dykt upp i de lägre kursdelarna, för det är ju denna vi bygger vidare på och varierar denna kväll. 
 
                                     
 
 Så lade vi till varianten med "Handstöt" och tjejens extra högervarv. Därpå tog vi "Polisturen" i särskilt beaktande, och funderade kring det lite anmärkningsvärda namnet. Någon förklaring på "nätet" kanske?

                                     
  Sedan fick vår egen mixade variant, som går under namnet "Medisturen" en ytterligare genomgång. Kul med en variant vi kan sätta BUGG's signatur under!
 Slutligen tog vi upp "Katapult" i vänstervariant, med sitt extra vänstervarv för tjejen. Ett litet tillägg som vi poängterade, att den dyker upp i Dubbelbuggen åxå. 
 Slutuppgiften blev självklart att alla dessa  fem varianter skulle användas under träningsmusiken som följde. Å hur gick det då? Blev alla varianterna representerade i Din bugg?
 
 Katarina och Jimmy tränade på "Katapulten", är det månne frivarvet på gång!
 
 Några låtar med träningsmusik fick det bli på detta förstås. Några lugnare varianter som inledning, och sedan petar gärna Ulla upp tempot en smula. En vanlig kommentar är att det går lättare att bugga då tempot höjs, en sanning med viss modifikation! Det blir lättare att tappa bort ett steg åxå, så därför är det bra att träna in stegen till lite lugnare tempo först. Sedan kan man öka på tempot efterhand.
 
                                    
 Viktoria och Stellan                                            Kate och Roger
 
                                    
 
 
 Maria och Veijo under bugg 3:ans kurs.
 
 Kvällens "nyhet" var den högra varianten av "Kråkan". En lite flaxig buggtur, som är väl värd sitt namn! Här fick grabbarna som första uppgift att föra tjejen åt höger, vilket genast gav bränsle åt en trevlig liten diskussion hurvida höger skulle ses från tjejens eller killens synvinkel. Lekledar'n slog fast att höger skulle ses ur killens ögon, hoppas alla nöjda med det?
 På det blev det sidbyte bakom ryggen, å tjejen kunde, väl framkommen, skåda killens vänstra armveck. Frågan om nu detta var något att se, förblev svarslös! Killen under egen arm, och tjej i vänstervarv med "locket" (armen) på, som avslut på buggturen. Lite klurig, men nu vankades det träning till musik.
 
                                    
 
 En riktigt bra bild, på del i "Kråka höger", med Mattias och Linda 
 
 Så gav vi "Kråkan" chans till flykt på egna vingar. Ulla valde musik som kändes som en lätt försommarbris, med god termik. Lite osäkert i början, men allt eftersom säkerheten kommer blir flykten allt stadigare och vingarna bär. För säg den kråka som flyger på första försöket! 
 
Åke gästade oss och bjöd på bugg till damerna. 
I bakgrunden buggar Jan med krampande vad. Vadan gick det med din vad, Jan?
 
 "-Trångt dansgolv, är ett trevligt dansgolv" En målsättning hos BUGG's!
                         
                                    
 
 Då vi lärt "Kråkan" flyga blev det lite prat kring "Avig Fattning". Ett handgrepp som dyker upp efter diverse buggturer. Oftast tar vi oss ur läget genom att "Räta upp" med en "buggsväng vänster". Krångligare är det inte, men varför inte bygga vidare och använda läget till något kuligare? Ett par alternativ står till buds, och under de minuter som återstod, provade vi att lägga på vårt "Midjetag" som fortsättning. Vi siktar på att ge fler alternativ nästa söndag!
 
 "Blanda å ge" som slutkläm!
 De sista minuterna försöker vi att hinna med lite fri dans i alla fall. Lite piggare tempo och snabba  byten, hoppas vi ska ge en fartfylld sista stund av kurskvällen. Ett pass under kvällen som gänget ser ut att gilla skarpt! 
 
                                    
 
 
 Marcus och Kate buggar på under sista delen, som vi även kallar "Blanda å ge"!
 
En härlig fart på våra buggare, som avslut på kursen!
 
 Sanningshalten i talesättet att "Tiden går fort då man har roligt" står utom allt tvivel, under söndagens buggkurser hos BUGG's! Det är fasligt vad en och en halv timme går fort då! Här kunde den gamle Einstein fått en delikat uppgift i att bromsa tiden en smula, åtminstone här uppe på Syltoppen. Problemet lär bli olöst, och vi för trösta oss med att det inte är så långt till nästa söndag igen! För då (del-) final-buggar vi med BUGG's!
 
 Då är NI hjärtligt Välkomna igen!  Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Ett fullbelagt dansgolv ger trovärdighet åt uttrycket: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer
Postat av: Claes

Bra jobbat :) Tack för trisslotten, tyvärr ingen vinst! Men vad gör det efter en söndag med Bugg's ;)

2012-10-02 @ 22:18:20
Postat av: Arne i BUGG's

Hej Claes! Grattis till BUGG's vinsten, synd att inte en lottvinst fick följa upp! Ja visst är en dans med gänget BUGG's en vinst i sig! Ses igen Claes! /arne

2012-10-04 @ 08:03:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0