Vi blandar beprövat med splitter nytt!

Så härligt trångt det blev på golvet. 
 
När höstens första del av Bugg 4:an startade upp, blev det riktigt trångt på Syltoppen! 
 
 Alltid lika trevligt med uppstart på våra buggkurser!  I söndags var det så dags för Bugg 4:ans nystart för i höst. Först är det spännande att se om några fortsätter sitt kursande, och det kunde vi snabbt konstatera att flertalet gjorde från den tidigare Bugg 3:an.
 Glädjande nog kunde vi åxå konstatera att några hade valt att ta upp sitt buggande igen, efter ett litet uppehåll! Våra buggkurser startar ju ganska tidigt, och det är inte alltid så att tiden räcker till såpass tidigt på hösten.
  
                                    
Peter och Patricia                                          Calle och Maja
 
Veijo och Annica tog en bugg underuppvärmningen.
 
 Det fick bli någon extra låt som uppvärmning i söndags. Tror det kan kännas skönt med några buggar om man inte dansat på ett tag, en chans att hitta in i rytmen igen, och framför allt hinna byta några gånger å heja på fler ur gänget. Ulla har ju så många sköna låtar och välja bland, och visst tror vi att värmen steg en smula.

           
Karlsten och Maria                                 Sandra och Tommy
 
Markerar Markus en "Rallytur" till Ann-Louise måntro?
 
          
 
 Gänget fick en andningspause och nu skulle dagens första buggtur tas upp. Denna premiärkväll är det "Hårdknuten" som inleder Bugg 4:ans kurs. Här förvillar vi deltagarna redan innan vi börjar visningen, med att påminna att personliga variationer bestämmer stor del i figuren! Här rynkades kvällens första ögonbryn. Fler skulle komma!
 
Välkomna tillbaka, hälsar vi till Peter och Sandra!
 
"Hårdknutens" inledning bjuder inte på några problem. Grundsteg och Markeringssteg där vi tittar på varandra genom "öglan". Denna ögla lägger killen runt sin egen hals, och släpper vänsterhanden då tjejen börja rulla ut mot låset. Klart som vatten ända hit!
 De nämnda variationerna dyker upp i samband med tjejens rullande, i högervarvet, in i låset. Några tjejer glider snabbt runt och kommer fort in i låset,medan andra tar stegen lite lugnare och sekvensen brukar då bli två takter längre. Ingen anmärkning om rätt eller fel!
 Påminnas bör dock att killen får vara beredd på båda varianterna, och snällt vänta på fortsättningen tills tjejen rullat klart in i låset! Lämpligast då med fortsatt trampning i takt för killen.
 Killen drar åt sig tjejen med högerhanden,och fortsätter med sidbyte samt koppling av vänster-högerfattning. Tjejen går ut i baksteg och förs sedan av killen i en vänster buggsväng. Figuren är klar! 
 
"Karusellfattning" för Ulla och Jan.

           
John och Susanne                                         Johan och Linda
 
 Då höstens Bugg 4:a består av både mer vana buggare, och helt nya deltagare denna nivå, fick det givetvis bli en ganska detaljerad genomgång. Tjejens rullning in i låset brukar få repeteras, likaså att killen ska vänta in tjejen i just låstet. Vi noterar, men siktar ändå på en repris nästa söndag. Vem vet, då kanske vi hittar på någon trevlig fortsättning på fiuren åxå...  
 
Vi tackar Cecilia och Åke för en härlig buggbild!
 
 Några minuter innan kaffet serveras och då passar vi påmed kort repetition av förra söndagens "InåUt-tur". Vi har ju som sed att ta upp förra kurskvällens buggfigur på nytt. För att räta ut eventuella frågetecken.
 Deltagarna har som oftas tränat lite hemma, å då är det inte ovanligt att paret kommit till skilda uppfattningar. Då blir "Lekledar'ns" roll lite av domarens roll, och dömer rätt åt endera parten.
Ett segervisst "-Vad var det jag sa!" tilläggs ofta av den "segrande" parten...
Trevligt är ändå att paret skippat Tv'n en stund och ägnat tid åt sin samvaro istället! En god följd av bugg!

          
 
 Vi tar halvtidsvila och låter kaffe med dopp, få mesta av uppmärksamheten en stund. En sittning vid borden eller ut i friska luften, å lite prat med danskamraterna förstås. En trevlig stund under buggkurserna! 
 
Glada buggare på bild får vi aldrig nog av, här gläds Stellan och Maria åt buggen! Trevligt!
 
  Det behövs inga större ansträngningar för att få gänget till dansgolvet efter pausen. Några passande låtar ur högtalarna så samlas alla på golvet igen. Bugg på gång!

          
 
 Visst är det väl så att våra buggkurser rullar på efter ett lite invant mönster. En serie med buggfigurer som skall övas under kurserna, och som vi vill att våra deltagare skall kunna. 
 Vi håller förstås ögonen öppna hela tiden efter nya varianter, hittar någon då och då. Tränar hemma på köksgolvet å känner att denna passar inte oss. Vi letar vidare...
 Dessto roligare är det då vi kan presentera någon figur som är ny,och som kräver extra koncentration.
 
Pär och Linda tog del av söndagens nya buggfigur.
 
 Efter kaffepausen var det dags för en ny variant i alla fall. Ett långt ifrån imponerande namn hade den fått, eller vad sägs om "Borren"? Ofta dyker ett mer eller mindre passande namn upp i tidigt skede, å sen hänger det med. På gott å ont!
 Nåväl, här skulle "Borren" tränas! Tvåhandsfattning å högervarv på vänster sida killen, fick inleda. Tillbaka och "kort vänster" beordras, innan öglan läggs. Lite klurig fri vänstersväng för tjejen, med hand-påläggning från killen. Så fick en traditionell vänster buggsväng avsluta figuren. 
 
          
"InåUt-Tur" med Annci och Jan.                        "Borren" med Linda och Claes. 
 
 Att den nya figuren krävde viss eftertanke märkte både Ulla å Jag, med ett leende! Alldeles efter första visningen blev det helt tyst på dansgolvet runtomkring. Ett ovanligt fenomen på våra kurser! Ulla å jag tittade på varandra och viskade,
-"Tror gänget fick lite att tänka på"
En genomgång till, och så började det fungera. Musik på detta fick det bli... 
 
Christina och Pierre buggar "Pilbåge".
 
 Men, visst fungerade den nya varianten alldeles utmärkt efter lite övning! Sista delen av kursen ägnades åt varianten, där den buggades jättebra. Tjejerna får en ny rörelse att träna på i sin fria vänstersväng med handpåläggning, som fått ge namnet "Borren" åt nya buggturen.  

          
  
Sara och Peter under buggen, kan det vara frivarvet "Borren" i nya turen som är på gång?
 
          
 
Både Annica och Ulla verkar ha upplysningar att delge under buggen, Stellan och Johan lyssnar.
 
 Som vanligt får gänget bugga efter egna ideer sista minuterna. Skönt driv i musiken fixar Ulla, och visst dyker kvällens varianter upp under buggen. Det här är en stund som gänget gillar...
 
 Visst gillar våra buggare att få improvisera i sin bugg!
 
 Gerd och Agneta väntar på Motionsdansen! 
Reportage från denna återkommer vi med imorgon!
 
 En noterbart trevlig premiärkväll tycker vi, självklart hoppas vi att Ni håller med! Nästa söndag planerar vi ett återseende, det hoppas vi att Ni åxå gör! 
 
 En fortsatt trevlig vecka önskar vi Er alla!   Hälsar BUGG's / Ulla å Arne  
 
Sedan noterar vi åxå att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Kraftfullt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0