4:an Borrar Bommen med Avig Fattning!

En trevlig kväll med Bugg 4:an. 
 
 Caroline med skymd kavaljer samt Ulla och Stellan, inleder Bugg 4:ans bildkavalkad. 
 
Per och Anita buggar i förgrunden
 
 Ingen större uppmaning krävs för att få upp Bugg 4:an upp på Syltoppens dansgolv, det räcker med att Ulla sätter igång musiken. Strax fylls golvet med danssugna deltagare och det blir full fart på buggen. Ett duktigt gäng våra Bugg 4:or, där många har buggat med oss flera år nu. Alltid lika kul att stå och titta på Er när Ni buggar och plockar fram en rik variation på buggfigurer! 
 
                                     
 
 Pierre och Cecilia buggade under denna tredje kurskväll för Bugg 4:an.
 
 Som vanligt inledde vi med repetition av förra gångens buggturer. Första punkt var "Borren", som vi egentligen premiärvisade redan första kurskvällen. En "ny" figur som vi putsade lite extra på. Den skall under Bugg 4:ans gång kombineras samman med två andra, nya varianter, för att bli en trilogi av buggturer som passar fint ihop. Så lite extra träning passade bra, inför del två som kommer efter pausen ikväll.
 
                                 
"Borren" får träning av John-Erik och Anita, samt Karlsten och Ida.

John är på väg att fånga bugg-greppet med Josefin. 
 
 Nästa buggtur till repris var den långa "Avig fattning med piruett". Självklart startade vi upp med gemensam genomgång, och tog momenten var för sig. Många skiften i handfattningar, korstag och "lastväxlartag", det senare ett ord som vi använder på ett av greppen i denna figur. Våra deltagare har blivit luttrade vad gäller konstiga ordramsor å förklarande ord.
 
Här ser vi två sekvenser ur "Avig fattning med piruett"
 
 Förra gången hörde vi några fundersamma kommentarer, på möjligheten att få figuren att fungera. Ganska nöjt kunde vi konstatera att de uteblev denna kväll, och samtliga hade fått full funktion på buggturen. Jodå, med lite träning brukar det gå att få ordning på det mesta!
 
                               
Inledning på den "Aviga Fattningen" med både Lena å Stellan och Kate å Peter.
 
 Som sagt, en av de där lite längre buggturerna, som är ganska kul att kunna plocka med i sina figurer under buggen. När den sitter bra i minnet, och musiken har gott buggtempo, blir det fart i dansen.
 Vi passade åxå på att notera skillnaden i instegen i "Inåut-turen" som liknar den "Aviga fattningens" insteg. Av vikt att känna till skillnaden, då en kollision annars lätt kan bli följden. Vi tränar och blandar de bägge varianterna. (Inga kollisioner kunde upptäckas!)

Trevligt med full besättning på dansgolvet!
 
 Med kaffet i sikte, tog vi och petade upp tempot en smula. Några buggar med "Blanda å ge", som vi kallar den enskilda buggträningen, fick öka både pulsen och kaffesuget.
 
Claes och Josefin till höger 

                                    
 
                                    
 
                                    
 
 Då var det dags för kvällens begivenhet. Redan under våren hade vi testat den nya "Bommen". Eftersom den dök upp ganska sent under kursen då, har det varit lite med träningstid på den. Så det är därför sällan vi sett den under våra danskvällar. Läge att råda bot på detta i kväll. 

Josefin och Björn-Oves ryggsida.
 
 Tvåhandsfattning som utgångsläge. Lite ovant tag över huvudet, där tjejen följer med runt killen. En sekvens vi kallar "Falsk karusell", som strax går över i just "Bommen". En touch i rätt takt på tjejens högeraxel markerar frivarvet. Ett torpedliknande insteg, med följande baksteg för tjejen, innan hon gör framsteg och fritt högervarv.
 Låter konstigt för den oinvigde, men en hjälp för Er som tränar hemma kanhända.

                                   
 
Glad bugg med Stellan och Monika!

                                    
 Johan och Annica samt Bengt-Åke och Kristina.
 
 Stellan och Angelique tränar kvällens buggturer.
 
 Som avslutning testade vi på att koppla samman "Bommen" med "Borren" i sitt slutgiltiga läge. Två buggturer som passar fint ihop, och som under femte kurskvällen får sällskap av "Vänsterlås" Vi tränar vidare på de båda inledande varianterna nästa söndag. 
 
                                                            
Minibilder på Åke och Ulla.

Johan buggar med sin Josefin.
 
                                    
 
 Annci och Per under sista minuterna med fri dans.
 
 Även här kunde vi glatt summera en trevlig kurskväll igen. Några nya varianter blandat med kända buggfigurer till repetition. Precis som en kul kurskväll ska vara, tycker vi. Hoppas Ni håller med! 
 
 Väl mött nästa söndag igen, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Med en go' blandning av nya å gamla buggturer, säger vi som vanligt: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0