Mycket för Bugg 4:orna!

Kluriga buggturer för våra Bugg 4:or!
 
 Höstens Bugg 4:a har ganska jämn fördelning mellan killar och tjejer.
 
 Även 4:an börjar att ta form, och de flesta gästerna har gått Bugg 3:an tidigare under hösten. Fast några nya ansikten duker ändå upp, trevligt säger vi! Under hela hösten har vi haft en ganska jämn besättning med killar och tjejer överlag. Denna Bugg 4:a är inget undantag, så väntan på sin dans blir inte alltför påtaglig. Eftersom inte vi bara tar emot jämna par, är ju risken att fördelningen blir ojämn. Så är dock inte fallet i höst. Buggen flyter på bra, med andra ord!
 
Höstens 4.a har fler kluriga buggturer än vanligt, träning här för Per och Cecilia.
 
 Vi försöker att hitta lite nya buggturer allt eftersom, och under denna sista omgång dyker det upp några nya varianter. Förra söndagen dök "Borren" upp som oprövat buggtur. Alltid spännande att se om det fungerar bland gänget. En sak är träning hemma i köket, helt annan sak då det står "hungriga" buggare i en ring runt omkring.      
 Det vi såg förra söndagen under träningen på just nya "Borren", gav indikation att den fungerade bra. Att den senare åxå dök upp under motionsdansen är ett gott tecken.
  
                                    
 
 Så en del i söndagens träning blev förstås en repris på denna buggtur. Gemensam genomgång inledningsvis, om nu någon hade missat den i söndags. Del för del och tips om diverse handgrepp som bör noteras.
 Ulla spelade upp en lugn träningslåt, och visst blev det lite funderande här och var. Träning ger resultat, och snart buggades det "Borren" över hela golvet! Tror faktiskt Ni gillade den! 
 
          
Ett bra exempel på "Borren" med Patricia och Stellan!
 
 Jag tror både Kate och Sakarias hade kul med buggen i söndags!
 
 Vi siktar på en "ganska" ny figur nästa söndag då vi lägger in "Bommen" som nygammal buggtur. Den dök visserligen upp under våren, men tror den vilar lite i glömska till trots. Uppväckning nästa söndag!
 Femte kurskvällen räknar vi med att prova på "Vänsterlås", som kommer att bilda tredje figuren i denna lilla trilogi med nya buggturer.Mer om det då!
 
Johan buggar målmedvetet med Josefin. Undrar om det inte är "Midjetaget" på gång?
 
          
Stellan bjuder damerna på bugg!
 
 Förra sönagen stod " Hårdknuten" på programmet. Som vanligt repeterar vi föregånde kurskvälls variant,och därför kom "Knutan" i repris. Flera är nya som deltagare i nivå 4:a, och därför försöker vi att ge tydliga visningar även denna kväll. "Hårdknuten" har ett par fallgropar med sitt lås för tjejen, så dessa försöker vi åxå reda ut.
 
Pierre och Caroline samt Tommy och Maria.
 
  En liten stund kvar till sedvanlig kafferast, och här passade dansträning utmärkt. Uppgiften blev förstås att blanda in "Borren" och "Hårdknuten" under den fria dansträningen. Musik till det....
 
                                    
 
Stilfullt klädda syskonen Janson i full action! 
 
 Vi lät Streaplers version av låten "Bugga" locka upp gänget på dansgolvet efter pausen. Inte många takter hann gå innan dansgolvet på Syltoppen var så där härligt fullt igen. Visst är det ett buggsuget gäng vi har!
 
          
 
 Kvällens nya buggtur är den lite klurigare "Avig fattning med piruett". Åxå en av de här lite längre figurerna, som det gäller att komma ihåg följden på. Givetvis har vi en lite dagisbetonad minnesramsa även här.
 -Killen dyker i högervarv. 
 -Tre varv för tjejen, ett med handen högt, ett med handen lågt, å sista med handbyte å lastväxlartaget
 -Axel-axel, å ett varv till för tjejen.
 -Byter fattning å fångar axel.
 -Åh piruett!
 Konstigt? Är övertygad söndagens Bugg 4.or hänger med!
 
Jan har just fångat Susannes axel, piruett väntar strax!
 
 Flera av Er har buggat figuren tidigare, men för de som buggturen var helt ny för, blev det mycket huvudbry! Många sekvenser att pussla samman, och sedan skall allt timas in i takten åxå. Blev nog att börja om ett par gånger innan mönstret satt som det var tänkt. Men visst gick det....

                                   
 
Patricia och Peter har just börjat med "Borren"! Lycka till!

                                    
 
Trevlig buggbild med Pierre och Annci
 
                                    
 
Stellan och Monica under dansträningen.
 
                                    
Två sekvenser under "Avig fattning med piruett" med Per och Caroline.
 
 
Marcus fick en bugg med Therese.
 
                                    
 Karlsten på glad buggbild med Linda
 
 Både Ulla å jag var nöjda efter en lyckad kurskväll. Så roligt att kunna servera någon ny buggfigur då och då. Många av våra "gamla buggrävar" har dansat flera år med oss, och kan det mesta ur vårt bugglager. Därför är det extra kul att servera några tankenötter till Er åxå. Lite mer nötknäckande nästa söndag! På återseende!
 
Hälsar BUGG's Ulla å Arne
Resumè:
"Ska de va bugg, Ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0