Bugg 2:an buggar halvtid!

 Trångt om saligheten på Syltoppen!
 
 Karin och Tommy till vänster, och Carina och Mattias på högerkanten, allt under Bugg 2:ans inledning.
 
 För att undanröja alla missförstånd angående överskriften, och eventuell brist på salighet i utövandet av dans, ger ovan utryck bara beskrivning för utrymmets relativa litenhet. Åsikter angående dansens innehåll av, mer eller mindre, salighet, lämnar vi helt åt andra att bedömma. 
 Saken är den, att trots några ansikten saknades, blev det så att säga "gôrtrångt på gôlve"! Förmodligen stan's trångaste dansgolv, å det vi är hemskt nöjda med! 
 
 Fartfylld uppvärmning på ett mysigt, trångt dansgolv!
 
 En hel del fri dans, fick inleda vår första buggkurs för kvällen. Gänget har fått en hel del buggturer att blanda om i sin dans vid det här laget. En stund med bugg som inledning kopplar upp buggminnet, och öppnar upp minnet för lite mera "input" i form av ytterligare buggturer. För visst ska vi ta oss an ytterligare en bugg-figur ikväll.
 
 
 
                                    
 
 Innan vi frestade vårt minne med ytteligare dynamiska färdigheter, friskade vi upp de vi redan belastat minnet med. Förra gångens "Handbyte bak tjejens rygg" blev första figur, vi gemensamt friskade upp. 
 Grundsteg och "markeringstegen" är inget större att orda om. Själva handbytet filade vi lite extra på och tipsade om en liten medurs vridning för att underlätta handbytet bakom hennes rygg. Sedan noterar vi extra att tjejen skall passera killen, förhoppningsvis i dansriktningen, så här är det av vikt att tjejen kliver på i sina snurrar. Åter påminde vi killen om att inte lyfta tjejens arm innan hon slutfört sitt första, av två varv.
 
 Stiligt utfört "Handbyte bak tjejens rygg" och här kom det extra knäböjet till användning.
 
 Som en liten extra knorr på figuren, visade vi hur killen kunde gå ner på knä under själva handbytet. Ingen speciell praktisk skillnad på buggturen i sig, men visst ger varianten en extra liten touch åt utförandet! Musik på detta och lite möjlighet att praktisera den nya varianten. Trevligt med så många knäböjande killar, tyckte säkert tjejerna!
 
                                    
 
 
 Här har vi bildbevis att BUGG's har många glada dansare!
 
 De tre första kvällarna av Bugg 2:an innehåller tre stycken buggturer, som passar alldeles utmärkt bra tillsammans. Därför tog vi åter som hastigast upp premiärkvällens "Handbyte bak killens rygg" på nytt.  
 
 
 Anna och Mattias ser ut att förbereda "Handbyte bak killens rygg".
 
 Svårighetsgraden har ökat en smula i denna kursdel. Momenten skall utföras i rätt takt och med rätt tajming, för att få rätta flytet. Handbytet bakom killens rygg är viktigt med sin framförning av tjejen just efter handbytet. Tjejen kliver fram ordentligt med sin högerfot, med killens handfasta hjälp. Stadga i hennes arm, hjälper honom att guida högervarvet rätt. En buggtur som absolut kräver en hel del träning.  

                                    
 
 
Här har Ulla fångat buggande Elin och Tommy med kameran.
 
 Så kunde vi sedan kombinera de båda handbytena, och eventuellt lägga till en buggsväng emellan för att justera riktningen. För här är det av vikt att tänka på vart man buggar iväg med sin dam! En miss här och tjejen kommer med fart mot dansriktningen, med en stor risk för onödig kollision! Som sagt svårighetsgraden har höjts, och både killar och tjejer får mer att tänka på.

                                    
 
 
 
 Sista minuterna innan pausen fick gänget blanda buggturer efter eget behag. Men att de båda handbytena passade ihop, det praktiserades för fullt.
 Vi signalerade för halvtid och bjöd på kaffe. Minnsan fanns det skaffning från "FredagsMotionen" kvar, både "Dammsugare" å... "Winerbröd"!
 
Här frontar Karin och Peter under buggen. 
 
 John siktar på helkväll med bugg, här i träning med Elin.
 
 Huvudnumret för kvällen var ändå nya buggturer "Torpeden". Vi kan nog säga att den är Bugg 2:ans klurigaste buggtur, och här får "taijming" sin rätta betydelse. Vi gick gemensamt igenom moment för moment, tittade på både tjejens och killens steg. 
 
 En hel del funderande är obligatoriskt under "Torpedens" träning!
 
 Killen skall ha is i magen och vänta på tjejens första halva varv under takt ett. Bara trampa takten och bereda sig för steget under "pärleporten" på takt två. Detta är en av lurigheterna i figuren. 
 Lite explosivt kliver han alltså på takt två, under sin egen arm. Nästa två takter använder både killen å tjejen till att gå till mötes axel-axel, killen lite före.
 Rygg mot rygg rullar paret, och tjejen får ett högervarv ytterligare. Avig fattning, som vi rätar upp enligt gammalt beprövat recept. 
 Inte så komplicerat rent rörelsemässigt, men här skall som sagt, taijmingen, fungera åxå. 
 
                                     
 
 
Träning av nya buggturer kan ge många skratt, här med Mattias och Emilie.
 
 
 
 
 
 En hel del "vänster-höger" fattningar på bilden! Träning av "Torpeden" kan man förmoda!
(Hur många ser Du?)
 
  Vi släppte gänget loss till musikalisk träning. Inte så lätt detta! Vi kämpar, varmt å svettigt, ibland med stänk av missmod, vi försöker igen. Ett framsteg här å ett där, å rätt vad det är så blir det en lyckat avfyrning av någon torped! Med ett leende som följd! Lite av charmen i detta med att lära sig nya buggturer... 
 
 
 
                                    
 
 Som vanligt ilar tiden snabbt iväg. Vi desarmerar "Torpeden" och blandar bland kända buggturer sista minuterna istället. Ulla låter musikens tempo stiga en smula, för visst ska pulsen upp en smula innan Ni får gå hem!
 
Gott tempo sista minuterna på Bugg 2:ans pass, här med Tommy och Emilie.
 
 En kurskväll med en hel del att tänka på och mycket huvudbry, men visst var den trevlig! Synd att tiden går så fasligt fort! Vi siktar givetvis redan in oss på nästa söndag, eller på Motionsdansen allra helst. Flera av Er tog tillfälle till extra träning då. Vi ber att få återkomma!
 
 Tack för trevlig kursdel, hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Som likt en torped exploderar i: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0