Fortsatt högt deltagarantal på Bugg 2!

Ännu en kväll med Handbyte för Bugg 2:an! 
 
Gänget i Bugg 2:an växer med sin bugg! 
 
 I söndags fick hela gänget i 2:an börja med att värma upp utan något extra prat av "lekledar'n. Det är viktigt att få tid till både uppvärmning och uppmjukning innan kursandet börjar. Dels för att buggandets rörelser, likaväl som kroppsrörelser överhuvud taget, behöver komma igång. Själv känner jag att skallen åxå ska komma igång och takten kopplas samman med ben och armar, så där i början av en dans. Så visst har en stunds uppvärmning en viktig betydelse!
 
 Ett härligt trångt dansgolv på Syltoppen i höst!
 
  Under dansandet kikar jag runt och kollar in buggen. Ibland upptäcker man någon sekvens i buggen som kan noteras lite extra. Så i nästa parbyte blir det gemensam genomgång och vi tränar alla gemensamt på den delen som kräver så. Del för del benar vi ut någon rörelse i buggen och försöker ge orsak och verkan, och hur det blir just som det blir. Många små moment som tillsammans ger en bra och fin bugg.
 
                                    
 
 I början av vår kurstid hade vi möjlighet att rent handgripligen, gå in och visa buggturer. Då nu antalet deltagare har stigit år från år, hinner vi inte detta, utan vi försöker visa alla på en gång så tydligt som möjligt. En betydande förändring för oss under årens lopp, som vi hoppas fungerat bra!  
 
Täta parbyten gäller hos oss, här får Vanja och Mattias en bugg tillsammans.
 
 Förra gångens "Handbyte bak killens rygg" tog vi upp på nytt. Här skulle killen utföra ett visst stegmönster, för att underlätta för tjejen. Medan hon skulle tänka på att kliva fram inför sitt högervarv, vänster om killen.
 Stadig högerarm hos tjejen underlättar för killen, till att hjälpa henne runt i högervarvet. Slutligen skulle den "aviga fattningen" rätas ut, och om detta blev som bäst, bytte paret riktning inför nästa buggtur som skulle tränas in senare under kvällen.
 
Under Bugg 2:an kommer många nya handgrepp, gänget tränar på! 
 
 Här under Bugg 2:an dyker de lite klurigare buggturerna upp. Stegmönstret blir lite längre, några handgrepp kanske skall bytas under själva buggturen. En utebliven eller svag rörelse får betydelse, och hela figuren får inte rätt mönster. Vi ska hitta rätt "flyt" under buggturen, rätt "timeing" blir allt viktigare. Vi övar vidare!
 Visst blir det svårare, det är ju själva tanken! Succesivt flyttar vi fram Din gräns i buggen. Så kul det är att kunna  att utveckla sin bugg! En stor del av den dansens charm! 
  
Fart i buggen för Karlsten och Sara, samt Hans och Mia.
 
 Några minuter återstod innan kaffet stod klart. En perfekt tid för dansträning! Gänget slipper "lekledar'ns" töl, och kan ägna sig åt bugg i stället. Ulla serverar några sköna låtar och det blir fart på golvet, snabba byten ger mera dans! Vi ökar pulsen inför välförtjänt pausevila.
 
                                   
 
 "Tjejerna i köket" hade smitit ut till köket lite tidigare så kaffet stod dukat i "luckan" tillsammans med några kakor, då gänget buggat klart sista takten. Skönt att hämta andan och få lite förnyade krafter inför sista halvlek.
 
           Sandra och Tommy i förgrunden till vänster, och Carina och Nicklas till höger.
 
Självklart så inledde vi med lite fri dans, så kaffet fick hjälp på nervägen. Deltagare som intagit kaffet ute, kom in i lokalen och startade upp buggen. Gänget är på gång igen!
 
                                    
 
 Nu var det dags för kvällens nya buggfigur. Ytterligare ett handbyte skulle avhandlas, när "Handbyte bak tjejens rygg" stod på tur. Här inledde vi med att poängtera killens läge för ett säkert utförande av buggturen. Karlsten placerade sig lämpligt, för att visa då vi buggade mot "Dansriktningen", med följande kollision som given konsekvens. Ett lite intränat scenario kanske vi kan tillägga!
 För visst är dansriktningen viktig att tänka på. Kollisioner med full fart på buggen, kan ge onödiga skador!
 
 Mattias och Mia under "Tjej bak killes rygg", spana in Mias perfekta handstöd mot Mattias rygg! Tjusigt!

 Som vanligt inleder vi nya buggfiguren med grundsteg så klart! Markeringstegen med sin markering på tjejens högra axel. Killen kliver mot henne och vrider handen en smula, medan han skiftar fattning bakom hennes rygg.   Tjejen passerar killen på hans högra sida i dansriktningen. Så fortsätter hon med 1 1/2 högervarv som killen för tjejen genom, samtidigt som han följer med henne i dansriktningen förstås.
 Några stödord, som vi hoppas kan ge något tips vid hemmaträning. 
                                    
 Handgrepp passande för "Handbyte bakom killes rygg" för Hans och Anna.
 
 Ett par gånger trampade vi gemensamt igenom figuren, innan Ulla lade till musikalisk hjälp. Nu skulle gänget både tänka på figuren i sig och dansriktningen på det! Nja, jodå, visst började det fungera...
 
                                    
 Tommy och Vanja inför handbyte och Inga-Lill och Tommy i en "Karusell".
 
 Andreas och Theres har kul med "Handbyte"!
 
  En genomgång till, med gemensamt trampande fick följa upp. Vi noterade vad viktigt det var att killen inte höjer sin, och framför allt hennes arm, innan hon gjort klart sitt första högervarv. Ett utrop av smärta och risk för påföljande bannor från tjejens sida, förelåg om killen inte tog denna uppmaning på allvar! Vi får vara rädd om våra damer! Musik igen!!  
 

                                    
 Göran och Marie-Louise buggar på.
 
  Dessa båda buggfigurer passade särdeles bra ihop, kunde vi sedan konstatera! Killen byter i första läge från höger-höger fattning till vänster-höger fattning,med förra söndagens "Handbyte bakom killens rygg"! Positionerar sig rätt med sin rygg i dansriktningen, och börjar sedan med "Handbyte bakom tjejens rygg".
Vips har vi bytt tillbaka till utgångslägets höger-högerfattning! Ett lite tjusigare sätt att byta till önskad handfattning.
(Eller som vi lite vanvördigt säger ibland: "Mycket jobb för ingenting") :-)
 
                                   
 Mattias och Theres                                Gerd och Lars-Inge
 
 
                                    
                                    
 

 Som vanligt ägnar vi sista minuterna åt fri dans för hela gänget. En bra kombination som gängat har att träna på. Som vi brukar säga i detta skede:
- "Buggar man med höger-högerfattning så kommer förstås på den där trevliga buggturen med vänster-högerfattning! Å vice versa!"
Så nu har vi ett passande sätt för killen att göra det där handbytet, med en buggtur, så vi kan göra turen vi hade planerat i andra skedet. Tänk vad duktiga vi blir...
 
                                   
 
Vi Tackar för en trevlig kväll igen, med ett härligt dansfoto på Sandra och Tommy. Visst är det kul med bugg!
 
Ett stort Tack för en trevlig kväll, säger vi till alla glada buggare hos oss, 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Vi tror de flesta egentligen håller med i: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0