Motionsdans i medvind!

 Fortsatt välbesökt på Motionsdansen.
 
Att varva foxtrot med bugg är utmärkt inledning.
 
 Då vi startade upp BUGG's för nära nio år sedan stod Motionsdansen för en viktig del. För orsaken till att vi började med BUGG's var att vi, jag och Ulla, skulle få någonstans att dansa. Visst är en svängom i köket inte att förakta, tvärsom! Tanken var nog att vi skulle kunna samla några ytterligare dansintresserade och dela intresset för dans. En liten skara blev vi, med betoning på just liten! Men visst blev det dans på Syltoppen!
 
Ett allt större antal väljer att stanna för just Motionsdansen.
 
 För att få lite fler dansvänner förstod vi snart att vi behövde anordna danskurs åxå. Lite försiktigt prövande till att börja med, men sedan lossnade det då Södra Ny ville ha Buggkurs på programet. Arton stycken intresserade dök upp på Bugg 1:a och både Ulla å jag blev halvt chockade! Så mycket folk! 
 
Åke var en av deltagarna i Södra Ny, en trogen gäst hos BUGG's, här i dans med Lisa.
 
  Ett stort steg för oss och likaså för BUGG's. Då vi följande höst återvände till Syltoppen igen, följde flera av Södra Ny's deltagare med, men först efter älgjakten, men visst tillkom det några ytterligare. Både bugg 1 och 2 under hösten, och här dök Motionsdansen upp igen. En liten tapper skara dansade och drack kaffe, samma upplägg då som nu, dock med ett "något" ökat antal nu för tiden!  
 
                                     
 
 Med ett litet leende brukar Ulla å jag dra oss till minnes hur vi satt och lyssnade igenom cd-skivor,och sökte passande dansmusik. Då någon låt föll oss i smaken, laddade vi in den i datorn, och när vi fått ihop runt timmen med dansmusik, brände vi en egen cd. BUGG's Motionsdans 1, blev namnet på den första, både 2, 3 och ända upp till 20-talet skivor blev till. Dessa kunde vi sedan variera för gästernas trevnad, och inte köra samma lista varje söndag! Den tanken lever i högsta grad ännu, dock har vi åxå tagit steget in i dataåldern!
 
Lite prat varvat med dans, var visionen redan från början.
Här är Annika och Björn-Ove samt Annci och Tommy en i högsta grad nuvarande del i detta.
 
Veijo och Lena i förgrunden. Lena var vår absolut första dansgäst.
 
 Just varierande låtlistor är ett måste i vår värld! Varje Motionsdans kombinerar vi samman en ny låtlista. Visst dyker våra favoriter upp med tätare frekvens, men så vill vi ju sätta vår prägel på dansen!
 Nya Cd-skivor köper vi regelbundet in, går igenom dem, markerar sedan våra favoriter in en personlig ranking. Torsdag kväll brukar vara en åtekommande kväll, då vi sitter ner och sammanställer söndagens låtlista.  
 
Tommy tar hand om vara damer som en riktig danskavaljer, och visst ser Agneta ut att trivas! 
 
 Så på torsdagskvällen åker vår musik-dator fram! Understundom har Ulla åxå fixat något läckert för gommen, som komplement till allt örongodis, jag klickar fram.
 Först handlar det om att hitta några sköna foxar till Motionsdansens första del. Vi har ganska identisk musiksmak, men av den orsaken, blir det inte utan diskussion!
- Den hade vi med förra söndagen!
- Jo, men den är bra!
- Den förra var bättre!
- Nää, ja, men då vill jag ha med denna här!
 Jo låtarna nagelfars under resonemanget, men en trevlig kväll är det! Å visst är det sköna foxar överlag?
 
 En skön fox med Mia och John
 
Samt en med Karlsten och Anna
 
Trevligt när det yngre gardet åxå upptäcker att foxen. Här är det Mattias och Terese.
 
 Ibland brukar vi logga in oss på "Gruppen BUGG's" under torsdagskvällens låtväljande. Vi slänger här ut lite frågor om  Era funderingar kring bra dansmusik. Ibland kommer resonemanget i gång och Era tankar kommer upp. Vi är ganska svårflörtade, kan vi redan nu säga, men att växla tankar om musik är alltid trevligt. Håll utkik på facebook under torsdagskvällarna, och delge dina musikaliska ideer!  
 
                                     
 
 När foxarna är listade är det dags för sköna bugglåtar! Först skall vi hitta några lugnare som passar till de första fox/bugg paren. För dessa båda försöker vi att hitta nya låtar, till denna dansens första del. Ny och fräsch musik är ju vår paroll, och sedan är det ju kul att kunna presentera rykande färska låtar! 
 
När det spelas lockande buggmusik, blir det trångt på golvet! 
 
Angelique och Stellan tar gärna några danser under Motionsdansen.
 
När det sedan blir dags för låval till avdelningen "Bara Bugg", blir det extra kul! Nu plockar vi fram avdelningen "Våra favoriter" vad gäller buggmusik. Här varvar vi gamla godingar med nya godingar! En koll på facebook om några tips har inkommit, kollar om de ligger i vår bibliotek och är buggbara. En trevlig del av kvällen och volymen vrids upp ett snäpp. "Rockin' in the Kitchen" skulle man väl kunna säga...  
 
          
 
Glad musik ger gladare dans, tror vi! Här med Mia och John!
 
 
          
 
 Då det blir fart på buggen, är Både Ulla å jag nöjda!
 
Så det är alltid spännande att få presentera söndagens låtlista för våra dansare! Resultatet ser vi på dansgolvet! När golvet fylls med glada dansare känns det bra! Ofta blir man stående på scenen och bara kollar in alla dansare, rycks med i rytmen och nynnar med i texten. En verklig energi-kick!
 
          
 
Björn-Ove gillar Dubbelbugg, här med Lisa och Anna...
 
 Och sedan med Annica och Monika.
 
Karlsten utvecklar sin Gnuss- Fox, vi hoppas på ett referat bland kommentarerna!
Lisa verkar att gilla den nya dansstilen skarpt, duktig elev förstår vi?
 
          
 Hela familjen Olsson gillar dans hos BUGG's! Trevligt!
 
 Motionsdans hos BUGG's med tradition, skulle man väl kunna säga!  Motionsdansen är verkligen en hjärte-sak för oss! Under hösten har vi märkt ett ökat intresse, vilket gläder oss stort. Ni är Hjärtligt Välkomna åter alla Dansvänner, och till Er som inte provat varianten än, säger vi: Kom och prova BUGG's Motionsdans! 
 
 På snart återseende Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Utan någon som helst tvekan!
 

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Oj vecket gött gäng vi ä;-) ha dä gött allihopa

2012-10-17 @ 23:03:20
Postat av: Karlsten

Vilket underbart kort. Detta med gnuss är alldeles fantastiskt, se bara på Lisa hur hon njuter av dansen. Det är väl så dans ska vara god,glad och söt. Ändå är detta bara lite smågnuss. Tänk er en riktig grovgnuss, hur lyckliga tror ni att damerna då ser ut. Nog pratat om gnuss, vi kör väl på som vanligt på söndag med lite vanlig bugg och vanlig fox. 01:30 startar tredje gnusskursen, då kör vi igång med dirty slem gnuss-kursen "absolut barnförbjuden": kursledaren hälsar alla som är över 18 år välkomna. Som vi brukar säga "gnussa lugnt gnussa med hjärtat"

Svar: Hej Karlsten! Arne undrar om det finns någon övre ålder på den kursen..?.. /Ulla
BUGG's

2012-10-18 @ 19:43:33
Postat av: Karlsten

Det finns ingen bestämd övre gräns för när man inte gnussar längre. Man brukar dock säga att, är man över 100 år bör man hålla sig borta från den allra grövsta typen av gnuss, pga hälsorisk!

2012-10-19 @ 18:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0