Visst blev det en trevlig Motionskväll!

 Flera Bugg 1:or provade Motionsdans!
 
Så vitt vi förstår gillar de flesta några danser med fox, eller hur Jenny och Magnus!
 
  Vi säger Tack och Hej till alla finaldansande Bugg 3:or, och hälsar samtidigt Välkommen till Motionsdans! Våra kursdelar flyter så att säga in i varandra, och då vår trevliga BUGG's-klocka förkunnar 19.30 växlar vi in på nästa spår. Dags för traditionell Motionsdans hos BUGG's!
 
                                    
 
 En härlig blandning av deltagare dansar foxtrot.
 
  Några av Bugg 1:ans deltagare har stannat kvar och kikat på sina kurskamrater i 3:an, i väntan på dansen. Samtidigt har ett antal 1:or även droppat in sista kvarten, några hade passat på att handla lite ätbart och intog extra energi, påpassligt nog.  
 
                                    
 
 
John bjuder självklart Veronica på en dans! 
 
 Först och främst tycker vi det är kul om kvällens första kursare, återvänder för en dans med gänget. Sedan är det ett bra val, tycker vi, om Ni tar tillfället för lite extra dans-träning. Under kursen blir det ju alltid lite av korvstoppning, vad gäller dansinformation. Så en stund att med praktiskt träning få allt att smälta in, är alldeles utmärkt!
 
 
                                    
 
                                    
 
Att träning på foxtrot behövs, får vi positiva kommentarer om. 
 
 Under min egna första buggtid, fanns det bra möjligheter till extra dans-träning. För på den tiden anordnade Hotel Royal torsdagsdanser, med orkester förstås. Traditionellt besökta av resande, ofta herrar, som passade på att dansa med ortens dansintresserade damer.
 Hit brukade ett gäng från den tidens buggkurser komma, ett utmärk tillfälle att träna extra på söndagskursens buggturer. De mer vana dansarna i gänget stilade gärna med sina tjusiga buggturer, medan man själv körde "Karusellen" oräkneliga gånger. Lite enehanda när man ser i backspegeln kanske, men vilken ypperlig träning det gav, och "shit" vad det var kul!
 Extra trevligt att den tidens danskamrat gästar oss nu åxå! Visst var det kul, Lotta!
 
 Vi tackar Annci och John för ett jättefint foto!
 
                                    
 
 Sedan är det bra att få blanda samman hela dansgänget! Få banden att växa mellan alla dansarna, bygga vidare på dansgänget, tycker vi är trevligt. Då man senare träffs på dans i trakten blir det många glada återseenden, och många tillfällen till trevliga danser med tidigare kurskamrater.
 
 
 Att tillhöra ett dansgäng är något som andra ibland knorrar lite avundsjukt på. Lätt hänt att gänget "bara" dansar med varandra, och inte bjuder upp utanför gänget. Kanske en följd av att det är lättare att våga bjuda upp inom gruppen, samt att det är många man vill hinna dansa med under danskvällen. 
 Något för oss som tillhör ett dansgäng att tänka på, och därför åxå bjuda upp utanför närmsta gemenskapen när det dansas "på lokal". Sedan hälsar vi förstås välkommen till alla dans-intresserade att dansa med oss, och växa in i gänget! 
 Egna erfarenheter i ämnet är välkomna som kommentar. Många har säkert stött på ämnet.
 
 Lisa och Karlsten under foxen. Inga nya fox-idéer på gång, Karlsten? 
 
 Många foxtrot-bilder! Men visst dansar vi bugg åxå! Första halvan av Motionsdansen varvar vi fox och bugg, en av varje. Under denna första halva försöker vi att hålla ett lugnare tempo på buggen, och kanske lite högre på foxen istället.
 Ofta noterar dansare, ute på dans, att foxarna blir lite för långsamma. Nästan släpiga. Kan bli svårt att hålla både takt och rytm då. En skön foxlåt kan gärna hålla ett lite högre tempo, och ända kännas behaglig att dansa fox till, tycker vi åtminstone. Vad tycker Du?
 
Bengt-Åke och Ann-Louise tar en bugg. 
 
                                    
 
Tommy bjuder upp Lena på en bugg under Motionsdansen. 
 
 Omkring halvtid växlar vi över till "Bara Bugg" som brukligt är! Sista delen av Motionsdansen är meningen att göra lite skäl för namnet Motion. 
 Under första fox/bugg-delen försöker vi att ge ett urval av ganska ny dansmusik. Vi köper in det mesta av nyutgivna dansskivor, och försöker hitta, i vårt tycke, pärlorna här. De blandar vi, och presenterar under första delen av Motionsdansen. Kvällen till ära hade vi skrivit upp den låtlistan på bords-sticksen. Det såg Ni väl?
 Så då vi nu startar upp andra delen, blandar vi gamla godingar med nya sköna bugglåtar. Ett gott sväng är viktigast här! Här ska de rycka i kroppen av bugg-sug, blandning á la BUGG's! Hoppas det smakar!
 
 
                                 
 
                                  
 
                                  
 
 Björn-Ove tog en dubbelbugg men Monika och Annica under slutdelen.
                                     

 Lena och Claes buggar på, är det månne en "Vänsterkatapult" Claes?
 
                                    
 
                                    
 
 Efter mycket buggande är det skönt med en sittning, säger Karlsten och Annci!
 
 Så trevligt att dansgänget samlas till denna sista punkt på vårt söndags-program, Motionsdansen! Jättetrevligt var åxå att en hel del nya dansvänner från Bugg 1:an hälsade på oss! Hoppas Ni fick "blodad tand" på detta med Motionsdans, och återvänder. Till alla övriga säger vi åxå Välkommen nästa söndag kl.19.30, för då dansar vi igen! Vårt Dansgäng hos BUGG's får gärna växa med fler Dansvänner!
 
 Hälsar BUGG's / Ula å Arne
Å fortsätter enträget med att påstå: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: grundsteget "Karlsten"

Jo men hej alla glada dansare, jag har en tanke om att fortsätta min gnussskola nästa vecka. Om ni är intresserade är det bara att skriva upp er på listan som sitter under stolen närmast mellan bordet och dörren. Men det är bråttom för det är inte många platser kvar. Det verkar finnas ett stort behov av att lära sig gnuss, så ni är välkomna alla glada gnussare. Vi börjar med lite smågnuss första lektionen. Kursen är lite ljuskänslig så vi börjar inte förrän 01.30. Men ni som är pigga och vakna är hjärtligt välkomna. Ni vet vårt måtto " Gnuss med hjärtat ". Det känns som jag stal min slogan. Men som vanligt börjar vi med lite vanlig bugg och fox lite tidigare.

2012-10-11 @ 16:35:31
Postat av: Lisa

Man får passa sig när man dansar fox med Karlsten, det gäller att klargöra reglerna från start, annars vet man aldrig vad han hittar på! :)

2012-10-11 @ 17:29:08
Postat av: Tommy Englund

Det där med gnuss är nog inget för mig eftersom jag är kortare än de flesta,men jag är nöjd ändå dans är skitkul.Ha dä gött ;-)

2012-10-11 @ 18:04:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0