Motionsdans lockar dansare!

Så kul att Motionsdansen fortsätter locka dansare! 
 
  Emelie tittade upp till Syltoppen och fick en dans med Björn-Ove.
 
 Denna hösten har både jag å Ulla åkt hem från dansen varje söndag och varit jätteglada över att Motionsdansen fått fart. Många stannar kvar från sista kursdelen och en betydande stor del från Bugg 2:an återkommer till kvällens sista evenemang. Inte ovanligt att nära 40-talet gäster dansar med oss, speciellt första fox/bugg-delen. Att sedan detta har hållit i sig under större delen av hösten, är jättekul,tycker vi! 
 
                                     
 
                                     
Dansen förenar, Åmål å Säffle, samt Säffle å Hagfors! 
 
  En stor del av höstens dansare kommer från Åmål och norra Dalsland. Att vi lockat deltagare från andra sidan gränsen är trevligt, och visar samtidigt att man är beredd att åka en bit för att få dansa. När vi läser igenom deltagarlistan ser vi gäster inte bara från Åmål, utan även dansvänner från Tösse, Ånimskog och Ed.
 Vänder vi sedan blicken åt andra hållet, ser vi ytterligare kursdeltagare från både Grums och Kil! Ja, till och med från Hagfors kommer deltagare, även om det inte är bara buggen som lockar här! Vi är imponerade över att Ni reser ända till Syltoppen i Säffle. Samtidigt Tackar vi förstås alla, att Ni väljer att dansa med oss i BUGG's!
 
 Det är inte bara bugg som lockar våra dansare upp på dansglvet.
 
                                    
 
 Då och då läser man om dansens nedgång, danspalats som stänger sin verksamheten. Olyckskorpar kraxar om nya tider, med dans som är "ute".
 Självklart blåser förändringens vindar även över den traditionella dansen. Men att dansen för den skull kommer att dö ut, känns nog lite överdrivet!    
 Snarare är det så att man får se över upplägget kring dansen. Viktigt är åxå att dans blir accepterad som den kulturform den verkligen är. För så vitt jag förstår, handlar "Kultur" om möten mellan människor, och vad slår i den meningen, dans? Vore kul att höra Era tankar i ämnet!
 
 En härlig kulturform som lockar människor, från mediabruset, till att mötas i verkligheten. 
 
                                    
 
 Flera av våra deltagare har nog fått en värmande aning om vilken fin motionsform dans, och framför allt bugg är! Ett mer lustfyllt sätt att motionera har åtminstone jag svårt att se. Träning till musikalisk ledning har kommit på modet i många varianter, dock oftast i singelövningar. Här får vi den härliga fysika kontakten som extra bonus!  
 
 Kanske det bästa av sätt att motionera, många här tycker säkert så!
 
 Elin och Mattias återvände till Motionsdansen, extra träning och motion!
 
 Är åxå övertygad att våra Motionsdansare skriver under på att kroppens leder och muskler fått sig en allsidig genomkörare. Bugg ger ett varierat rörelsemönster. Ju mer rytmkänslan kommer växer nöjet att ge sig hän i musiken med hela kroppen. Efter ett pass med BUGG's, och en dusch efteråt är känslan skön!
 
                                    
 Anna och John                                  Annica och Bengt-Åke 
 
 Både Kate och Claes kommer troget på våra danskvällar.
 
 
 Björn-Ove bjöd Victoria och Ote på bugg i dubbel variant.
 
                                    
 
 Anna och Martin samt Elin och Mattias från Bugg 2:an, under söndagens Motionsdel.
 
                                    
 
 Att man sedan träffar så många trevliga människor, är en ytterligare en stor poäng med dans! Att ledigt möta medmänniskor kan för många vara svårt. Med dansen som gemensam nämnare, finns alltid något att ventilera. Så många frågor, ideér och kommentarer dyker upp i samband med dansen, om just dansen. Till att hitta något bättre sätt till fysiska möten mellan kvinna/man blir nog svårt! Inte så dålig fördel bara det.... 
 
                               
 Motionsdansen förenar, Annci från 4:an och Martin från 2:an.
 
 
                                   
 
 
                                            
 Tittut med "Inåut-turen"!
 
                                    
 
 
 
  Enligt vår mening är fördelarna med dans många. Säger förstås vi, som själva är ett resultat av just dans. Så Ni får väl ursäkta om åsikterna blir lite objektiva. Fast när vi tittar över dansgolvet en söndagskväll är vi nog inte helt ensamma i dessa åsikter. Ser ut som en hel del andra delar, åtminstone några, av våra tankar!
 
 Lena och Claes under en karusell i verklig mening!
 
                                    
 
 
 Då man tittar på Kate och John under buggen, ser man verklig dansglädje!
 
                                    
 Fart å fläkt i buggen!
 
 Frågan om hur man lyckas med dans, finns inget självklart svar på. Men att se dansen med pessimistiska ögon är inget för oss! Dansen har en framtid, det är vi övertygade om!
Att lära folk att dansa, är ett av de första stegen på den vägen tror vi. Att sedan blanda in mycket skratt och glädje i den mixen är viktigt. Första steget på en lång väg är taget.
Vi försöker dra vårt lilla strå till stacken, och hoppas våra dansare blir goda ambassadörer i dansens fortsättning!   
 
Vi förenas med Karlsten och säger "Hej å Tack" för denna söndag! 
 
Varma danshälsningar från BUGG's / Ulla å Arne
 
Livet är fyllt med tvivel och tveksamheter, men..."Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" de é vi säkra på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0