Rivstart för Bugg 2:an!

 Nystart med blandad besättning
 
 Efter lite introduktionsprat blev det bugg!
 
                                   
 
                                   
 
 Både Ulla och jag var lite nyfikna inför vår omstart för i höst. Inte helt ovanligt att det blir lite ombyte i rollbesättningen vid omstart på kurserna. När vi så här i efterhand kollar bilderna och i lite ro tittar efter, ser vi att visst blev det en  del byten bland deltagarna. Största delen består dock av tidigare Bugg 1:or, med inblandning av en hel del nya ansikten.
 Vilken av dessa två grupper Du hör till, är Ni alla Hjärtligt Välkomna på BUGG's Bugg 2:a!  
                          
                                  
 
 Med en betydande del nya deltagare, kändes det bra att börja med lite prat om grunderna i buggen. Variationer i "Grundstegen" finns ju, så därför ville vi ta detta som första punkt. Viktig del eftersom alla övningar av buggturer under kursen börjar just med "Grundstegen" och ibland med "Cirkelbugg", som åxå fick en genomgång.
 Lite snabbt genomgånget måhända, men Ni har säkert alla dansat dem tidigare, så det handlade ju mest om uppfriskning av minnet! Lite musik lade Ulla förstås till, och gemensam övning av de båda grundstegs-varianterna provade vi på.  
 
                                   
 
                                   
 
 Ganska snabbt på detta blandade vi in båda de första varianterna av "Karusellen" som repetition. Helt i kursordning fickvarianten "Karusell med omtag" bli första test för gänget. Musik till detta, och nu tränade gänget grundsteg ock första karusellen. 
 I nästa parbyte tog vi även med "Karusell med frivarv" och tränade den tillsammans utan musik. Allt fungerade fint och några takfasta tongångar fick guida gruppen musikaliskt.
 
 Karlsten hoppade med i ringen och gav hjälp åt deltagarna. 
 
 Som sista buggtur i denna lite snabba repetition, tog vi upp "Katapulten" till gemensam genomgång. Då vi tränat figuren utan musik och alla verkade få den att fungera, lade Ulla på en låt igen. Visst fungerade det fint! Tror säkerligen de allra flesta av Er buggat den tidigare, och den lilla uppfräschningen hämtade hem den igen. 
 
                                   
 
                                   
 
 Lite fria tyglar åt gänget och Ulla pillade upp musiktempot en smula. Vi höjer temperaturen en smula innan den stundande kaffepausen. Den viktigaste stunden under kursen, som vi brukar säga! För visst är en stor del av hela verksamheten just detta att träffa mäniskor, samtala en stund, och sedan ta sig en dans på det förstås.
 
Tommy och Lisbeth under söndagens Bugg 2:a. 
 
 När kaffekoppen tömts, fick några sköna tongångar upp gänget på dansgolvet igen. Några parbyten hann vi med och kroppen kändes uppmjukad och redo för nya uppgifter. Nu skulle vi återgå till lite mer ordning på torpet!
 
Uppvärmningen ger tillfälle till fler byten och vi får träna med fler danspartners, en nyttig lärdom. 
 
 Första kvällen på bugg 2:an är ägnad åt "Handbyte bakom killes rygg", som denna repetitionsfyllda kväll, fick vänta till efter pausen. En buggfigur som har flera fallgropar. Förutom takt och "timeing" som alltid är viktiga, har vi åxå dansriktningen att ta hänsyn till. 
 I turens slutskede kommer tjejen att förflytta sig under högersnurr, och det vill vi givetvis ska ske i just Dansriktningen! En viktig del i allt buggande! Så förutom rätta handgreppen skulle även killen se till att både flytta sig själv lämpligt och sedan föra sin dam tydligt i tänkta banor. Mycket att få till, vi vet! 
 
 Mattias och Katariina i perfekt position för "Handbyte bak killes rygg"!
 
 Några låtars träning på denna nya figur, fick vi tillfälle till. Vi utlovar redan nu ytterligare träning på buggturen nästa söndag, då vi fortsätter med vårt bytande av handfattning. Då skall vi byta bakom tjejens rygg istället!
 Sista minuterna försöker vi använda åt bugg efter eget tycke. Under uppmaningen "Blanda å ge" låter vi killarna plocka bland sina buggturer. Så här låter vi kursen avslutas med några sköna bugg-låtar, som gänget får chans att bugga loss till!
 
Vi hoppas förstås att Ni gillade den musikaliska slutklämmen på kvällen!
 
 Samtidigt hoppas vi åxå att Ni gillade premiärkvällen och siktar på att återvända nästa söndag igen! Då buggar vi vidare och tar oss an en ny buggtur att lägga till samlingen.   

Hjärtligt Välkomna Åter, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne! 
 
Och hoppas de flesta av Er sällar Er till vårt påstående: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Ja det blev ett gött gäng på tvåan till slut,gör kul.Ha de gött

2012-10-15 @ 17:05:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0