Kvällens tjej "går bakom ryggen"!

 Bugg 1:an får nya uppgifter.
 
Nybörjargänget får fart på sin bugg!
 
 När Ulla startade upp musiken för våra Bugg 1:or, blev uppmaningen: "-Bugg ur minnet, varsågoda!"
Skulle våra dansvänner i nybörjargruppen minnas några buggfigurer, utan någon föregående genomgång? 
 
 Jenny startade upp buggen med maken Patrik. 
 
 Jovisst blev det bugg per omgående, ingen väntan här! Vi hoppas givetvis att vår "Ramsa" kom till användning, som en litet hjälp för minnet. Gänget buggade på och fick göra ett par byten innan vi pustade ut, och gjorde kvällens första gemensamma genomgång.
 
                                    
Att upptäcka bugg är kul! 
 
 Att vår bugg 1:a, såväl som fortsättningen i Bugg 3, besätts av ganska jämt med killar och tjejer, är både trevligt och underlättande för kursen. Ett litet överskott på tjejer utjämnas strax av vår hjälpsamma killar från fortsättningsdelen. Ja, även något extra par kan åxå hoppa in i ringen, så nybörjarkillarna ibland får bugga med någon av tjejerna i de högre kurserna. En nyttig erfarenhet i att dansa med någon som kan buggturerna sedan tidigare. En stor eloge till Er alla inhoppare!

En klippa i våra kurser är allas våran Karlsten! Expert på "Grundsteg", bland annat! :-)
 
 Som inledning tog vi repris på "Ramsan", så här långt. Demonstration av oss, med efterföljande figur av Er. Vi dansar så att säga lite "Copycat" 
 Att "Ramsan" har varit till nytta har vi hört av tidigare nybörjare, då de besöker offentlig dans för första gångerna. Inte sällan blir det då en liten blockad av minnesbanken med buggturer, och det "kontot" är lika tomt som lönekontot på juldagen. Men med vår "Ramsa" i bagaget tar vi fram "krediten", så att säga, och vi får genast solvens på buggturs-kontot. Å då blir det bugg, med klirr i kassan! 
   -Jo, föresten Karlsten, hur tycker Du höstens Bugg 1:a har klarat sina "Grundsteg"?
 
                                    
 
                                    
 
 På denna gemensamma övning, blev det bugg till musik igen. Ramsan fungerade fint och gänget buggade friskt på, med fint flyt i sina buggturer. Vårt eviga påminnande om kortare armar och mindre steg, fick sig en handfast och musikalisk innebörd.
 Ulla petade upp tempot på musiken, varpå vi passerade 140 bpm i takten. Det är nu det börjar kallas bugg, fick gänget veta. Parbyte och ett par snäpp till i takthöjning, när gänget buggade loss i 152 bpm. Ett sista kort ryck när vi rockade loss till hela 156 bpm, och orsaken till korta armar samt steg fick en tydlig innebörd, hoppas vi!   

Snygg W-form på fasta armar, ser bra ut!
 
                                   
 
 Denna kväll var i huvudsak ämnad åt, kanske Bugg1:ans klurigaste buggtur, nämligen "Tjej bak killes rygg"! En buggfigur som egentligen borde platsa i kommande Bugg 2:a, men som lite av tradition, dyker upp i nybörjardelen. Ett antal moment som skall monteras ihop, för att uppnå ett snyggt resultat.
 "Grundsteg" och "Markeringssteg" inleder varianten. Det, i vårt tycke viktiga, första halva högervarvet, kommer därpå i två takter. Sedan får tjejen 4 takter på sig för att fullborda det hela högervarvet, och kom ihåg "Baksteget" åxå tjejer! En bekanting i form av "Buggsväng" i två takter följer på det, och "Tillbaka på enklast möjliga vis" får fyra takter som avslut.
 
 På detta följde träning, givetvis! 
 
 Denna buggtur är verkligen klurig att lära så här i början, det är helt klart! Dock sa både Ulla å jag när vi resonerade om kvällen i efterhand, att detta gjorde Ni jättebra! Ni följde och tog åt Er del för del, och när vi sedan satte ihop den fungerade det! Bra gjort!   
          
 Kvällens buggfigur blir ytterligare en med Höger - Höger som handfattning.
 
 Ett litet avsteg från ordinarie upplägg blev det ändå. Det stundar dans på Medis om knappa två veckor, och vi hoppas givetvis att NI alla tar Er en premiärdans då!
 Eftersom vi vet att en danskväll består av både fox och bugg, tog vi några minuter att testa foxtrot. Inledande vandring efter takten, 1-2-3å1-2-3å1.....  På detta provade vi fattningen, och fox till musik som följd.
 Trevande i början och lite osäkerhet förstås, träning gäller även här! Vi ber att få återkomma. 
 
Sista minuterna fick gänget plocka fram buggen igen! "Mindre tugg - mera bugg"

 Emelie inleder första högervarvet i nya buggturen, med högersteg och vänsterhands-stöd! Perfekt!  
 
Klart att kvällen nya buggtur dök upp under finalen!
 
 Att säga att våra nybörjarbuggare har lämnat nybörjarstadiet, står helt klart! Nu har gänget tagit dansgolvet i besittning och buggen är i full gång. Mycket återstår att lära, och detta är kanske det allra roligaste med just bugg. Det finns så mycket mer att ta till sig! "Shit",(ursäkta!), vilken kul resa Ni har framför Er! Jag lovar...
 
 Varma Hälsningar till Er alla från BUGG's / Ulla å Arne!
 ♥
Från ett Trevligt dansgolv säger vi. "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0