Bugg 3:an tar dansgolvet i besittning!

En kurskväll med + i kanten! 
 
Bugg 3:an är fortsatt välbesökt, och dansgolvet blir snabbt så där mysigt trångt igen.
 
 Vårt andra buggäng ligger redan i startgroparna, när Bugg 1:ans sista bugg-toner klingar ut. Ett besättningsbyte i flygande fart, som skulle få vilken stafettlöpare som helst att imponeras av växlingen. Välkomstfrasen väntar vi med tills vi dansat några byten. Ulla bjuder gänget på sköna låtar att mjuka upp lite höststela leder med.  
 Parbyte där sorlet stiger en smula, "-Hej på dej, du är här idag med"! Visst är halva nöjet att återse gänget!  
 
                                    
 
                                    
 Skönt drag på golvet under uppvärmningen!
 
 En liten pause, med Välkomsthälsning,och möjlighet att pusta ut efter första minuterna i rörelse. Här tog vi upp förra söndagens "långbänk" i repris. För visst är det så att "Erotikhandtaget" hör till de längre buggfigurerna. En lite förkortad variant har men sett på dans i bygden, men BUGG's kör givetvis med oavkortad version och avslutar med alla fyra höger varven. Enbart delat med en blixtsnabb "Huggorm". Kom bara ihåg, tjejer, att inte fresta killarna med högerhanden i lockande läge!  Ajabaja!

För ovanlighetens skull, var det lite brist på tjejer under söndagens kursdel! 
 
  Allra vanligast är ju att några tjejer får vänta på sin tur, då det som oftast är brist på killar. Under söndagen fick alla våra tjejer fullt upp, men ändå fick någon kille sitta å vänta en stund. Alltid synd att inte kunna erbjuda alla ihållande dans, men visst är det samtidigt kul om vi lyckas locka grabbarna på danskurs! Eller hur tjejer?
 
 Cecilia och Jan konstaterar att kvällens repetitionstur, innehåller många handtag.
 
 Jo visst är det lätt att komma av sig i "Erotikhandtaget", denna långa buggtur! Vi körde repris på hjälp-ramsorna åxå, som vi tror ger hjälp under träningen. Figuren ser svår ut till att börja med, men visst dyker den senare upp under kvällens bugg.  Med lite träning är buggturen faktiskt riktigt kul, och grabbarna brukar notera den går utmärkt att använda på tjejer som inte buggat den förut. Enda luriga passage är i momentet "Visa tydligt" där vänsterhanden måste visas, just tydligt! 
 Musik och träning till det; fungerar riktigt bra!
 
                                    
 
Höstens upplaga av Bugg 3, är en härlig blandning av "nya" 3:or och tidigare buggare i denna nivå!
 
 Som vanligt rinner tiden hastigt iväg. Ett syndrom vi lider starkt av hos BUGG's, här har vi nämligen världens kortaste 1 å en halv timme! Så innan pause hann vi bara börja med visningen av "Katapulten" och dess varianter. Utgångsvarianten, den lite enklare, provade vi på som inledning. Här gäller det att kliva in i tjejens högerarm, lite offensivt, för killen. Släpper sin höger och låter tjejen kliva sitt "baksteg" innan vi "fyrar" av slutvarvet. Träning på detta, medan nybryggt kaffe lockade med sin doft! 
 
                                     
 Gott med kaffe och lite frisk luft, men strax kallar Ulla tillbaka med lockande buggmusik.
 
 Direkt efter kaffe-pausen fortsätter vi med "Katapult med handstöt", en liten förlängning på originalet. Passande inlagd handstöt, ger tjejen ett extra frivarv. Dock är det samma höger/högerhandsfattning som avslutar båda varianterna.

 Angelique är ny på bugg 3:an, medan Bengt-Åke har kört kursdelen tidigare.
 
 Då vi ändå håller på att botanisera bland Katapulter, tar vi förstås med vår egen variant, "Medisturen". En variant vi testade fram en gång det var trångt på dansgolvet på Medis...
 Basen är just Katapulten, med med några enkla handgrepp ändrar vi avlutningen och trillar in i s.k. "Polisturen". En liten variant som kanske kommer till pass nästa fredag, 5/10, på Medis. Vem vet!
 
   "Katapulten" låter mer explosiv än vad den egentligen är, så alla dansare höll sig snällt på golvet. Även Kate!
 
                                   
 
 
 Ytterligare en av de där härliga buggbilderna!
 
 Som kvällens avslut, tog vi upp en av Bugg 2:ans turer. Den lite luriga "Torpeden", fick sig en laddning i minnesluckan. Vi poängterade killens väntan under första takten och lite explosiva andrasteg. Mötet på fyra, och   följande rygg mot rygg, med högervarvs avslut. Vad vi sedan gör med den "aviga fattningen" vi då får, ja det är en helt annan historia! Fortsättning följer...  
 
                                    
  "-Torpeder" och "Katapulter", här låter man ju som rena rama Kapten Haddock, då uppmaningen till kvällens fria dans ljuder. Dock hade nog inte vår vän Haddock, varken "Erotikhandtag" eller Medistur" i ordförrådet, vilket dock våra dansare, fick sig som uppmaning på bugg-innehåll. Allt medan Milou väntade i köket!
 
Maria och Lars i stilig bugg-pose!  Men,vilken buggtur gäller, och vilket hjälpord står på tur??
 
 Vi lägger kurskväll 4, på höstens Bugg 3:a, till handlingarna. I kollumnen på dans-dagboken skriver åtminstone jag, att det var en rysligt trevlig kurskväll. Givetvis hoppas vi att Ni åxå instämmer i detta, och sätter ett + i kanten i Er dagbok. Med siktet inställt på nästa söndag, och kurs hos BUGG's igen, säger vi stort Tack för en Trevlig kväll till Er alla! 
 
                                                                                                             Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
 Från det Trevligaste av dansgolv, säger vi unisont. "Ska de va bugg, ja då ska de va BUGG's!"
 
PS.
 Svaret på dubbel-frågan ser vi gärna inskickat till vår mail: buggs@live.se  Där vi premierar först dragna och rätta svar, nästa söndag!
1. Vilken buggtur?
2. Vilket hjälpord? 
                                                                             Lycka till!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0