Skulle Bugg 1:an få till någon bugg?

 Bugg 1:an dansar bugg!
 
 Lite uppmjukning i höstsol!
 
 Redan förra gången hade vi ju lovat att få lite mer flyt i buggandet för våra Bugg 1:or. För hitills hade vi mest plockat fram pusselbitarna och vänt dem rätt, samt studerat var och en för sig. Skulle detta gå att foga samman? 
 
                                     
 
  Första kurskvällen blir ju alltid lite av en introduktionskväll. Allt är nytt, lyssna till takt och få kroppen att röra sig till denna. Bara det kan vara stort! Sedan skall en partner åxå röra sig i takt, å helst i samma takt!
 Att man denna premiärkväll går hem och känner utmaningen allt för stor, är inte så konstigt. Allra helst om man dröjt kvar en stund, och tittat på Bugg 3:ans uppvärmning.... 
 

Veijo hoppar med och ger våra nybörjardamer en säker hand.
 
 Andra kurskvällen plockar vi fram alla pusselbitarna till det lilla pusslet. Grundsteg och Cirkelbugg får sig ytterligare en rannsakning, både med dubbelhandsfattning och med höger-höger fattning. Första varianten av Karusellen studerar vi som första tillägg. Då den sitter bra krånglar vi till det hela igen och ber damen göra ett frivarv åxå. Denna variant brukar ge den kommande hemmaträningen en anledning till huvudbry! ( Eller...) 
 
                                    
 
 En ytterligare pusselbit är konsten att föra sin dam med just höger-höger-fattning, som dansparen ovanför visar så fint! Med bibehållen W-fattning för killen sin dam i både Grundsteg och Cirkelbugg, och rätt vad det är trollar kavaljeren fram en Buggsväng med sin dam.... 
 

Visst är det trevligt med bugg!
 
  Så då tiden rinner ut för den andra kurskvällen, står gänget med vända och beskådade pusselbitar. "Danslärar'n" har manat om kortare armar och dito steg. Stadiga armar och baksteg skall tas, tydliga tecken och håll kvar till 4. Å sker inte detta i gemensam takt, så är det bara att börja om...  Phuu!
 
                                    
 
 Denna tredje kurskväll blir således lite av en "Upp till bevis" kväll, för alla parter. Inledning med kort repetition
och beskådande av alla pusselbitarna igen. Efter detta börjar vi att lägga bitarna på plats, till detta vårt första lilla bugg-pussel. Vi visar först, och buggänget följer efter. En efter en faller bitarna på plats, å visst passar de bra ihop....
 

Visst blir man glad då bitarna passar ihop; å det blir vi med!
 
 Bugg's "Ramsa", är just vad vi kallar detta första lilla pussel. Här ger vi ett förslag på buggturer som passar samman, enligt oss. Inget absolut sätt att dansa bugg, utan just en liten ramsa om minnet sviker för killen under buggen. För helt klart kan ramsan hjälpa till att hålla reda på buggturerna så här i början...
 
            

 Ulla spelar upp en taktfast bugg-låt och det är "Ramsan som gäller!" Gänget fogar samman sina buggturer enligt givet mönster, vi byter partner å försöker igen. Att komma ihåg serien när musiken mal på är inte det enklaste, så vi tar en repris på "Ramsan" tillsammans igen. Träning och repetition ger verkan, vi kommer allt längre och längre i vår ramsa. Rätt var det är kommer vi igenom å kan börja på nytt, ja visst dansas det bugg!
Lite koncentrerade miner börjar spricka upp i leenden! Ett tecken så gott som något... 


Det är kul då buggen börjar flyta på!

 "-Hett å svett på Statt i Härnösand"!
 Är det inte så bl.a. Jerka sjunger i "Vintervisa"? Tror det är direkt överförbart till buggen på Syltoppen i söndags, å kul har vi! Svettiga buggare med breda leenden, känns som en bra sammanfattning av kvällen. Varmt var det, och visst fylldes golvet buggare! Det kunde både Ulla och jag nöjt konstatera! 
 
 På Välkommet Återseende nästa söndag, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Om tvivel uppstår, har vi svaret: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0