En ovanligt tuff kväll för våra Bugg 3:or!

Bugg 3:an låter "hårddisken" få jobba! 
 

Johan "visar tydligt" för Kate under söndagens Bugg 3:a! 
 
 Höstens upplaga av Bugg 3, är en mer tydlig Bugg 3:a än på länge. En stor del av deltagarna är helt nya på den här nivån. Vi tror säkert att flera av de nya kursdeltagarna kan intyga att vi tagit buggen ett steg upp med denna kursdel.  Buggturerna blir liten längre, mer sammansatta av fler varianter, vilket gör att "Hårddisken", minnet, får jobba lite extra.  
 
Stellan och Angelique har följt med i höstens upplaga av Bugg 3.
 
 Deltagarna fick traditionsenligt en mjukstart på kvällen ändå. Väl inkomna i lokalen kunde man njuta av föregåendes kursdels värmande atmosfär, och så snart golvet någorlunda utrymts, kunde 3:orna börja med sin uppmjuknings-bugg. 
 Flera av Bugg 1:ans deltagare stannar kvar en stund och pustar ut, samtidigt de tittar på sina kamrater i den övre kursdelen. Trevligt tycker vi, Ni är så välkomna att stanna en stund och kolla in forsättningen!
 
Pierre och Sophie under ett av bytena under kursen.
 
 Förra kurskvällens "Karusell med sidbyte å tjejkryp" tog vi som inledning upp till repris. En av de där mer lokala varianterna, som hängt med sedan "Brors Danskursers" tid. Så för mig har den 18 år på nacken, säkerligen några år till. Figuren har jag använt på många danser lite längre bort, och så gott som alltid möts av överaskande miner. Så att säga den är ganska lokal, ligger nog sanningen nära. Så visst är det trevligt med en kul kultur tur! (obs-försök till vits.) 
 
          
      Willy och Susanne                              Bengt-Åke och Therese
 
 Så här tränade vi "Tjejkrypet" ånyo, och poängterade vikten av att markera ordentligt på tjejens högeraxel, då utebliven sagda, inleder en högst obekväm buggtur för oss killar. Förmodligen blir vi nödgade att demonstrera även denna figur i framtiden, men skjuter på detta in i det längsta...  
 
Självklart skall man ha "glimten i ögat" under buggen, helt rätt Claes!
 
 När "Tjejkrypet" var tränat både gruppvis och parvist, stundade allvaret för gänget. Kvällens utmaning var det beryktade "Erotikhandaget". Några hade tydligen gjort förhoppning om njutning i samband med det erotiska inslaget, men fick de våta drömmarna grusade på det mest hårdhänta vis. (Vi nämner inga namn, Stellan) 
 
Sara verkar nöjd att bugga med John.
 
 En av de här längre buggfigurerna, som är sammansatt av flertalet enklare varianter. Lite längre å lite svårare att memorera.
"-Våffö gör vi på dette vise då!" 
 Tja, en orsak är väl tradition. Buggturen har funnits med, lika länge som tidigare nämnda. En av orsakerna.
 Sedan är det nog åxå så att med de här sammansatta figurerna, får vi en tempohöjning i buggen. Ett flertal moment följer i rask takt, utan några Grundsteg emellan. Då tempot i musiken höjs, blir det fart å fläkt i buggen. Det är nog en orsak. 
 
           
Visst krävde kvällens träning både koncentration och angagemang!
 
 För att underlätta serien, har vi sedan länge lagt till några ord-ramsor i ren dagisstil. Fast visst tror vi att de hjälper minnet, när rörelser snabbt skall utföras i takt till musiken. Eller vad tror Ni...
 
"-Som om ett handbyte bak rygg."
"-Bjud vänster. Byt, å Visa tydligt."
"- Killen går. Tjejen går å Tjejen går igen."
" -Två varv höger, Huggormen å två varv höger igen." 
 
 Lite tramsigt, men visst hjälper det minnet! Kanske träningen på köksgolvet fungerar bättre med "dagisramsan" som hjälp. Under kurskvällen dök den upp ett antal gånger åtminstone. Lycka till i alla fall...
 
När en lång buggfigur fungerar blir man glad. Som Stellan och Elisabeth kanske.
 
Pierre och Lena under träning i "Visa tydligt" delen. 
 
 En stor del träning på detta, både gemensamt och sedan enskilt till musik. Själv irrade jag runt och försökte ge råd, då det understundom gått i stå. För en å annan panna rynkades då å då, vilket inte är så konstigt. Buggturen är lång! Men allt eftersom träningen fortskred fungerade det allt bättre och mungiporna höjdes. Visst var det "Erotikhandaget" vi såg komma till stånd! Härligt! 
 
Här förmodar vi att Maria ger Marcus en hjälpande högerhand. 
 
 Sista fem minuterna gav vi gänget lite friare tyglar igen. Då fick improvisationen fritt spelrum hos våra kavaljerer, och Ulla höjde tempot på musiken en smula. Ni har varit jätteduktiga allesammans, och genomgått en tuff kväll med högsta betyg! 
 
En glad slutbild med nöjda buggare!
 
 Ett Stort Tack till tåliga elever, säger både Ulla å jag! För att gå på buggkurs med BUGG's är inte bara dans på trosor, rosor, skall det ju vara! Även om det är "Erotikhandaget" som står på tur!
 
 Vi hoppas Ni alla vågar återkomma på söndag igen, Repetition och " Variation på Katapult", bland annat, står då på agendan!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Med den tokiges envetenhet vidhåller vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Så det så!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0