En het premiär-kväll på Syltoppen!

  Startkväll för höstens dans
 
 I god tid för kursstart började deltagare till bugg 1:an anlända. Vi hade hört lite snack om att intresse fanns för nybörjarbugg, men något antal visste vi inte. Klockan halv fem, som var utsatt starttid, hade en god skara buggsugna anlänt till Syltoppen. Vi uppskattade till dryga trettiotalet som ville prova på detta med bugg. Jättekul tycker vi!
 Här startade vi med träning i "Grundsteg" och "Cirkelbugg", och allt skulle ske i takt till musiken åxå! Mycket att träna på, förstod vi på stämningen. Obligatorisk kaffepause, som de flesta valde att avnjuta utomhus. Värmen i lokalen var påtaglig, och var nog ett av samtalsämnen under fikat!
 Efter pausen lade vi till första varianten av "Karusellen", och gav tid till träning. Å viss började vi ana bugg mot slutet av premiärkvällen! Här hade gänget sin första lilla buggserie att träna vidare på. Trevligt!
 Då vi tackat deltagarna och önskat dem Välkomna åter, tittade Ulla å jag på varandra och konstaterade att vi inte tagit några foton! Vi hade haft fullt upp med buggandet å glömt av detta! Blir bättring nästa söndag, vi lovar!
 
Bugg 3:an löser av!
 
 Mot slutet av Bugg 1:an började Bugg 3:ans deltagare att droppa in. De blev varmt välkomnade!
 
Det blev riktigt trångt på dansgolvet då bugg 3:an drog igång!
 
 Även här svävade vi i ovisshet om intresset för bugg, innan kvällens kurs startade. Fast oj, vilken tillströmning det blev! Det var trångt på bugg 1:an, men här blev det trängre! Under "uppvärmningen" öppnade vi vad som fanns kvar att öppna av ventilation. Så både uppvärmda och uppmjukade tog vi oss an kvällens kursdel nummer 2!
 
                                        
                          
                                   
 
 Vi gjorde mjukstart och repeterade "Handbyte bak killes rygg" som inledning. Vi hade sett att flera av deltagarna var nya och även från tidigare kurser, så lugn början var nog av godo. Herr Karlsten mimade till den muntliga instruktionen, månne han hört den förut?
 
 
                                    
 
                                   
 
 En ny variant för de som buggat i de lägre kursdelarna, blev ändå " Rallyturen". Sammansatt av tre delar, som tränades var för sig. Sammanslagning och musik till detta. Det mesta fungerade fint, Fast ett par extra genomgångar i sekvensen "Rygg mot rygg" fick det bli. Några handgrepp som skall putsas till innan buggfiguren löper som tänkt. In med foten "under rumpan", tajt handfattning å uppmot nacken. Jo då, det är faktiskt bugg vi håller på med!!
 
Gänget konstaterade att det var varm å skönt, extratröjan kunde gott tas av under buggen!

            
 
            

Stefan och Annika hängde med från Tveta till Syltoppen!
 
                                    
 
   Lite fribuggande innan pausen, tillfälle att träna på turerna lite extra.
 
  Även här valde de flesta att ta kaffekoppen med sig ut i friska luften. Kul att återse hela buggänget igen, och givetvis en hel del snack om sommarens danser och väder förstås! Att vi har ett gôtt gäng, det är klart!
                       
                       
 
                                   

 Under pausen dök en fundering upp, och vi resonerade oss fram till att det var "Midjetaget" som det gällde här. Så en liten repetition av nämnda buggtur fick inleda period 2 av Bugg 3:an. Här gäller det att få med det lite kluriga "Bakstegen" och följande "Framsteg" innan tjejen kan avsluta med sitt 1 1/2:a högervarv. Så hoppas vi att detta frågetecknet rätats ut. Lite träning på detta....
 
 Ann-Louise och Simon under premiärkvällen.
 
 Visst blir man glad då en klurig buggtur fungerar! Här lyckas Annica och Stellan!
 
                                    

                                   

 Som en liten extra buggtur så här mot slutet, tog vi en repris på "Låskolven". En buggfigur som dök upp under vårens DansMix. Lite annorlunda men ganska kul, och här fick den dyka upp under Bugg 3:an. Nya buggturer ställer alltid lite oreda i skallen, och vi lovar lite repris nästa söndag även här.
 
 Några minuter återstod av denna första kvälls sista buggkurs, och här fick det bli fribugg för hela slanten. Fast med uppmaningen att stoppa in lite "Handbyte bak kille", "Rallytur", "Midjetag" och "Låskolvar". Nejdå, helt lösa tyglar får Ni inte... 
 
Trevligt med alla danspar som följt med till Syltoppen, från vårens dans i Tveta!                        
                                     
Visst är det härligt med alla glada buggare!

Ulla och Björn-Ove återvänder till BUGG's även i höst! Så Välkomna så!

 I och med detta kan vi konstatera att premiärkvällens kursande är till ända. Ett över förväntan gott deltagande kunde vi summera, då vi tackat för kvällens kurser. Självklart hoppas vi att Ni alla har haft en trevlig kväll, och väljer att återvända nästa söndag. Då tror vi åxå att speciellt Bugg 1:ans nybörjarnerver känns mindre uppspelta, och dansglädjen tar överhand i stället :-)  Då siktar vi på mer att lära vad gäller bugg!
 Själv lärde jag mig att inte stoppa i mej en Läkerol innan allt kursprat under Bugg 1:an. Den torkade fast i gommen å där satt den sen! Ja tänk vad man lär sig på buggkurser hos BUGG's!
 
                                                                                         Välkomna åter, hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 PS. Vi återkommer under veckan med mera bilder från vår Motionsdans, på återseende!
 
 För nytillkomna bloggläsare tillkännager vi mer än gärna: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 
 (Vår lilla slogan, som vi hoppas gillas, av de flesta!)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0