Motion, då den är som bäst!

 En trevligt helgfinal!
 
 En del av söndagens Motionsdansare, med Bengt-Åke och Ote i höger förgrund.
 
 Larmet från sista buggkursen klingar av. Flera drar sig ut mot hallen och siktar på hemfärd. Kursens sista rockiga tongångar byts ut mot en lite lugnare musik som passar till foxtrot. Nu sänker sig ett visst lugn i lokalen. Ljusen dämpas något och en prägel av danskväll infinner sig. Precis som vi önskar. Dansgolvet fylls med par som växlat bugg mot fox, medan några andra hämtar en vattenmugg och sätter sig vid borden en stund. 
 Själv blir jag ofta stående och tittar ut över dansgolvet, samlar tankarna från nyss avslutad, trevlig, kurs. Njuter av att se alla nöjda Dansare följa en skön låt. En bra stund under kvällen!
 
                                   
 
 Extra bra känns det med alla yngre som hakat på våra danser. Buggen är ju vår grund, så att säga. Fast att inte plocka med lite foxtrot i kursandet vore fel. Hälften av musiken under en danskväll är ju ämnad för just fox, så visst skulle det halta betydligt om inte något kunnande i denna danstyp åxå funnes.
 Så visst känns det bra då även våra yngre dansgäster blandar dessa båda dansstilar.

                                   
 
 En svängom får det förstås bli för mej själv åxå, gärna med uppstart av fox. Ett behagligt sätt att få rytmen i kroppen och få lederna mjuka. En titt ut genom dörren, där några står och samtalar en stund. En viktig del av en danskväll det med. Lite tid att lyssna, lite tid att tala om något som hänt. De flesta av oss träffs varje söndag och visst kan det hänt något under veckan, som tarvar en pratstund.
 Underbart att veta BUGG's blir ett tillfälle för möten mellan mäniskor. Det gillar vi skarpt! Kultur, så vitt jag förstår!
 
 Roger och Ann-Charlotte under svängom i buggen.
 
 När man gör svängen förbi kökregionen ser man som oftast aktivitet där. Där ordnar Ulla, med stor hjälp av både  Lena, Malin och Ann-Louise, allehanda bassysslor. Kaffe å tevatten finns tll hands, kanske med en liten mjölkskvätt dessutom. En kaka smakar bra då energilagret töms under dansen, och det fixar tjejerna. Sedan skall både vattenkaraffer och godisskål hållas fyllda.
 En avgift skall betalas, då kommer de till hjälp och kanske en torr T-shirt passar bra då den första blivit våt, även här hjälper tjejerna till. Sedan är det alltid enkelt att växla några ord med dem genom luckan.
 En viktig del av kvällen ordnas här. 
 
                                    
                         Tommy tog med Lotta på dans, trevligt!                  Veijo bjöd Ulla på Fox.
 
                                    
                   Kate och Villy                     och så Tommy å, Emelie, kul å se dig igen! 
 
 Trevligt att se deltagare från Bugg 1:an komma tillbaka och dansa en stund! Motionsdansen ingår ju i Er kursavgift åxå, så mycket Välkomna att utnyttja detta! 
 "-Hur man än vänder sig har man ändan bak", säger ju talesättet. Det känns så träffande när det gäller Motionsdansens placering. Helst skulle man ju ha den mellan kursdelarna, så första kursen hade den lätt tillgängligt. Fast knappast troligt att andra kursdelen skulle vilja börja med Motion å kursa sedan i svettig skjorta. Lite svårt val, men vi tror detta är det bästa, till trots. Till våra vänner i första kursen kan vi bara säga Välkomna åter. Lite mat i magen, en torr T-shirt och titta upp till oss igen kl.19.30! Sedan går det ju utmärkt att sitta å titta på dansgänget i Bugg 3:an en stund. De är ju så duktiga! 
 
Björn-Ove, Monika och Annica tar en dubbelbugg förstås, här koncentrerat  i "Tå, häl, kryss" delen. 
 
 Fortsättningen med "Första bågen" kopplad i figuren.
 
 Ja visst är Motionsdansen en betydande del i BUGG's verksamhet. Att den under hösten får gott om deltagare är därför glädjande. En stund för dans, en stund att träffas en stund med, förhoppningsvis, trevlig musik att lyssna till. En bra å stadig grundsten hos BUGG's, som vi varken vill eller ska ändra på!
 Så till alla Er deltagare, Välkomna åter! Samt till Er dansintresserade, som av någon anledning inte provat vår Motionsdans än, sväng upp till Syltoppen kl.19.30 på söndagskvällarna! Stort Välkomna! 
 
Ett JätteTack för en Trevlig söndag igen, Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Jag säger: "-Katapulter" å "Torpeder": Ska de va bugg, ska de va BUGG's!!"
 
PS. Du har väl svarat på frågan i förra inlägget!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0