En extra kväll med repetition!

 
 En stor del av gänget på visit!
 
 Tommy jobbar i det fördolda, medan Mia kommer i glatt blickfång.
 
  Förra söndagen dansade vi klart våra båda kursdelar, men då det återstod några helger innan första maj signalerar sommaruppehåll, så bjöd vi in alla Dansintresserade till ett par extra tillfällen för dans. Ulla funderade sin vana trogen, om det verkligen skulle komma något folk till oss. Söndagen bjöd på alternativ för danssugna personer, enligt rykte. 
 
          

          
 
 
 Både skönt och glatt sväng på Syltoppens dansgolv.
 
 Jo men visst var det många som valde BUGG's på söndagskvällen! Trevligt tycker vi, då dryga fyrtio-talet dansintresserade så småningom kunde räknas in. De flesta från vår-säsongens kursdeltagare, men även en hel del deltagare som dansat med oss under tidigare evenemang.
 Lite av charmen detta med våra repetitionskvällar, när våra gäster kommer kommer för att dansa en kväll så där lite utanför ramarna, och återser gamla bekanta. Därför säger vi så här i efterhand, ett stort Välkommen till Er alla! 
          
          
 
Peter tog en bugg med Malin under kursdelen. 
 
 En annan trevlig följd av våra Extra Repetitionskvällar, är ju detta att vi samlar hela dansgänget på samma gång. Våra Bugg 2:or och DansMix 2 får tillfälle att bekanta sig lite mer handfast, så att säga. Vi vill ju verkligen att hela gänget ska växa samman, speciellt inför sommarens alla danser i vår bygd. När man återser sina Dansvänner på utsocknes danstillfällen, brukar detta resultera i många trevliga foxar och buggar! 
 
          
  
          
 
          
      
          
 
 Både Gunnel och Åke har dansat DansMix under våren.
 
 Kvällen första uppgift för träning, kunde verkligen passa in under underrubriken Repetition, för "Karusell med sidbyte och tjejkryp" hade vi dansat förra söndagen på avdelning DansMix 2. Vilket medförde att våra deltagare från Bugg 2:an fick sig en liten nyhet så här redan i inledningsskedet. En ganska lokal buggfigur, som förmodligen används av traktens bugg-instruktörer. 
 Därför blir resultatet en viss förvåning då buggfiguren används på mer utsocknes danstillfällen. Kan vara kul för grabbarna att få glänsa till, å komma med någon liten nyhet! Kom bara ihåg att ge muntlig guidning, som komplement! 
           
  
 
 Med lockarna fortfarande på plats, har Anna dykt i Veijos "Tjejdyk".
 
 För att notera skillnaden mellan "Tjejkryp" och "Tjejdyk" tog vi den senare varianten till skärskådning, som följande uppgift. "Tjejdyket" är en lite sällan använd buggfigur, i och för sig. För den är visserligen lite klurig, och har ett visst mått av gymnastik över sig, men visst ska våra buggare få den i sin repertoar förstås.
 Inledning med den viktiga markeringen, där sedan handen lockar damen i ett dyk i killens vida högerarm. Tjejen dyker å backar sedan fram på killens vänstersida. Vrider något vänster och greppar sedan killens bjudning av höger / högerfattning, och följer upp med högervarv, å bibehållen dubbelfattning. Släpper vänster / vänster fattning och avslutar med vänster buggsväng, så länge...
           
          
 
 Koncentrerad förberedelse med Martin och Malin
 
 Med dessa två figurer nu i bagaget, hade vi testat både "Kryp" och "Dyk" för våra buggtjejer. Många buggfigurer finns ju i vårt program, och de här repetitionskvällarna är utmärkta att ta upp några ytterligare varianter.
 Om Ni tittade på anslagstavlan på väggen under kvällen, kunde Ni se en sammanfattning av de buggfigurer som dyker upp emellanåt på våra kurser. Dryga fyrtio-talet varianter kan man ta till sig, om man dansar med oss i BUGG's!
         
          
 
Peter bjöd Elisabeth på några väl valda figurer under kvällen.

 En annan buggfigur som hör till de mer lokala varianterna är "Promenaden". Att ta sin bugg-dam på en liten vandring över dansgolvet finns det flera varianter av, men vår variant har jag inte sett till någon gång åtminstone. Med höger / högerfattning bjuder vi tjejen på en sväng runt våran rygg, och greppar sedan vänster / vänster-fattning. Med bibehållen pendlande rörelse, väljer killen om han vill avsluta efter fyra takter, eller promenerar vidare i fyra takter, och tar höften till avslut här.

 En buggfigur som har ett visst glatt och överaskande moment för de oinvigda damer som får prova på varianten. 

           
 
Roger och Sandra finner nöje i buggen. 
 
          
  
Det är kul med nya varianter att upptäcka, här med Hans och Elin 
 
 Här blev det dags för kvällens första kombination, då vi lade "Promenaden" som följd-tur till "Tjejdyket". För som vanligt har vi en viss vurm i detta att kombinera och koppla samman buggfigurer till lite längre serier av buggturer. Det är mycket som våra deltagare ska stå ut med!    
 
          
Johan och Sophie                                           Kristoffer och Lisa
 
 Både Sakarias och Kate gillar att bugga.
 
 Under våra extra Repetitionskvällar är det inte ovanligt att vi testar några nya varianter av buggturer, namnet på kurskvällen till trots. Denna kväll hade vi snappat upp, och byggt om en figur till vår bugg, som fick namnet "Lotusdyket". 
 En hel del likheter med "Tjejdyket", men med en följsamhet, som kanske saknas i gamla varianten. "Rallyingång" som vi kallar det, som ger en korsvis fattning, vänster över höger, som resultat. Här låter vi tjejen göra ett vänstervarv, och killen ett nära fullt högervarv, innan tjejen gör ett bekant dyk igen.
 Nästa söndag skall vi repetera, och notera ett baksteg för tjejen strax före dyket, som ger ett bättre flyt i figuren. Så ta några steg på köksgolvet under veckan, så tar vi repris på söndag igen...
 
Gäller att hålla ordning på sin "korsvisa fattning", med John och Veronica. 
  
 Susanna tittade upp och tog buggen i repris, med Karlsten som kavaljer.
 
 Många nya grepp att träna på under fortsättningen på kvällen.
 
 Sakarias och Ida tränade på.
 
 Tommy visar Emelie de nya figurerna 
 
 Sakarias och Annica valde valde bugg hos BUGG's på söndagskvällen. 
  
 Kristoffer i bugg med Sophie 
 
Bengt-Åke och Anna samt Jan och Ida. 
 
          
Josefin och Martin                                   Ingrid och Kristoffer
 
 Martin och Malin
 
  Så visst kan vi summera en trevlig Repetitionskväll denna första, av två kvällar med Repetition & Motion. Nästa söndag fortsätter vi att ta några buggfigurer i repris, och eventuellt testa på nogot nytt igen. För i bagaget ligger "Dubbelt Tjejdyk" samt "Tjyv å Polis" och väntar på att bli presenterade. 
 
 Fartfylld avslutning med Johan och Susanna samt Veijo och Victoria.
 
 Stort Tack till alla Dansvänner, som kom och gjorde denna kväll så lyckad! Vi hoppas på återseende nästa söndag med mera Repetition på programmet!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" - i Repetition som Motion!
**************************************
 PS. Vi hoppas att få återkomma med bilder från Motionsdansen inom kort! DS.
 

Kommentarer
Postat av: Tommy Englund

Nu e de snart slut för denna gången :( Ha de gött :)

2013-04-16 @ 20:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0