En ofrivilligt förkortad DansMix 2 !

DansMix 2 låter "Bommen" följa "Borren"! 
 
 En lite försenad start till trots, är det god fart på gängets uppmjukningsbugg.
 
 Ja tänk, så man totalt glömma bort sig ibland. Det var ju dags för gruppfoto för båda dans-gängen i söndags. Å under Bugg 2:ans pause, då fotot skulle tas, kom jag i diskussion om ved och eldande.
 Den fotografiska uppgiften var komplett bortglömd. Förmodar att min fotograf till far, nog skakade på huvudet, sittande på något moln i skyn någonstans...
 Så fotot fick tas i all hast under DansMix 2 uppvärmningstid. Men båda fotografierna blev riktigt bra, kan vi trots kalabaliken, meddela Er alla...
 
Tommy och Susanne i förgrunden och Jörgen och Kate strax där bakom.
  
          
Katariina och Martin                                Gunnel och Lars-Inge. 
 
 En redan uppvärmd Tommy, låter Maria bli jämnvarm.
 
 Därför blev uppvärmningstiden lite snålt tilltagen för DansMix 2. Fast några låtar bjöd Ulla Er alla, för att få rytmen i kroppen. För faktiskt är det ju så att Ni är så duktiga, att någon längre introduktion är inte nödvändig för att få Er i rätt bugg-humör. Det har Ni liksom inbakat i Er nu...
 
 Familjen Schullström gillar buggen.
  
          
  
          
  
          
Kate ser till att både Stefan och Veijo får fart i buggen. 
 
 Kvällens första uppgift blev att repetera förra söndagens "Borren". En kul variant med det lite ovanliga, men kluriga, borrandet som avslutande moment. Iden om den avslutande borrandet, fick vi från en visning av "West Coast Swing", där den ingick som del-moment. Dock då i flertal varv för tjejen, något vi avvaktar med att ta upp...
 
(West Coast Swing" provade vi på för några år sedan, då i enkla grundsteg, med någon variation.) 
 
Stefan borrar på med Veronica. 
 
 Fast hela figuren innehåller mer än bara borrandet förstås. Den lite ovanliga guidningen till vänster om killen för tjejen, med dubbelfattning, inleder figuren. Tillbaka-snurr med kort vänster, uppmanas. Killen lägger en högerögla om sig själv, och låter tjejen göra sitt högervarv. Under det följande frivarvet, trycker killen på hennes högeraxel med högerhanden, och "Borren" är ett faktum! Kom bara ihåg att fånga upp tjejen med vänster/högerfattning...
 
 En snabb duckning för tjejen är figurens signum.
 
 Den efterföljande buggfiguren vi tränade på, kallar vi för "Bommen", som hör till den föregående varianten, lite "som ler å långhalm", som man säger. Det är därför vi ser till att greppa just Vänster/höger-fattning efter "Borren".
 
-Uttrycket som ler och långhalm betyder att två saker (människor etc) hör starkt ihop. Uttrycket kommer från äldre tiders tillverkning av tegel, då man arbetade samman lera och halm, som sedan var hårt sammanfogade (svåra att skilja åt). (Vikipedia)
 
En utmärkt stilstudie av "Bommen" med Susanne och Tommy! 
 
 "Bommen" inleds med det lite kluriga insteget, då killen lägger, först sin högerarm över huvudet på takt 1 å 2, och sedan vänsterarmen på 3 å 4. Snabba inte på detta, utan följ denna rytm. Högervarv för tjejen som fortsättning, å allt med dubbelhandsfattning!
 In i den "Falska Karusellen" (tänk vad man får till det ibland!) och utslåpp på 3 å 4. Insteg som i bilden ovan, där Tommy snyggt inväntar Susannes högersteg innan det avslutande högervarvet för tjejen. 
 
 Martin och Lena i Bommen!
 
 Nu var det ju faktiskt så att herr Karlsten hade frågat efter lite mer varianter i foxen, förra söndagen. Detta hörsammade vi naturligtvis och planerade in vår egen variant "Side by side" som kvällens guldägg. (påsk-vits!) 
 Var beställaren befann sig denna leveranskväll, är ett okänt faktum. Dock fick närvarande dansare ännu en variant att träna in under söndagskvällen, vilket verkade gillas av de flesta. 
 
 En perfekt passage i "Side by side" med Mia och Martin!
  
          
Både Peter och Stefan får fin stil på "Side by side" med Annica och Veronica.
 
          
  
          
 
 Så på detta vis fylldes denna måndagskväll, annandag påsk 2013, med lite skön foxtrot, som extranummer. Kul att kunna variera sin fox emmelanåt åxå. Se till att använda, Era nu böjliga Salsa-höfter åxå, även i foxtroten. Ge Din fox ett rytmiskt följsamt gung i nästa dans.
  
Del av familjen Opheim-Olsson, avslutar kurskvällen med bugg.
 
 För visst ska ta de sista minuterna till allas vår favorit, Bugg, som avslut! Här plockar Ulla ut några väl valda musikaliska stycken, anpassade till en fartfylld och medryckande bugg, á lá BUGG's! Hoppas de passar sällskapet!
 
          
Kristoffer och Maria                                    Margareta och John
  
 Strålande glada av dans!
 
 Jörgen och Marie-Louise under kursens sista skälvande minuter.
 
 En kursdel börjande i kaos och rabalder, avslutas i högsta välbefinnande. Detta kortfattade omdöme låter vi stå som avslutningsord för denna upplaga av påsk-kurs hos BUGG's. Vi hoppas Ni instämmer, och tar sikte på kommande söndag, med Avslutande final för BUGG's Kurs och Motion för vårsäsongen 2013! 
 
 Jo, ja avslutande i och för sig... För om Ni vill, så tar vi ett par extra omgångar med Repetition och Motion på söndag 14 april och 21 april. Om Ni vill förstås... Vill Ni det?
 
Frågar BUGG's / Ulla å Arne
  
 Ett par extra tillfällen, som ger fler möjlighet att prova att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

jaaaa klart man vill det. Dans är livets krydda och suveränt bra motion.

2013-04-03 @ 21:57:06
Postat av: Claes

Det var roligt i måndags! Kul med två gånger till!

2013-04-03 @ 22:01:44
Postat av: John-Erik Åkerlund

Klart jag vill!!! Dans är absolut en av livets tre bästa kryddor,vilka är då de två andra? Tror jag håller det för mig själv.

2013-04-03 @ 22:01:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0