En repetitionskväll?

Vårt glada Dansgäng kom på repetition!
 
 Allt fler gäster droppade in under vår uppvärmningsdel.
 
 Vårsolen lyste glatt in igenom entrédörren under vår uppstart på kvällen. Fönstren i solsidan hade vi faktiskt dragit för gardinerna på, ett visst helgerån i sig, då vi väl alla väntar på värmande vårsol egentligen. Dock kunde vi konstatera, att fast solen som sagt lyste gul och grann, så tog sig ett femtiotal Dansgäster sig en tur upp till Syltoppen på söndagskvällen.
 
          
Peter och Anna                                    Bengt-Åke och Ingrid 
 
 Karlsten och Lotta tog del i den första uppmjukningen.
 
 Skön musik gav fartig introduktion.
 
 Redan under uppvärmningen spelade vi några låtar från "Donnez" senaste platta, som kom ut under veckan som gått. En riktig höjdar-cd enligt Ulla å mej. Flera bugglåtar i lagomt tempo, som vi förstås hoppas Ni uppskattade..
 
          
Kristoffer i bugg med både mor och dotter, Veronica och Lisa. 
 
 Skönt swäng med Dansgänget.
 
 Någon låt extra bjöd Ulla på, för snart skulle det bli andra bullar av för kvällens buggelever. Vi hade ju utlovat repetition denna finalkväll, och om man är lite vid i betydelsen av ordet repetition, så stämmer det nog ganska bra.
 
          
  
          
 
 För kvällens första buggfigur hade vi presenterat förra söndagen, så visst kan vi kalla "Lotusdyket" för en repetition. En "rally-ingång" kallar vi de första rörelserna, som resulterar i en korsvis fattning med vänster över höger. Killen vänder tjejen i vänstervarv, och fick återigen korsvis fattning, höger över vänster denna gång.
 Nu är det dags för killen att göra sitt, nästan hela, högervarv. Kom bara ihåg att hålla vänstrerhanden lågt, killar! Då är vi i positionen att tjejen gör sitt huvudstupa dyk i killens högerarm, backar sedan fram på hans vänstersida och gör sista guidade högervarvet. Träning hemma på köksgolvet, måhända? Rapport som kommentar, uppskattas!
 
 "Jätte-kul" med bugg säger Jonas och Sandra!
 
 Ja, nu hade ju inte alla varit med förra gången, så för somliga blev "Lotusdyket" en nyhet. Dock kallar vi varianten för repetition i alla fall, och räddar trovärdigheten en stund till. Repetitionerna leder med 1-0! 
 
 Tommy markerar stiligt ingången på "Lotusdyket" för Lisa.
 
 Här har Pierre redan markerat och bereder Anna inför sitt "Tjejdyk".
 
 En hel del fundersamma miner kunde vi se under träningen, så nu skulle vi lätta upp stämningen med ännu en repetitions-tur. "In å Ut-turen" är en figur som dök upp för ett par år sedan, då i den tron att jag hade kommit på något nytt och revolutionerande i buggvägg. Ulla tog mig strax ner på jorden igen, och upplyste mig om att figuren förekom bland buggarna i Karlstad. (Men kort lycka är åxå lycka, sa jag tyst till mig själv!)
 
          
Mia och Stefan                                      Tommmy och Lisa
 
En talande bild på "In å Ut-turen" med Jonas och Monika.
 
 Buggturen är i sig inget komplicerat, men ändå kul att lägga till i registret. "Som om ett handbyte" i inledning, å tjejen går fram igen, och byter till vänster / vänster fattning. En spegelvänd rörelse under killens vänstra arm, och tjejen greppar och byter fattning till höger / höger igen, då därefter dyker upp på killens högra sida igen.
 Ett fasligt massa handbytande och slut-fattningen är identisk med ingångsfattningen. Mycket jobb för ingenting, som vi brukar säga. Även om figuren inte ingått i den ordinarie kursverksamheten under våren och är en nyhet för en del, baxar vi ändå ner den bland varianterna till repetition. Vi klappar oss själva på axeln, och tycker vi repeterar väl... 2-0 till repriserna konstaterar vi nöjt.
 
Helgens segrare i "Brantds Danstävling", i träning av katapulten. 
 
Monika och Jonas samt Annica och Peter  
 
 Nästa buggfigur skulle bli svårt att placera bland repetitionsfigurerna, hur gärna vi än ville. Ett "Tjejdyk" i enkel variant har förvisso några redan provat på, men nu skulle vi bugga Dubblé i figuren.
 Traditonell markering med högerhanden för grabbarna, som sedan låter handen sedan visas upp bakom ryggen till höger. Tjejen dyker under hans högerarm och greppar höger'n. Då hon dyker upp på killens vänstersida, håller däremot killen kvar dubbelhandsfattningen och snurrar själv ett högervarv.
 Ekipaget är klart för andra tjejdyket på liknande vis, och tjejen dyker sedan upp till vänster om killen. Men se här går det inte att reprisera mer, för nu var killens höger över vänstra den armen, å då är det stopp i dykandet...
 Då får vi inse att bugg-nyheterna knappar in och reducerar till 2-1 i reprisernas favör!
 
 Mia och Lars-Inge i förgrunden, medan Elin buggar i bakgrunden.
 
          
 
          
Ida och Bengt-Åke                                   Claes och Kate 
 
 Jonas och Ingrid
 
 Så hade vi ju lovat att leka lite "Tjyv å Polis" åxå. Här tar vi tjejen i en höger / högerfattning och inleder med "så som ett handbyte" igen, men här smiter killen likt en tjyv under sin egen högerarm. Med en så kort fattning, att tjejen inte ens kan komma på tanken att smita in i nå'n egen svängom. Killen kliver in i "Polisfattningen" som är lite av en bekanting, säger vi för att favorisera repris-turerna en smula. 
 Turen i sig är en nyhet, och vi kan bara konstarera att nyheterna utjämnar ställningen till 2-2!
 
 Kate och Peter tränar ivrigt vidare.
 
 Bengt-Åke och Ida funderar nog på sidbyte och tjejkryp inom kort.
 
          
Peter och Annica                                    Roger och Veronica 
 
Med höger / högerfattning finns flera nya alternativ för Jonas och Ingrid. 
 
Visst var kvällens buggturer lite kluriga... :-)
 
 Med konstaterad jämnvikt mellan nyheter och repriser hade vi haft skinnet något så när räddat, om inte ivern sprungit ifatt oss och vi demonsterat en liten ny buggserie som spiken i kistan. För här monterade vi samman hela raden av nya och ny-gamla figurer till en ny klurig liten buggserie, för att ge våra "gamlingar" något att tänka på åxå. Ett litet nöje vi har emellanåt, så att säga.
 Därmed får vi väl säga att vi inte infriade löftet om en kväll med repriser som huvudnummer. Fast man kan ju inte lyckas jämnt heller...
 
 Cecilia och Kristoffer har en hel del buggfigurer att träna på.
 
          
Bengt-Åke och Elin                               Sara och Lars-Erik 
 
Martin med fru Anna i avancerad buggträning. 
 
 Jo visst blev det några nya buggfigurer denna finalkväll, även om repriser var utlovade i majoritet. Nu ska vi åxå komma ihåg att alla buggturer passar inte alla, utan här får man plocka russinen ur kakan, så att säga.
 Ta åt dig de buggfigurer som passar Dig och Du känner att Du behärskar och trivs med. Vi ger ett smakprov på flera varianter och hoppas just att någon ska bli Din favorit, som du kommer att glänsa med på dansgolvet. 
 
Ragnhild tittade upp och fick en bugg med Jonas. 
 
          
 
 
          
 
 Vi hoppas förstås att vi ses i höst igen, och kan träna vidare och lägga till de varianter som av någon anledning inte fastnat i minnet under vårens buggkurser. Självklart blir rådet åter igen att ge er ut och träna på buggen så snart tillfälle ges, det ger bästa resultat.
 Kom samtidigt ihåg att tipsa oss om evenemang i bygden, så kan vi skicka ut det via BUGG'sMs! Det blir mycket trevligare om BUGG's-gänget kan resa ut och ta en dans tillsammans ibland!
  
Stiligt "Tjejdyk" med Jonas och Lisa. 
 
 Samma Lisa dyker med Lars-Inge!
 
          
 
 
          
 
 En riktigt trevlig repetitionskväll, denna finalkväll, tyckte åtminstone vi att det blev! Vi hoppas Ni håller med och har ett trevligt minne av BUGG's danskurser från våren 2013, och även siktar på en fortsättning till hösten i BUGG's regi! 
 Vi säger åter igen ett Stort Tack till Er alla som gjorde söndagskvällens kurs så lyckad!
  
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Som helt övertygande påstår att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  utan tvekan!
 
(PS: Fler foton och text kommer inom kort från Motionsdelen.)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0