Finalkväll med guldkant!

Bugg 2 spände bågen som final!
 
 Martin och Anna samt Marie-Louise och Stefan är två av Bugg 2:ans par.
 
Visst är dans, och framför allt bugg ett sätt att förgylla en vardagskväll, på många vis! Under pausen satte jag mej ner å pratade om bugg en stund. Ett välanvänt samtalsämne hos BUGG's...
 Det värmer när man hör att det dansas bugg hemma på köksgolven hos våra deltagare. Att vuxna par, båda lär sig dansa bugg, är ett utmärkt sätt att berika sin vardag. För då barnen växer upp och man får tid för varandra, är ju bugg ett utmärkt sätt att få ett gemensamt intresse. Sista buggkursen kanske lämnade några frågetecken kvar, och vad är då bättre än att försöka räta ut dem på köksgolvet, med någon trevlig musik i bakgrunden.
 
 Johan och Elin i koncentrerad bugg.
 
          
Gerd och Peter                                              Martin och Elin
 
 Någon gång har kursdeltagare kommit fram och berättat att man, tillsammans med sin fru/sambo, tagt bilen till någon dansbana och dansat en kväll. Nyktert och städad kört både dit, dansat under kvällen, och sedan kört hem igen, helt på tu man hand. Dessutom haft jättekul. En sådan kväll kan vara en härlig upplevelse, i och med att man lärt sig att dansa. Framför allt har man haft en trevlig och händelserik kväll med sin vän. 
 Ett mycket gott tips till Er som lärt Er bugga tillsammans!
 
 Lisa får en svängom i buggen med Martin.
 
  Sedan är ju dans ett oslagbart sätt att träffa nya vänner, om man lever i ett singel-liv. Det tror jag många av våra kursdeltagare håller med om redan nu. Att gå på dans i nyktert tillstånd, öppnar många tillfällen att möta nya bekantskaper. Dansen blir navet som allt snurrar runt, och samtalsämnena blir många. En promenad i friska luften ger tillfälle att samtala om livet i allmänhet, och man lyssnar och lär...
 
          
Lena och Andreas                                   John och Agneta 
 
 Johan och Lisa är två av våra yngre deltagare under vårens bugg.
 
 Ja vad ska vi nu göra när buggen är över, frågar sig somliga. Först och främst är den inte över riktigt än. Två gånger till har vi räknat med att samla gänget för ytterligare dans!
 För det andra råder vi Er att gå med i BUGG'sMs, för det är här vi kommer med mer spontana dansevenemang. Ett BUGG'sMs kan innehålla ett tips om dans i omgivningen, som en del av gänget sticker iväg till gemensamt. Att återse sitt dansgäng är alltid kul, och sådana danskvällar brukar bli jättetrevliga. Så passa på att gå med i BUGG'sMs-lista redan nu på söndag! Ulla har lista för detta liggande i kassan!
 
          
Jonathan och Anna                                  Monika och Andreas
 
 En trevlig "Karusell" med Lisa och Kristoffer.
 
 Sedan blir förstås rådet att Ni ska ge Er ut och dansa så fort som möjligt! Dans och bugg är lite av en färskvara, speciellt i början av karriären, så träning ger bäst resultat. Sedan blir man osäker på sitt eget kunnande om tider rinner iväg. Ta Dig i kragen och underhåll din dans! Kanske redan på fredag den 26:e april då Sannex gästar Medis i Säffle! Skulle tro att en stor del av BUGG's-gänget kommer att dyka upp där... 
 
          
John och Lena                                           Lena och Peter 
 
God fart på buggen denna sista kurskväll!
 
 Ett härligt gäng hade examenskväll nu i söndags, då de dansade klart sin andra kursdel hos BUGG's! Några har buggat sig igenom både Bugg 1 och Bugg 2 för första gången, medan några tog båda kursdelarna i repris. Att gå kursdelarna en ytterligare gång är oftast ett bra alternativ. Första gången är det så fyllt med ny lärdom, och man har svårt att ta till sig detaljerna. Andra gången har lugnet infunnit sig, och därför är man mer öppen för de små momenten som gör buggen bättre. Ett litet men välment tips inför höstens omstart...
 
Ännu en sån där härlig dansbild, med John och Anna.
 
 Fast bara för att vi hade examenskväll, vilade vi inte på lagrarna för det. Som inledande uppgift tog vi en repris på förra söndagens "Karusell med lås" eller "Hej-turen" som den åxå kallas. Kärt barn har många namn.
 Här inleder vi ju med "Karusellen" som grund, och nämner ännu en gång att hålla kvar karusell-taget medan man går ut takt 3 och 4. Viktigt moment för att få figurens rytm att fungera. 
 
Kristoffer och Ingrid får nya moment att träna in under kvällen. 
 
 Det är nu som det nya i kråksången gör sig till känna. För med fortsatt bibehållen dubbelhandsfattning rullar tjejen ut under fyra takter, i högervarv, ända ut i lås. Vänstern högt och högern lågt är minnesregeln för killens händer.
 Taktmarkering och minipause på takt 1, då vi även utbrister i ett glatt "Hej". Här ger personlig mimik och tonfall ofta ett leende till svar, tänk på så många sätt det går att säga "Hej" på, prova får Du se...
 
Martin har just "Hejat" på Lisa, och fortsätter figuren.
 
 I ovan bild, ger Martin en utmärkt visning hur vi fortsätter figuren efter det gemensamma "Hej'andet". Med sista användningen av högerhandens fattning, ger han tjejen en guidning bakom ryggen, och inväntar hennes tredje tak och högersteg, innan han hjälper henne runt i avslutande högervarv.
 Månne leendet sitter kvar efter "Hej'et" på tjejens läppar...
 
          
Jonathan tar en bugg med både Marie-Louise och Anna
 
En avslutande "Avig Fattning" som Jonas löser på bästa sätt med Ingrid. 
 
 Kvällens nyhet drar åt det sportiga hållet, och går under namnet "Pilbågen". Två varianter står på programmet varav den första och något enklare avverkas som nummer 1.
 Här går båda in i grundstegets första takt och killen visar armbågen, som tjejen snabbt fattar kraftfullt men behagligt. Båda kliver tillbaka på takt 2 och 3, varefter killen, med viss snärt, skickar iväg tjejen i hennes vänstervarv på 4:e takten. Han vänder åxå åt vänster och fångar lämpligtvis med en vänster / högerfattning.
 
 En utmärkt visning av "Pilbågsfattningen" med Jonas och Lena.
 
 Den alternativa "Pilbågen" spänner över fler delmoment. Här kombinerar killen ett midjetag med tjejens fattning, och lägger till en handstöt under de extra fyra takterna, som figuren innehåller. 
 Midjetaget kopplas ur efter önskat antal handstötar, och den traditionella utgången tillämpas igen. Nöjd och glad kan killen konstatera att varianten lyckades...
 
          
Både Agneta och Ingrid kopplar "Pilbågsfattning" med Stefan och John.  
 
 Stilig bild på "Handstöten" i "Pilbåge med variation" för Lisa och Jonas.
 
Martin bjuder Lisa på blandad bugg under sista minuterna. 
 
 Med några extra minuter till godo, bjöd Ulla på några fartfyllda bugglåter som avslutning. Här får gänget blanda de turer som finns i den egna minnesbanken, och visst har det blivit en del under vårens buggkurser. Medan jag står och tittar på härlig bugg, kan jag inte undgå att tänka tillbaka på starten i januari.
 Då kom ett lite blygt gäng upp till oss för att lära sig dansa bugg, och viskade tyst när vi visade första "Karusellen"
-"Det där klarar vi aldrig!"
 Nu klarar Ni både den, å mycket mer därtill. Välkomna till dansens värld, kära Dansvänner!
 
 Härlig buggbild som avslut för vårens Bugg 1 / 2, med Jonas och Anna.
 
Stort Tack för en trevlig kursomgång, hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Och ger inför höstens bugg klara besked: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0