Hej Hej, hemskt mycket Hej!

Nytt moment med "Lås". 
 
Martin och Lisa inleder kvällen med uppvärmningsbugg.
 
 Naturligtvis inleder vi kvällens första kursdel med uppvärmning igen. Först och främst för att bli mjuk i lederna, men även för att få in bugg-rytmen i kroppen. För visst har buggen sin egen rytm och rörelse, som behöver väckas upp innan vi lägger till själva kursandet. Vi ska få tanke-banorna att kretsa kring bugg, och sammanflätas med rörelserna.
 Själva tar vi så gott som alltid några buggsvängar innan deltagarna dyker upp. Utan dessa dans-rörelser känner man sig inte redo för buggen, vare sig mentalt eller rent fysiskt.
 
          
Johan och Carin                                        Hans och Lena 
 
 Peter vänder den stiliga loggsidan till, under buggen med Agneta..
 
 När gänget fått ett par låtar som varmkörning, för både kropp och knopp, lägger vi till några inledande uppgifter. De båda varianterna av "Handbyte" är ett lämpligt övningsobjekt att kombinera samman och studera följderna. 
 
          
Johan och Ingrid                                          Peter och Carin
 
 Den första konsekvensen av ett handbyte, är ju just detta i att killen byter sin hand att föra sin dam med. Bra att ha i bagaget, då killens tankar går varma under buggen, i vilka buggturer som skall användas som nästa buggfigur. Har killen exempelvis en högerhandsfattning och kommer på den där trevliga buggfiguren med vänsterhandsfattning, är ju ett handbyte nödvändigt.  Med dessa två figurer i minnet, sker handbytet på ett proffsigt vis, utan något "simpelt" frivarv.  
  
Stefan har fått skönt flyt i sin bugg, här i träning med Lena!
 
 Vi pratar som oftast om detta med dansriktning, och även här är de båda handbytena ett utmärkt övnings-exempel. "Handbyte bak killens rygg" är ju nödvändig att starta upp med tjejens rygg i dansriktningen. Ett misstag här ger stor risk för kollision med bakomvarande buggpar." 
 Lika så behöver "Handbyte bak tjejens rygg " startas med killens rygg i dansriktningen för att undvika liknande sammanstötningar.
 Så visst är dessa båda handbyten ett utmärkt sätt att starta sin uppvärmning av både kropp och knopp med! 
 
          
  
          
 
          
 
Jonathan och Anna samt Kristoffer och Ingrid i utökad bugg-träning.
 
 Som sista moment i den inledande uppvärmningen, lade vi till lite kombinationer med både "Midjetag" och "Vänster-Katapult" . Två varianter som sitter fint då man kommit in i den "Aviga fattningen" efter killens handbytet bak killens rygg. Förutom den tidigare tränade "Torpeden då förstås.
 Tja, så visst kan ett par buggturer som uppvärmning, ge nyttig träning på buggen, och att komma in i buggens tankebanor på ett bra sätt. En bra början på en bra kurskväll...
 
          
Väl uppvärmda är både Hans och Lena och, Hans och Lena. Hmm?.... 
 
 God fart på buggen, med Martin och Marie-Louise i förgrunden.
 
 Dags för kvällen nya buggvariant för gänget, när "Karusell med Fullt ut" gör entré! En buggtur vi med största säkerhet kan lova, att en och annan mungipa kommer att peka uppåt av. Ja, kanske inte till att börja med, men vänta bara...
 
          
 
Jonathan och Lisa
 
 Den inledande Karusellen bringar väl inte någon större oreda i tankebanorna, förmodar jag. Fast då utrullningen, med dubbel handfattning bibehållen, skall läggas till, stundar en ny bakantskap. Detta med att rulla ut sin dam till ett "Lås" är någonting nytt för de flesta, och ställer till lite oreda igen. Ett moment som återkommer i framtiden.
  
          
Anna och Martin                                 Kristoffer och Ingrid 
 
 När vi nu ska rulla ut vår dam i ett "Lås" med högervarv, lyder hjälporden, "Vänstern högt och högern lågt" och syftar då på killens båda händer. Med denna handhållning manar killen på sin dam i ett fortsatt högersnurrande ända tills hon kommer in i lås. Ja, å helt enkelt inte kommer längre, hon är i ett "Lås" så att säga.
 Ett moment i buggen som tarvar en del träning, innan det sitter som det skall. Om killen är tydlig i sin handhållning, och tjejen snurrar på, brukar det allt så att säga "Gå i lås
 
Paret Hans och Carin, verkar nöjda med sin bugg. 
 
 Å det är nu vi lägger till det karatäristiska "Hejandet" på takt 1 efter låset, Ett Hejande som åxå givit turen sitt mer använda namn, "Hej-turen". En taktmarkering, kort minipause, som ger rätt "Timeing" i buggturen.
 Här handlar det om "timeing" att få till "Hej'et" på rätt takt och moment. Funkar detta, så skickar killen iväg sin leende dam bakom ryggen på takt 2, och guidar detta med sin högerhand, innan handen därefter släpper taget.
 Ett högervarv för tjejen får avsluta figuren, där Ni står med en "Avig Fattning" som resultat. Hur Ni sedan tar Er ur den, ja det är helt och hållet upp till kavaljeren det...
 
 Jodå, då träningen kommit i gång på allvar och "Hejandet" börjat, blir det kul på riktigt! "Hej" säger Lena till Hans!
(Och visst ser vi att mungiporna pekar uppåt!)
 
          
Skjuts iväg för Lisa och Kristoffer samt ett "Hej" för Stefan och Lena 
 
Mera "Hej" med Kristoffer och Marie-Louise. 
 
 Efter kaffepausen ägnade vi större delen av kvällen åt "Hej-turen" som vi numer säkerligen kan kalla den. Tror alla  är helt överens med oss, om detta namn på buggturen nu. Vi siktar på lite mera träning nästa söndag igen, då vi åxå dansar finalkväll för vårens buggkurser hos BUGG's. Ja, så gott som final i alla fall...
 
 Ännu ett "Hej" för en glad Ingrid!
 
 Med vårsolen fortfarande strilande in igenom fönstren, säger vi Tack för en trevlig kurskväll igen. Givetvis är Ni alla Välkomna åter klockan 19.30 då vi dansar Motionsdans hos oss igen. En trevlig tradition vi har här hos BUGG's, något som vi förstår är uppskattat hos många dansare...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 "Hej Du!" "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0