Motionsdans till dansmusik.

Sista kurskvällen följdes av Motionsdans förstås! 
 
 Elin och Åke passade på att ta en foxtrot.
 
 Några ord som tack, fick avsluta söndagens finalkurs. Svårt att finna passande ord när man avslutar en trevlig kursomgång. Så mycket man vill ha sagt, om hur kul vi har haft tillsammans under vårens kursande. 
 Därför får några enkla ord räcka till trots, och vi startar upp söndagens Motionsdanslista i stället. En, som vanligt, nykombinerat låtlista kan vi tillägga!
  
          
Sophie och Tommy                            Björn-Ove och Veronica.
 
 Ja visst är det en nykombinerad låtlista vi dansar till denna söndag åxå. En liten fix idé vi har att göra en ny lista till varje Motionsdans. Vi brukar prata om detta att vi är ganska kräsna vad gäller musik att dansa till. Först och främst vill vi att vår låtlista ska vara en lista med viss överaskningsfaktor, varje söndagskväll. Vissa favoriter dyker förstås upp mer frekvent, medan vi hoppas kunna överaska med några välkända musikaliska örhängen där emellan. 
 
Jenny med sin Magnus. 
 
          
Jan med sin Susanne                            Inge med sin Ote 
 
 För emellanåt gör vi en riktig djupdykning i låtarkivet och letar utanför gänse gränser. Kanske en titt och lyssning av några Country-låtar kan ge låtlistan en en spännande touch. Någon gång har någon kommentar gett oss bevis på att Ni lyssnar till lite extra när någon sådan låt dyker upp. Visst kan man hitta bra dansmusik, även om man byter traditionell genre!
 
Stilfull pose med Lotta och Tommy. 
 
          
 
Första delen av söndagens låtlista var, som många andra söndagar, en mix av ganska nyutgivna låtar. För under våren har ett flertal dansband givit ut nya plattor, med många bra spår på. 
 Ganska tidigt på året dök "Elisas" upp med sin nya platta, "Be mig! Se mej! Ge Mej!" med en hel del bra låtar på. Bra låtar som sagt, men hos oss har deras plattor haft en något "skramligt" ljudbild. Kanske något med vår anläggning. Någon mer som haft liknande tankar om plattan?
 
 En dans-pose med Veronica och John.
 
 Sedan har en av våra favoritorkestrar släppt cd under våren. För "Kindbergs" har vi gillat under lång tid, kanske från det de spelade i Hasslerudsparken för nära tio år sedan. Några låtar från den gyllne eran dyker upp ibland, som: "Donna bella Donna" eller "Ge mig en chans". Från vårens platta har "Rulla in en boll å låt den rulla" lockat Er till bugg några gånger, en av flera favoriter hos Kindbergs nya platta.   
 
 Skön buggmusik lockar BUGG's-gänget till dans!
 
 Lasse Stefanz gav ut en "ny" platta under våren med samlade hits. Hits vi hört under flera år, så att ge ut en "ny" platta med idel kända låtar känns lite som att krama ur sista droppen. 
 "Martinez" kom med sin nya för några veckor sedan, med nya låtar därtill. Bandets nya sångerska, "Sandra  Estberg" har en röst som åtminstone vi gillar. Kvinnlig röst utan att för den skull vara gäll, utan med fyllig och klar stämma. Här har vi dansat till "Hey Honey" bland flera andra favoritspår. Ett band vi hoppas få dansa till någon gång...
 
 Björn-Ove med Monika och Annica, har fått fart på serien i dubbelbuggen.
 
 Falkenbergs-bandet "Mats Bladhs" var åxå ett av banden som gav ut en ny platta under vårsäsongen. Ett moget band med trygg dansmusik. Några riktigt bra bugg-spår på plattan har vi buggat till under våren, men deras version av gamla goa Barbados låten "Hold me" satte nostalgiska vibbar i dallring hos mej i alla fall. 
  
Veijo bjuder Ann på en bugg. 
 
Visst ser Ann-Louise ut att gilla Peters inlevelserika bugg. 
 
 Ganska sent under våren kom "Mats Bergmans" med sin sista platta. Ett band med lång tradition, då rötterna finns att finna redan 1973 med namnet "Sjösa kustband". Fast från 1987 hette bandet "Mats Bergmans" , och den platta vi nu håller i hande torde vara bandets 14:e platta.
 Nya cd'n, "Om du ger mig din hand"  har fått höga "poäng" av oss, och "Kom stanna kvar" har snurrat hos oss, bland flera andra, och sedan är "Tusen bitar" en fox med skön allsångs-varning!
 
          
Kristoffer och Lena                                    Henrik och Elin
 
 Sedan har band som "Glenn-Endys", "King-Edvards" och "Tommys" kommit med nya plattor. Även om de inte når upp till de mer etablerade bandens nivå, finns det russin i den kakan åxå, tycker vi. 
 Just nu väntar vi på nya släpp från både "Jive" och "Callisto", och hoppas kunna presentera några av deras låtar redan på söndag, om allt fungerar. Därefter ligger "Streaplers" på gång med sin senaste inom kort, så visst finns det mycket ny dansmusik att vänta på.
 
En liten bildkavalkad med Johan och Josefin... 
 
          
Ungdomar som gillar bugg, gillar vi skarpt!
 
 Även om inte Dansmusik håller klassisk kvalitet, så kan man väl hitta sina favoriter bland dem i alla fall. För om vi nu inte är några dansbands-fantaster direkt, så dissar vi inte hela genren för det.
 
          
  
          
 
 I morse satt jag å lyssnade till värmlandsradion och någon undersöknings-mupp, som gjort någon research angående idol-dyrkan. Blandade rock-band var helt ok att digga för deras höga kvalitet på musik. Men dansband spelade låg-kvalitativ bruksmusik, bara till för att dansa efter. Här var eventuell idol-dyrkan av lägre rang!  Ok, jag köper vissa fragment.
 Men då efterföljande låt, som förmodligen skulle representera genren, bestod i Lasse Stefanz "I en liten fiske-hamn" tände åtminstone jag! En (dålig) låt med dryga trettio år på nacken skall alltså representera "vår" aktuella genre, och ge en bild av dagens lågkvalitativa dansmusik. ("en rad fula ord följde")
 "Med den sortens vänner, behöver man inga fiender" skall någon vis människa sagt! Så sant så! Vilken annan kultur-aktivitet ska behöva tåla sådan reklam? En kulturform som drar stor publik, och skänker nöje åt många människor. Jag bara undrar... 
  
Sakarias och Kate tar sig en bugg de åxå! 
 
          
  
          
  
          
  
          
 
 För säkerhets skull blandade vi in lite hög-kvalitativ rockmusik under den sista "Bara-bugg" delen. Ja, skämt å sido, det buggades då åxå. Vi fortsätter att botanisera bland vår musik-genre, och hoppas få bjuda på fler exempel av ny fräsch dansmusik! Med vissa avsteg då förstås!
 All musik utvecklas, även dansmusik. Det som var bra då, behöver inte vara bra nu. Sedan skall man komma ihåg att lyssnarna utvecklas de åxå. Det jag diggade -75, ler jag åt idag. Härlig nostalgi, javisst, men bra? Nja... 
 
Ulla viker ihop våra BUGG's-dukar, återkommer nästa söndag!
 
Vi hoppas förstås på glatt återseende nästa söndag igen! Repetition & Motion på programmet! Du kommer väl?
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne.
 
Och sammanfattar den bästa av kulturformer med: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0