En trevlig finalkväll för Bugg 1:an!

Gästdansare på vår finalkväll. 
 
Glad och buggvänlig musik fick inleda kvällen.
 
 Glädjande var att vi fått besök av några extra gäster hos oss på söndagskvällen, så därför passade några extra bugglåtar utmärkt att få hela gänget i stämning för bugg. Ulla bjöd på lugna favoriter. och killarna fick till uppgift att använda sin "Ramsa" så långt vi hittills lärt oss. En synnerligen trevlig inledning på kvällen! 
 
          
Gästande Hanna från Hagfors fick bugg med både Jonatan och Johan. 
 
Både Hampus och Alva har fått sväng i sin bugg.
 
 Som första del av kursandet tog vi förra gångens "Katapult" i repris, som här i sin grundvariant är en mycket användbar figur. Här får killarna ta kommandot och inleda turens första steg, något som kan vara lite lurigt att komma igång med, så här i början för grabbarna. Så visst är lite extra träning bara av godo.  
 
          
Både Jonas och Johan har blivit duktiga att föra sina damer i buggen.
 
 Så blev det naturligtvis dags att lägga "Katapulten" på sin rätta plats i vår "Ramsa" och därmed blev den ännu en figur längre, att hålla reda på för grabbarna. På med musiken igen, efter sedvanlig genomgång av vår buggserie. Visst är det mycket att hålla reda på, men grabbarna börjar få in sin serie i minnet, vid det här laget.
 
Pappa Peter visar sin dotter Hanna hur bugg går till.
 
 Vi snabbade på en smula innan pausen, och började att träna på vår sista buggfigur för 1:ans buggkurs. För som sista figur lägger vi till vår "Midjetaget", som åxå hör tilll de där användbara figurerna. Sedan vi enats om att inleda med "Grundsteget", efter diskussion med "Grundstegsexperten" Karlsten, flöt både detta och "Markeringsteget" på riktigt bra, med det finurligt inlagda "släppet" på avsedd plats.
 
          
    Peter och Gerd i full bugg!                       John tar han om våra dansgäster. 
 
 Följande inrullning intill killens högerhöft, och det ibland svåra baksteget, blev till ett strålande framsteg. Ytterligare framsteg blev det då alla deltagarna hörsammade uppmaningen om just framsteg, innan det efterföljande högervarvet för tjejen stod på tur i buggturen, och fick sätta punkt för själva figuren. 
 
          
Ingrid och Jonas samt Åsa med sin Håkan i fartig bugg under kvällen!
 
 Ja punkt och punkt..., där stod vi ju med vår aviga handfattning som skulle rätas upp, men det är ju liksom en del i buggen för sig det. För Er som väljer att bygga buggen vidare med BUGG's, kommer att stöta ihop med företeelsen "Avig Fattning" många gånger än. Samt ett flertal sätt att hantera den åxå... 
    
Karlsten tog väl hand om Hanna under buggkursen.
 
 Dags att pusta ut och få lite kaffe i magen. Ann-Louise stod i koket och serverade kaffe med dopp till sugna dansgäster. I "kassan" stod Ulla och förevisade provfotot från förra söndagen gruppbild för alla som funderade på egen beställning. Vi tar med fotot och beställnngslistan nästa söndag åxå, för eventuellt fler spekulanter. 
 
          
Martin och Ingrid samt Jonas och Åsa under buggen. 
 
 En extra genomgång av "Midjetaget" innan det blev dags för att montera in den i "Ramsan" som dess sista pusselbit. Ett lite högtidlighållande av sista gemensamma genomgången av "Ramsan" höll vi lite kort, och upplyste om hur bra det är att ha den med sig i minnet, då det blir dans i skarpt läge.
 För visst är det så att då den levande orkestern spelar upp och damen väntar sig en rivig bugg, är minnet som oftast urblåst som ett tappad ballong. Men, då plockar alla bugg-killar från BUGG's fram sin väl inövade "Ramsa" och får fart på sin bugg i flygande fläng, eller hur... 
 
När det buggas med ett leende, är det ett bra bevis på att det fungerar fint!
Här är det Lisa och Jonatan som fixar buggen!
 
God fart på buggen den sista kvarten.
 
 Som planerat var vi klara med kursandet i god tid innan slutsignalen denna finalkväll. Nu skulle vi ägna mesta möjliga tid åt dansträning av buggen. Täta parbyten och skön musik, var receptet här. Å, visst blev det fart på buggen! 
 
Vi förmodar att det blir bugg på köksgolvet hemma hos
mamma Lena, då Josefin och Johan kommer på besök! 
Här hjälper Martin till med sista finputsen innan slutsignalen. 
  
 En utmärkt stilstudie av "Midjetaget" med Lisa och Jonas.
 
 Ännu en kursdel är till ända hos BUGG's, vilket alltid känns lite vemodigt i sig. Vi har haft ett trevligt buggäng som varit duktiga, och vi tror Ni har haft riktigt kul under tiden, och Ni har nu alla en bra grund att bygga vidare på.
 För självklart hoppas vi att Ni alla hänger med på fortsättningen i vår stundande Bugg 2:a, som startar redan nästa söndag kl. 16.30. Då vi kommer att fortsätta att bygga på Er bugg med flera nya trevliga buggfigurer!
 
 BUGG's bugg 2:a är åxå ett ypperligt alternativ för alla Er som buggat tidigare, och vill bygga vidare i Er bugg! Av erfarenhet vet vi att vår Bugg 2:a ger både utmärkt repetition och påbyggnad av tidigare bugg-kunskaper.
 Så känner Du Dej sugen på att utveckla Din Bugg tillsammans med ett duktigt gäng buggare, är det Nu Du skall hoppa med i BUGG's sista Buggkurs för säsongen! 
 En komplett Buggkurs med ingående Motionsdans, till ett svårslaget pris. Givetvis bjuder vi på fika under vår verksamhet! Dessutom har vi en aktivt bloggsida där trevliga foton och tillhörande text stadigt uppdateras. En blogg som vi av besöksantalet förstår är mycket uppskattad av fler än våra dansare!
 
 Välkommen till BUGG's och "Dans med hjärtat"!  
 
Eller som vi lite kavat säger, dock med fast övertygelse: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Hälsar BUGG's / Ulla å Arne

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0