En tuff kväll för DansMix 1

Fortsatt stort antal dansare på DansMix 1
 
Så glada vi är för det välfyllda dansgolvet på Syltoppen! 
 
 Under sista kvarten av Bugg 1:an, börjar nästa kurs deltagare droppa in och ta plats kring borden. Trevligt tycker vi! Precis så som vi vill att verksamhetan skall vara, gästerna kommer in och sitter en stund innan kursens början. Dagens "Gula Lappen" ligger på borden å innehåller lite läsbart nytt om BUGG's i synnerhet, och dans i allmänhet. Så om man inte tittar på pågående kurs, så kan man läsa och informera sig en smula.  
 
 
Robert och Elisabeth i glad bugg.
 
 Bugg i lås för Anne-lee och Sakarias
 
 Som vanligt började vi med att beta av några buggfigurer från Bugg 1 och 2 som inledning. I några instick under uppvärmningens fortsättning tog vi upp varianterna på "Katapulten", och inledde naturligt med grundvarianten. Återigen poängterades killen lite offensiva insteg och "Frökenaktiga" handfattning. Tramsiga hjälpord, jovisst, men samtidigt tror vi de hjälper till att minnas lite bättre, just för att de är så tramsiga. Under BUGG's danskurser försöker vi ju att se både dansen och livet från den ljusa sidan, därför skojsar vi till det då och då...
 
Många buggare i farten, här ser vi Åke och Annica samt Kristoffer och Ida.
 
 Utan större dröjsmål lade vi till den andra varianten med ett extra frivarv för tjejen. Killen ger en skjuts i släppet och visar inte vänsterhanden, en markering som brukar fungera fint.
 
          
 
 Lite kuriosa i sammanhanget är minnena från min tidiga bugg. På den tiden reste "Yngves danskurser" runt i bygden och lärde ut bugg. Troligen var just denna variant, med extra frivarv för tjejen, en vanlig buggtur i dessa kurser. Buggade man med någon "ny" tjej och hon gjorde frivarvet utan vederbörlig markering, brukade följdfrågan bli:
- Dansar du hos Yngves? 
- Ja-a
- Jo, jag ser det...
 Ett dåtida, tämligen säkert tecken på deltagande i Yngves kurser.
 
John-Erik och Cecilia under söndagens bugg. 
 
 Tredje och sista varianten av "Katapulten" gör vi med vänster / högerfattning, och lägger då till ett inledande vänstervarv för tjejen. Därpå kliver killen in i tjejens arm på vanligt vis.
 Vänstervarvet kommer till då varianten förekommer i "Dubbelbuggen", och ger ett par extra takter för "vänstertjejen" medan man markerar "Tjej bak killes rygg" för högertjejen, under tiden. Tja, lite onödigt vetande måhända, men så är det....  
 
Åhh, vad vi gillar glada buggbilder! Här med Peter och Kate. 
 
 Som sista bekanting till repetition tog vi några allvarliga ord om "Tjej bak killes rygg". Tja, så allvarligt var det kanske inte, men vi ser ibland att tjejen inte får till sitt första halva högervarv i "rätt tid". Följden blir att efterföljande hela högervarv, på fyra takter, blir onödigt jäktigt och takten tappas lätt.
 Så nu noterade vi lite extra på detta att få till varvet i "rätt" tid, och lite tramsande här åxå för att förstärka minnet. Ett steg, en rumpbredd från killens rygg tjejer. En ren bedömningssak mina damer...   
 
          
 
 Vi har kommit långt bland buggturerna i Bugg 1 och 2. Så därför lade vi på en liten kluring för hela gänget. Nämnligen den ganska nya "JoJo'n", vilken dök upp som nykomling hösten -11 under Bugg 4:an då.
 Här lyckades vi sätta griller i huvudet på våra buggare, jojo. En liten lustighet i detta att båda roterar i högervarv under bibehållen höger/vänster-fattning. Låter omöjligt, men det går visst! Sedan skulle höger och vänster händer hållas uppe å nere under höger å vänstervarv, å vem blandade in styrbord och babord i röran....  
 
Klurigheter i buggen för hela gänget.  
 
 Men visst är det kul att buggen innehåller lite tankenötter åxå! Vi vill ju att BUGG's ska ge det där lilla extra i buggen. Inte bara halta runt med gamla inkörda buggfigurer.
 För oroliga själar kan vi trösta med en liten repetition nästa söndag igen! Innan vi slänger ut några nya tankenötter igen... 
 
Lars-Inge och Annika var med och knäckte kluriga buggnötter i söndags. 
 
 För att stilla eventuellt höjt blodtryck, varvade vi ner med lite Foxtrot. Inte nog med denna pardans lugnande inverkan, så tränade vi på att göra pause i fox'en under dans på plats.
 Som jag påpekade blir åtminstone jag själv mäkta irriterad då bakomvarande danspar inte klarar av att göra halt i dansen, utan använder armarna som paddlar att göra fri väg med. Som skenande snälltåg plöjer sig dessa fram över dansgolvet. Huvaligen att bli upphunnen av sådana i trafiken! Vår förhoppning är att Dansarna från BUGG's skall lära sig att dansa med större omdöme!
 Med fortsatt takt-tramp, och gärna välsmorda höfter, stiger killen åt vänster på 1:an, åt höger på 2:an samt samlar på 3-å. Upprepar vid behov, och dansar vidare då vägen framåt öppnats igen. Låter ganska självklart, eller? 
 
Inga "paddlar" hos BUGG's foxtrot-dansare här! Smidigt flyter dansen på!
 
Smidig fox är trevlig fox.
 
 
  Lite Linedance klämde vi in i alla fall. En omgång med "Elektric Slide" till lite snabbare musik, fick bli denna gångs representant av dans på lina. Ett litet tips kan vara att söka denna linedance på "Youtube" kan dyka upp flera trevliga varianter där. 
 
"Hitch med Hoo!"
 
Härligt med ett fullt dansgolv med taktfasta Linedansare!
 
          
 
 Även om tiden som vanligt var knapp, så avslutade vi med en bugg i alla fall. Ulla bjöd på en pigg bugglåt och hela gänget höjde pulsen som avslutning. Vi säger som vanligt Tack för en trevlig kurskväll, åxå det som vanligt!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Det håller enträget fast vid!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0