Skönt gäng till goda toner!

 Vi samlas för trivsam avslutning på helgen.
 
 Vi ber att få Tacka Susanne och Jan för härlig dansbild!
 
 I den sista timmen av helgen kommer det många av oss längtar till, Motionsdansen på Syltoppen. Visst är det många gånger skönt att sjunka ner i tv-soffan, och slötitta på något halvintressant program. Under söndagarna lockar flera tv-kanaler med både söndagsfilmer och deckare. Ett sätt att driva undan tanken från den stundande och oundvikliga arbetsveckan. För många är det nog på detta viset.  
 
         
Pierre och Kate                                       Anne-lee och Sakaris
 
 Under den inledande delen dansas det även foxtrot.
 
 Så var det för mig åxå, i livet innan dansen. Alltid något som skulle fixas under helgen, och blev kvar till söndagseftermiddagen. Så när jag lunkade iväg till min första danskurs, för dryga 18 år sedan, muttrade jag:
-Hur kan någon lägga en danskurs på en söndagskväll??
 
           
 
 Både Peter och Claes vänder sina damer, Ragnhild och Ingrid, med ryggen åt kameran.
 
En skön dans-pose med Ragnhild och John.
 
 Nu har söndagarna blivit dansens dag. En söndag utan dans är en fattig söndag! Söndagen är en utmärkt dag för dans, har man insett nu. Den insikten hoppas vi att få sprida till Er alla. Ett alldeles utmärkt sätt att skingra tankarna innan arbetsveckans början. En kväll att träffa goda vänner, prata en stund och framför allt få dansa!  
 
 
 Ann-Louise fyller på dricksvatten till törstande dansgäster.
 
  Nu för tiden är det planering för oss båda veckan innan som gäller. Så äntligen är det dags att packa bilen, och ställa kosan mot Syltoppen. Någon halv-timme innan starten står det mesta klart, musiken är riggad och vi lyssnar genom kvällens låtar. Några danssteg repeteras, kvällen program justeras och någon buggtur diskuteras. En bugglåt tonar ut och vi själva får rytmen i kroppen, en utmärkt start innan gänget kommer! 
 
Lena har dansat med oss sedan starten 2004, här i bugg med Veijo.
 
 
 Strax efter klockan 16 börjar dansgsterna att anlända, inför den inledande kursen. Vi hinner att växla några ord, hur står det till? Någon dans i helgen? Jaha,vardå? Hur var orkester då? Helt ok, bra buggar...
Dansare har som oftast besämda åsikter om de dansutflykter de gjort. Lika kul att höra som att delge... 
 
         
 
         
 
          
 
 Som bekant rusar kursdelarna snabbt förbi. Här önskar man oftast att tiden kunde bromsas en smula. Fast det är väl samtidigt ett tecken på att vi har kul på våra kurser. Något som allt fler har insett, tror vi! 
 
           
Damerna gillar bugg med Karlsten, här ser Mia ut att gilla läget... 
 
 Danspose, som vi kallar det, med Anna och John.
 
 Med en traditionel applåd tackar vi så för sista kursdelen, 3 timmar senare. 3 timmar av högt tempo får sitt plötsliga slut, med att vi hälsar alla välkomna till kvällens avslutande Motionsdans. Samtidigt med att vi knäpper på kvällens program med dansmusik, sköter sig de sista 90 minuterna så gott som sig självt. Ett behagligt lugn infinner sig.... 
 
         
 
 Hos BUGG's gillar vi glada dansare! Härlig bild!
 
 Vid Motionsdansens början brukar det dyka upp några extra dansgäster. Dansare som tar sig upp till Syltoppen enkom för vår dans. Även denna kväll så tar sig fler dansgäster steget in i värmen, i dubbel bemärkelse...
 
         
 Sakarias och Lena                                      Björn-Ove och Monika
 
 Här är det språng i buggen, med Jörgen och Kate!
 
 Vi tror den första delen av Motionsdansen gillas av allt fler. I än högra grad då fler och fler lär sig, och tar åt sig foxtroten. En dansform vi, tyvärr, inte ägnar alltför mycket träningstid åt. Fast den tiden vi ägnar åt den i motionsdansen ger naturligtvis nyttig träning åt fox'en åxå.
  I deltagarnas första tid hör man då och då att buggen är roligare, och foxen svår. Allt efter som tiden går, blir den lite inledningsvis stela foxtroten allt mjukare och rytmen blir säkrare. Små varianter går att lägga till utan att rytmen bryts, och själv är jag övertygad att man börjar gilla foxtrot åxå!  
 
         
 
         
 Fart och fläkt då det blir dags för bugg!
 
 Linda och John-Erik
 
 Dags att växla över till "Bara bugg" vid halvtid. Här försöker vi både öka takten en smula och framför all hitta låtar med skönt danssug! Målet är att hitta ett bra flyt i låtkavalkaden, en serie låtar som håller tempot och dansglädjen uppe. En viktig del, tror vi...
 
          
 
 Henrik och Linda 
 
Mamma Lotta får en bugg av Emelie.
 
 Om det beror på lyckat låtval eller ej, är obekant, men fart i buggen är det i alla fall! Värmen stiger i lokalen, vilket syns, bland annat, på partiellt mörkare nyanser på T-shirtar å blusar. Så här mot slutet av kvällen, hoppas vi att musiken ska ge just lite mera motionsträning.  
 
         
      Lisa och Tommy                                    Stefan och Marie-Louise
 
 Emelie har stanna kvar från Bugg 1:an och får en bugg med Björn-Ove
 
 
 
         
Bengt-Åke och Annica                                   Jörgen och Alva 
 
 Peter och Ann-Louise
 
          
 
 Sista låtarna för kvällen hämtades i avdelningen "Rocklåtar" och gav, ett i vårt tycke, skönt avslut på kvällen med goa toner! Inte speciellt ovanligt för att vara hos BUGG's, ska vi kanske tillägga.
 Till nästa söndag ska vi komponera en ny låtlista, leta upp några bra bugglåtar. Låtar som lockar till ännu mera bugg, förmodligen med lite ökat tepo mot slutet. Har de sedan lite rockigt stuk, liggerde bra till.
 Givetvis är Ni alla Välkomna upp till Syltoppen då igen! Vi siktar mot en minst lika trevlig kväll, gärna ännu bättre... 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Sedan hoppas vi förstås att nästa söndagskväll åxå skall förtydliga att: "Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Roliga söndagsdanser och härliga bilder Trevlig danshelg alla Buggsare!

2013-02-07 @ 21:12:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0