DansMix 1 premiären blev en tät historia!

 Oj, så mycket folk som kom!
 
Elin och Tommy tog en premiärdans på söndagen.
 
  Alltid lika spännande innan starten att se om vi får några deltagare till våra danskurser. Till årets uppstart av DansMix'en hann vi inte med att fundera spciellt mycket. Redan innan klockan blivit 18.00, som var utsatt starttid, började ett stort antal danssugna göra entré i lokalen.
  Så lagom till skiftbytet var det riktigt kaotiskt trångt ett tag på Syltoppen. Fast efter några uppvärmnings-buggar, började ordningen återställas och vi kunde konstatera att ett trevligt dansgäng hade samlats. En härlig blandning av gamla bekanta, höstens nybörjare samt helt nya deltagare. Vi passar på att ytterligare en gång hälsa alla dansare hos BUGG's varmt Välkomna!   
 
Åke och Annica samt John-Erik och Cecilia buggar i förgrunden.
 
 Att spika någon fast kursplan är inte lätt, innan vi vet vilka som dyker upp till våra DansMix-kvällar. Vi brukar säga att vi formar, denna lite udda danskurs, efter deltagarna i möjligaste mån. En fast punkt i programmet är givetvis repetitionen av buggturer från 1:an och 2:ans buggkurser. Då många deltagare var från höstens bugg 1:a samt även nya gäster, blev en snabb genomgång av grunderna i vår bugg en naturlig början.
 
 Lisa och Andreas med fart i buggen.
 
 Anna och Martin fortsätter med vårens DansMix 1
 
 Det blev en härlig fart på golvet när vi fått upp värmen!
 
 Vi pratade lite kring grunden i buggen under de första parbytena, och lät gänget bugga ur eget minne där emellan. På detta började vi att plocka buggturer ur de båda första bugg-kurserna, demonstrerade å resonerade kring dem. Ulla varvar med sköna bugglåtar, så ska de va!  
 
          
 
Kul att Kate och John buggar repris hos BUGG's. 
 
 Glada miner under DansMix 1:an!
 
 Annica och Veijo passar på att ta en trevlig bugg tillsammans.
 
  -"Med en trevlig danspartner och ett glatt golv, går tiden fort!"  blev sista kommentaren innan det var dags att ta en välförtjänt pause. Ann-Louise och Lena stod redo att servera kaffe med dopp, till ett fikasuget gäng. En stund att snacka en stund med alla vännerna i gänget igen. Visst är det kul att återses efter ett långt helg-uppehåll!
 
Gänget testar beprövad Linedance 
 
  Några foto blev aldrig tagna då DansMix-gänget dansade Linedance. Vi ska försöka bättra oss på detta, men det blir alltid en aktiv händelse då det är dags för Linedance.
 Denna Linedance, "Electrik Slide", är en av flera vi har på lager, men det är just denna vi väljer att låta nybörjare prova på. Inte alltför många steg att memorera, utan det brukar gå att få till den. Sedan är det en Linedance som brukar efterfrågas då vi ordnar egna danskvällar, och då är det kul om så många som möjligt kan hänga med. Lite country-toner passar bra till Linedance tycker vi, så Ulla serverade detta.  
 
 Dags att prova på lite foxtrot för gänget.
 
 Vår DansMix är ju meningen att vara just en mix av danstyper. Buggen är givetvis vår "paradgren" som vi gillar och behärskar mest. Fast lite foxtrot försöker vi givetvis få att fungera åxå. Denna premiärkväll lät vi alla få prova på takten, och att dansa rakt, utan vändningar.
Många av Er behärskar självklart detta sedan tidigare, men målet är ju att lyfta kunnandet hos hela gänget. Så detta får bli starten, och vi fortsätter förhoppningsvis med högervarvet nästa söndag. Å visst såg alla ut att gilla lite "styrdans"!  
 
          
  
 Roger och Kate fattar en stilig Fox-fattning.
 
 Avslutning med bugg är en självklarhet hos BUGG's!
 
 Stellan och Caroline tar gärna en bugg som avslut.
 
 Närhelst det ska dansas hos BUGG's, under kurs, Motion som Dansafton, så är det standard att avsluta med bugg. Ulla letar upp några låtar som lockar fram buggsuget. Ett stort antal sköna bugglåtar ligger i vårt lager, och ska det sedan buggas, letar vi gärna upp några med lite skönt sväng och allra helst med rockigt stuk. Buggmusik vi gillar, och förstår att många av Er åxå gör!  Självklar hoppas vi att Du åxå gillar BUGG's musik!
 
         
          
Ett gott tempo i buggen under sista minuterna av kursdelen!
 
 Ulla och jag Tackar för en mycket trevlig premiärkväll för vårens DansMix 1! En kurskväll med fart och fläkt, som vi hoppas att Ni åxå gillade. Så redan nästa söndag siktar vi in oss på nästa kurskväll med DansMix hos BUGG's!
                                                                                                                Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Även om vi blandar in olika dansstilar, säger vi förstås: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
PS. Även till Er i DansMix'en, påminner vi om att Ni är Välkomna i "Gruppen BUGG's" på facebook!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0