En tät DansMix 1 i söndags!

Det blev en verkligt fylld kurskväll för DansMix'en!
 
 Ulla bjöd på Shakin' Stevens som passande uppvärmnings-musik.
 
 Lite förändrad besättning, samt några nya deltagare kunde vi konstatera under uppvärmningen för DansMix 1:an. Nya deltagare är alltid Välkomna hos BUGG's, och vi hoppas att ni gillar våra danskvällar!
 
         
 
 Här buggar Leif och Marie-Louise upp värmen.
 
 Vår strävan är att danskvällarna skall hålla ett visst tempo. Vi skall försöka använda Er tid så väl vi kan, och ge den innehåll så gott vi nu kan. Så få onödiga pauser som möjligt under kursandet. Därför blir det att vi "hyssjar" då det blir lite pratigt, det är ju så att säga Er tid som rinner iväg... Danskvällarna hos BUGG's hoppas vi har sin egen profil, och som sagt, vi hoppas att Ni gillar upplägget hos BUGG's! Fart och fläkt i dansen är vår melodi! 
 
 
 Stellan och Victoria i vänster / högerfattning, månne ett handbyte på gång...
 
 Förra gången visade vi ett enkelt sätt att skifta handfattning, under buggandet genom frivarv. Fast ska det ske med lite mera stil, använder vi förstås en buggtur istället. Två figurer har vi till hands för detta ändamål, och först repeterade vi skiftet från killens höger hand, till hans vänstra hand. "Handbyte bak killens rygg" är buggturen som är som gjord för ett sådant handbyte, och som dessutom ger oss flera viktiga noteringar.
 Först och främst tydligheten i samarbetet i buggen, då vi rör oss gemensamt och kortar gentlemannamässigt av damens färdväg. Att vi sedan får en tajtare bugg, det är bara bonus! Sedan noterar vi åxå tjejens framsteg på högerfoten, innan högervarvet inleds. Det fenomenet lär vi att återkomma till...
 
 Peter och Elin ser ut att vara på väg och räta ut en "avig fattning."
 
 Jan och Anna samt Roger och Veronica i buggartagen.
 
 Att sedan byta tillbaka från vänster till höger hand för killen, använde vi "Handbyte bak tjejens rygg" till. Här blir det en utmärkt buggtur till att demonstera vikten av att starta med rätt dans-riktning. Tjejen passerar ju killen med lite fart, och sker inte detta i dansriktningen kan följden bli kännbar. Krockar i buggen försöker vi att undvika i alla lägen. Ett av många detaljer, är att starta upp sina buggturer i rätt riktning. Här hade vi ett talande exempel på detta...  
 
          
Roger och Maria buggar för "Lag Olsson" i denna andra halvlek. 
 
         
 John och Maria samt Martin och Kate
 
 Hela DansMix 1:an har ju grundtanken att repetera buggturerna från Bugg 1 och Bugg 2. Fast ibland kan det vara kul att ge våra "gamla buggrävar" något nytt att klura på. Så denna gång presenterade vi "Luta" för alla våra deltagare i DansMix'en. Föga intresseväckande namn förvisso, men många glada miner framkallade själva buggturen! Ja, tur och tur, mer ett litet kul hyss under buggen, men visst kan de där hyssen ge buggen den där lilla extra knorren!    
                  "Ge buggen en knorr med BUGG's!"             ( Var får man allt ifrån?)
 
 Veijo ger Maria kraftfull lutning! 
 
 Linda får till rätta benförningen i sin och Jörgens "Luta".
 
 Då vi hade "Lutat" färdigt stod kaffet på lut. Tjejerna i koket hällde upp varsin kopp med lut, och sedan var det skönt att luta sig tillbaka i stolarna. Ett skönt avslut på första halvlek!    
 
 Gänget i södra alkoven,
 
      och gänget i den norra.    
 
 Gänget som tar kaffet på stående fot.
 
 Hitch med Hoo!
 
  DansMix skall var just den mix av danser som namnet säger. Därför har vi blandat in en av våra varianter av Linedance i kursen. Linedance i sig är ett större kapitel i sig, och skulle väl kunna fylla sin egen kurs.
  En riktigt trevlig variant av dans, om man ger den en chans. Det ligger nog runt tiotalet line-varianter i bakhuvudet på oss, och det skulle vara riktigt kul att damma av dem någon gång. En loge i ljummen sommakväll med country-musik och nygrillade hamburgare, vore en härlig tillställning!  
 
 Mia och Björn-Ove i förgrunden, och lekledar'ns pondus bristfälligt beskärd.
 
  Så under denna kursdel nöjer vi oss med ett litet smakprov på Linedance. Klurigt att memorera stegen, men då det fungerar till slut känns det dessto bättre. Så vi tar ett försök nästa söndag igen, häng med på nytt då!
 De kurser i Linedance vi besökt har det varit övervägande damer, dess mer glädjande att vi fått killarna upp i dansen!  Vi hoppas Ni gillar våran "Electrik Slide!
 
 Skön takt i line'n med go' country-musik!
 
 Så var det detta med tiden igen. Högersvängen i foxtroten var annonserad denna kväll. Lite prov på foxtrot i baklänges variant, till att börja med, eftersom den blir en del i högersvängen. Ett halvt högervarv på första "Fox-omgången" (1.2.3å)  med första vridningen på takt två. 1 omgång rakt bakåt. Sista halv-varvet inleds på takt 1 och fullbordas på 3å. Kort om tid förstås, vi ber att få återkomma i ärendet...  
 
 Men visst ser det stiligt ut under foxen.
 
          
Lena och Sakarias                                             Annica och John.
 
 John-Erik och Linda under kvällens korta foxtrot.
 
  Det sägs att "Traditioner är till för att brytas". Må så vara, men hos BUGG's avslutar vi med bugg, hur ont om tid vi än har. Så lite tid, att vi inte hnner med några buggsteg, finns inte i vår värld. Ulla bjöd på ett smakprov från "Elisa's" kommande cd, med låten "Be mig, Se mig, Ge mig" som har skönt bugg-sväng. Fart i buggen blev det som avslut på denna andra kurskväll av BUGG's DansMix 1! 
 
 "Be mig, Se mig, Ge mig, mera bugg!" 
 
 Stort Tack till hela gänget för en heltrevlig kurskväll igen! Vi ställer siktet på nästa söndag igen!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å helt klart lutar det åt att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0