En välbesökt Motionsdans!

Många valde att stanna på Motionsdansen!
 
 
Som vanligt startade vi upp med foxtrot för gänget.
 
 Kursdelen avslutades med några pigga bugglåtar, som satte fart på blodomloppet. Så visst kändes det att vi varvade ner en smula då Motionsdansen började på söndagskvällen. Lite av meningen med det hela, i början av denna avdelning. Dans skall åxå vara en avkoppling från vardagen, och vad passar då bättre än att få bjuda på några sköna fox-låtar. Vi dämpar belysningen en smula och låter den nyss använda kurslokalen byta skepnad till mysig danslokal. En av de stora fördelarna med vår trevliga lokal uppe på Syltoppen, som lätt anpassar sig till våra båda aktiviteter.  
 
         

          
Så trevligt då det blir fart på dansen redan från starten. 
 
 Så med de rätta låtarna ur högtlarna infinner sig strax en god stämning för foxtrot. De flesta har dansat med oss en längre tid, och gillar verkligen dansen.
 Ett tecken på att ett behov av dans finns, något vi har trott på hela tiden. Att sedan lyckas hela vägen, har många etapper. Passande lokal, lockande musik från cd eller levande band, en återkommande aktivitet på passande tider, många parametrar som skall fungera ihop. Vi kommer självklart aldrig att gå hela vägen, även om vi börjar förstå att "detta med dans" inte är helt lätt och få till.  
 
Caroline och Vejo dansar förbi Ullas kamera 
 
          
 
 Vår lilla roll i det här pusslet med dans, är förstås först och främst att försöka lära fler att dansa. En grundförutsättning för ett levande dansliv. Samtidigt hoppas vi att avdramatisera dansen en smula. Ger förhoppningsvis fler människor insikten att dans är en aktivitet som är lätt att utöva, och utan behöva använda konstgjord stimulans. Önskan vore ju ett rikare dansutbud, fler aktiva lokaler och fler levande orkestrar. Tänk Säffle som "Dansstaden Nr 1"! Något för våra politiker att fundera kring i dessa lite dystra tider...
 
Vi säger hej till Emelie, som nästan växt upp med BUGG's. 
 
 För visst känns det som dansen fått ett uppsving i omgivningen. Flera aktörer som lär ut dans, och ger behov av ett ökat utbud av dans. Om nu leverantörerna av dansevenemang har känselspröten någorlunda avdammade, borde utbudet kunna ökas. Gärna i sammarbete med kursverksamheten, för dessa delar borde vara tätt knutna tillsammans. Å sedan representerar vår danstyp bara en del av kakan...
 
Camilla och Pierre i svängom
 
 Vår uppfattning är självklart att vår dansform är värd att vårda. Ett stycke svensk kultur med stark folklig förankring. En kulturform som, tid som oftast, får kliva åt sidan för andra kulturformer, men ändå står stadigt kvar. Musikstil som misshandlas av storstadsmedia, men ändå lockar stor publik år efter år.
 Min egen fundering kring den styvmoderliga synen på dans, är en blandning av både okunnighet och avunsjuka. Därför blir kursverksamhet i dans, ett sätt att motverka båda dessa eventuella orsaker.   
 
 En härlig dansbild som ger positiv förhoppning av dansens framtid!
 
          
 
Sakarias och Elisabeth buggar loss
 
 Sällskapsdansen är inte bara värd att vårda som genuin kultur, utan även som en social verksamhet utan motstycke. Ett sätt att bredda sin vänkrets, som jag har svårt att se motstycke till. Ett sätt att få vänner i sin nära omgivning, som att få vänner i hela landet. De gränserna sätter Du själv.
 
 
          

 Möjligheten i att skaffa sin livspartner genom dansen, är för somliga en viktig del. Å vad är väl ett bättre sätt än att träffa sin tillkommande, "live", så att säga? Här är dansen åxå svår att slå.
 Har man sedan lärt sig att dansa kan man sedan göra detta viktiga val i nyktert tillstånd.
 
 
Lena lämnar köket en stund och tar en bugg med Claes. 
 
 Nåväl, i brist på storskaligt angagemang, fortsätter vi att vårda dansen i det lilla formatet, Närmare bestämt på söndagarna på Syltoppen. Det tänker vi att fortsätta med, om Ni vill fortsätta att komma till oss och dansa med hela gänget hos BUGG's. För visst hade vi en trevlig söndagseftermiddag?  
 
John med skymd danspartner samt Mia och Bengt-Åke 
 
 
Ewa och Veijo buggar till vänster och Peter å Ann-Louise "Katapultar" till höger 
 
 
Björn-Ove bjuder Josefin och Ragnhild på lite Dubbelbugg 
 
 
"Midjetaget" i dubbelbuggen är en klurig figur!
 
 Nästa söndag vårdar vi vidare och inleder med kurs i bugg klockan 16.30. Här inbjuder vi alla som är intresserade att lära sig att bugga, och repriserar därför en hel del ur första kvällens grunder i bugg. Stort Välkomna alla danssugna, säger vi! 
 
Linda och Karlsten pustar ut efter ett buggpass. 
 
 Hoppas Ni, liksom vi hade en trevlig söndag tillsammans med det sköna dansgänget hos BUGG's! En fortsättning följer som sagt nästa söndag, vi ses då!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Som egenkärt och enträget tillägger: Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Sköööööönt att vara igång igen!!!!

2013-01-24 @ 19:23:10
Postat av: Ote & Inge

DANSTIPS LÖRDAGEN 26 jan:

21,00-01,00 Clas Lövgrens Forshaga.
22,00-00,30 Lasse- Stefanz Munkfors.
20,30-00,30 Casanovas Trollhättans folketspark. 20,30-00,30 Mats Blahdz Kongressen Uddevalla.

2013-01-24 @ 19:38:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0