Fart på Bugg 1:an!

Ett duktigt gäng, årets Bugg 1:a! 
 
Skön fart på buggen för vårt härliga bugg-1-gäng! 
 
 Andra kurskvällen är gjord för våra bugg 1:or härmed, och vi kan konstatera att det är härlig fart på gänget. Dryga tjugotalet deltagare i årets bugg 1:a samt därtill några av våra erfarna buggare som hoppar in och ger värdefull handledning. En stor orsak att årets bugg 1:a flyter på så bra, så därför sänder vi ett stort Tack till Er.
 
          

          
 
 En lite uppsnabbad repetition av premiärkvällens grunder, fick givetvis börja denna andra kurskväll. Som påpekat tidigare lägger vi stor vikt vid grunden i vår bugg. Somliga skyndar fram och vill börja med buggturerna lite snabbare, men här tror vi på att skynda långsamt. Så lite extra takttramp fick det bli, och det såg riktigt bra ut!
 
"Daddy's girl" Johanna får fart på "Daddy" Martin.
 
 Vi hade lagt till "Cirkelbuggen" som del av grunden förra söndagen. Ett viktig grundsteg som ger den sköna pendeln i buggen, så här noterar vi lite extra det viktiga baksteget för tjejerna. Vi lär att återkomma till just det steget, då det återkommer i ett flertal buggturer och är növändigt för att få rätt "gung" i buggen.
 
          
 
 Den första egentliga buggturen "Karusellen", gjorde sitt uppdyk redan förra söndagen, och då i varianten med "omtag". Dessa tre delar gjorde tillsammans en liten serie som gänget fick bugga i söndags som avslutning. Ett utmärkt tillfälle att här strax innan pausen, låta gänget ta denna lilla serie i repris. Ulla serverade några bugglåtar med bra takt och gänget buggade på.
 Vi poängterar om och om igen detta med att bugga tajt. Korta steg och korta armar, ger en snygg bugg utan att onödigt utrymme krävs, och framför allt har man lättare å hänga med då tempot i musiken ökar. Ulla spelade upp några takter och lät musiken komma upp i ca. 140 bpm. Då får orden om tajt bugg, en påfallande innebörd! 
 
Vårt unga garde får åxå fint flyt i buggen, här med Hampus, Emelie, William och Alva.
 
Hampus och Emelie i snygg Cirkelbugg!
 
 Dags för kvällens viktigaste punkt, som vi brukar säga. Nämligen vår återkommande kaffepause. Kaffe med dopp dukades fram i "serveringsluckan", och Karlsten visade vant vägen dit.
 Som vi ofta påpekar, vill vi att BUGG's ska vara en helhetsupplevelse med dans som gemensam nämnare! Kaffe under en stund vid borden, är en viktig ingrediens i byggandet av en ny del av dansgänget. Så mycket finns att ventilera om buggen vi nyss dansat. Något var svårt, något var lätt, prat som ger nya kamrater i dansens värld. Ett fenomen vi kan höra efter en tids dansande, att det blir många att säga "Hej" till under vardagsmöten framöver.  
 
          
Veijo och Lena                                      Karlsten och Gerd
 
 Efter pausen och lite sedvanlig uppvärmning, blev det dags för nästa buggfigur. Här lägger vi till nästa variant av "Karusellen" med lägger sedan till "Frivarvet". En liten knepighet i denna figur redde vi redan från början upp, och lät tjejens frivarv och killens takttramp på plats, ske under två takter. Vid nästa omtag började vi om räkningen från 1 igen, och det såg ut att fungera fint från början. Lite mer träning på figuren följde på detta så klart!   

Jonas och Åsa under söndags bugg.
 
 Ett litet avbrott i nya figuren, då vi testade på detta med Höger / Högerfattning. En av de två vanligaste handfattningarna under buggen, och vi provade på att bugga både Grundsteg och Cirkelbugg med denna fattning. Torr-träning att börja med och musikalsk dito därefter. En viktig del i buggen att kunna föra sin dam med bara högerhanden, och givetvis lika viktigt för damen att kunna följa med bara en hands förning,
 
Vi provade även på Höger / Högerfattning 
 
 Så kunde vi slutligen börja att lägga samman vår bekanta "Ramsa", som blir en hjälp att komma ihåg bugg 1:ans buggturer, allra främst för killen. Vår inledande visning och gruppens gemensamma genomgång därefter. Ett sätt att memorera bugg, som blivit en tradition för oss i BUGG's! Som vi även vet varit uppskattat bland deltagarna!
 
Nu blir det mycket att hålla reda på i Er bugg! 
 
 Tiden går som bekant med dubbla hastigheten hos BUGG's, men sista minuterna kunde vi ägna åt nyvunna kunskaper till medryckande musik. Jovisst ser buggen riktigt bra ut, och efter bara två kurskvällar! Duktigt gäng!
 
 En härlig buggbild får avsluta referatet från BUGG's andra kurskväll för Bugg 1:an!
 
 Vi hoppas NI alla hade en lika trevlig kurskväll som vi hade med Er! Det är så kul att få delge Er kunskapen att kunna bugga, något vi haft så mycket roligt med. Något vi är övertygade Ni åxå kommer att få i en snar framtid!
 
Vi säger stort Tack för kvällen och hälsar alla Välkomna nästa söndag igen! BUGG's / Ulla å Arne
 
Och upplyser alla fundersamma: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Jodå!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0