Fortsatt populärt avslut på söndagen.

 Mysigt välfyllt på Syltoppen.
 
 Emelie och Hans i bakgrunden samt Bengt-Åke och Monika i förgrunden under söndagens Motionsdans.
 
 Glatt kunde vi konstatera att intresset för Motionsdans höll i sig även denna andra upplaga av evenemanget. Ett antal från höstens Bugg 2:a har valt att delta i vårens DansMix 1, vilket i sig är ett utmärkt alternativ på fortsättning hos BUGG's. En positiv följd blir ju att ett deltagande i Motionsdansen blir alldeles följdriktig.
 DansMix'ens sista toner har just klingat ut, då ljuset dämpas och Motionens första toner bjuder alla upp till en foxtrot. Danskursens täta aktivitet byts ut mot stillsam dans. En skön del på söndagskvällarna hos BUGG's! 
 
 Lena och Claes under söndagens fox-del.
 
 
 
 Att det sedan dök upp flera som dansat med oss under tidigare kurser, gladde oss åxå. Extra varmt välkomna till Er! Motionsdansen annonseras ut som en separat del av kvällen, och går således utmärkt att välja separat. Dans i vår form, som vi kallar vanlig sällskapsdans, är ju inte så ofta förekommande i trakten. Så visst hoppas vi att vi kan fylla ett behov med våra Motionsdanser. Vilken bakgrund Du än har, är Du självklart Välkommen till oss för att dansa. Söndag kl. 19.30 på Syltoppen, är tid och plats för Dej med dansintresse!  
 
         
 
Bengt-Åke och Ragnhild stannar båda från tidigare kursdelen.
  
          
 
 Sedan har ju Motionsdansen en viktig roll att fylla som fortsättning på kursdelen åxå! Under kursen forcerar vi fram, och hinner förstås inte ge all den tid till träning som behövs för att alla ska få sina dansfigurer att sätta sig ordentligt i ryggraden. Därför blir självfallet Motionsdansen en viktig del av våra danskurser för dess deltagare. En av orsakerna att den ingår i Er kursavgift, och självfallet uppmanar vi alla kursdeltagare att ta vara på detta tillfälle till extra dansträning. Som sagt, tillfällen till dansträning i bygden är ju inte direkt översvallande... 
 
 Buggen i Motionsdansen är uppskattad, här med Veronica och Sakarias.
 
         
 
          
 
Johan och Josefin tittar upp till Motionsdansen under söndagskvällarna.
 
 Till dansen försöker vi att blanda in några av dansbandens nyaste låtar. Både Kindbergs och Flamingo har nyligen givit ut nya plattor, och från dessa valde vi några spår denna söndag. Även om vi blandar in några äldre välkända låtar, så lägger vi självklart till några nyare danslåtar åxå. Som vi brukar säga: "Gärna gamla godingar, men blandat med ny och fräsch musik!"
 
          
 
          
          
 
 Just musiken tror vi är viktig för att få till en bra danskväll. Hur vi lyckas kan ju bara våra dansgäster säga, men tanken är att bygga en bra början av kvällen, som bara blir bättre ju längre kvällen går. Låter lite pretentiöst måhända, men då tröttheten kommer hos dansarna är det viktigt att musiken sporrar oss ta en dans till, och ännu en till...  
 
 Lena och Sten samt Tommy och Lotta, två grabbar som gärna kommer och tar en Motionsdans.
 
         
 
 Bugg med energi, här med Monika och Bengt-Åke
 
  Dansmusik är ett debatterat ämne. Musikformen smutskastas ofta i media, och får en lite nedsättande
landsorts-stämpel på sig. Spelas dansmusik i media, väljs ofta någon låt med åtskilliga decenier på nacken. Inte konstigt att musiken då får en lite mossig stämpel, av alla som ogillar kulturformen dans.
 Kanske en av anledningarna att vi strävar efter att ge ett prov på att musiken förnyat sig åtskilligt under de sista 20 åren! Nya band som spelar mycket bra har dykt upp under tiden, dansband behöver inte ha rötter i mitten av förra seklet för att vara bra... 
 
         
 
Bugg till sköna tongångar för Gerd och Bengt-Åke
 
         
 
         
 
 Kvällen lider mot sitt slut, och tempot i buggen stiger en smula. Vi har redan dansat "Bara bugg" dryga halvtimmen och en å annan svettfläck har kommit på tröjan. Nu plockar vi fram en svit med, förhoppningsvis, sköna låtar som inspirerar till mera bugg. Benen känns tyngre och andhämtningen har stegrats samtidigt som energinivån i kroppen sjunkit. Ett sista medley tömmer kraftreserven, och Motionsdansen har gjort skäl för namnet. Vi har gjort ett träningspass av ren glädje. Dansglädje kallat! 
 
 En Dubbelbugg för Björn-Ove är självklar ingrediens av danskvällen!
 
 Stackars Annika får utstå lekledar'ns prov av nya buggturen "Luta".
 
Vi instämmer med Hans och säger Hej och Tack för denna söndag!
 
 Vi hoppas förstås på gemensamt återseende nästa söndag igen! De båda kursdelarna inleder givetvis kvällen, men vi avslutar förstås med Motionsdans igen! Så är det hos BUGG's och skall så förbli. Så det så!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Till Dej som gillar bugg, säger vi: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" För bästa resultat!

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Här kommer det lite danstips till helgen.

1 FEBRUARI: Lars- Kristers Gustav Fröding Karsltad 21,00-0100.

2 FEBRUARI: Flamingo ersätter Streaplers i parkhallen Trollhättan pga sjukdom 21,00-0100.
Date Gruvan i Grums 20,00-24,00.
Fernandoz parkhallen Arvika 21,00-01,00.
Roger Lindbloms Skoga bygdegård 20,00-24,00.
Ha en trevlig danshelg alla Buggsare.

2013-01-31 @ 19:42:44
Postat av: Ote & Inge

Ett danstips till: Danzonz Fengersfors folkets hus 2 februari kl 20,00-24,00. mkt dans på många ställen denna helg.

2013-02-02 @ 18:04:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0