Premiär kväll med dubbel uppstart!

Inledning med vår Bugg 1:a!
 
 Ett gäng buggsugna elever kom till oss på söndagen.
 
 Klockan halv fem på söndagens eftermiddag startade vi upp 2013 års upplaga av BUGG's danskurser. Första kurs på plan blev vår Bugg 1:a, som fick agera premiärdansare. Ett gäng med bra blandning, där damernas lite större antal utjämnades med våra trogna killar, som hoppade in fyllde upp till jämna par. Sedvanlig inledning med focus på steg och takt.  
 
          
 
          
När inledningen var gjord, bjöd Ulla på dansmusik.
 
 Vi lägger som vanlig stor vikt att grundstegen får sin viktiga första tid av kursen. Hos BUGG's finns det många steg i buggen att gå vidare med, många buggturer att lägga till sitt buggbibliotek. Därför försöker vi ge den stabila grund vi senare ska bygga vidare på. 
 När vi har nöjet att dansa med våra BUGG's-vänner, då det bjuds på dans i bygden, är vi inte så lite stolta över våra kurs-deltagare. Här bjuds det på en underhållande och variationsrik bugg, och frächa buggturer avlöser varandra, i gott tempo. En nivå i buggen man inte når utan en bra grund, tror vi.
 Så våra nya dansvänner fick tragla lite grundsteg, både med och utan musik, som inledning på sitt nya buggäventyr. För visst kan man väl kalla danskunnandet ett litet äventyr i sig!  
 
Spännande första steg i buggen, och kolla in den utmärkta W-formen på armarna! Stiligt!
 
 "Grundstegen" fungerar fint, med simulerat tuggummi under varierande fötter. Dags att klura till det hela med "Cirkelbuggen". Nu skall killarna börja röra sig i ett nytt mönster, och sedan skall tjejerna föras runt om killen åxå! Brukar bli mycket för grabbarna att tänka på i det här skedet.
  Tjejerna får åxå ett nytt steg-mönster att träna in, och nu dyker det viktiga "baksteget" upp för första gången. Ett steg för tjejerna som är så viktigt att hitta. För det är här vi kallar fram den nödvändiga "pendeln" i buggen, den som ger det sköna flytet. Att jag återkommer till detta fenomen, är en lätt underdrift! 
 En stund med träning så trillar polletten ner, lite vanvördigt sagt, och det hela börjar flyta på riktigt fint. Tricket är väl att flytta fram målet en smula i taget, för att nå över "det omöjligas gräns". För det är väl dit vi alla vill nå....  
 
          
Minnsan börjar det inte att buggas efter pausen.
 
 Kafferast hos BUGG's givetvis! Hos oss siktar vi på mer än buggkurs. BUGG's ska vara ett plats att trivas på, komma en stund innan och sitta ner en stund, kolla in skön dans och höra härlig musik. Samt förstås sitta ner och snacka en stund med fikat i handen. Utöka sin vänkrets, något som dansen är så bra på!
 Som sista krydda på premiärkvällen lägger vi till "Karusell med omtag" och får en liten serie att bugga. Sista kvarten ägnar vi åt detta och visst börjar det bli bugg av det hela. Lite förmaningens ord från "lekledar'n" mellan partnerbyten, små detaljer som justeras. Så buggar vi vidare igen...
 
 Peter hoppar in i ringen och ger tjejerna en hjälpande hand i buggen.
 
 Vi hoppas att alla premiärdansare gillade kvällen och siktar på ett besök hos BUGG's nästa söndag igen. Då ska vi repetera det hela igen, och lägga till en ny variant på "Karusellen". Den första delen i vår "Ramsa" börjar ta form.
  Nästa söndag går det även utmärkt att hoppa med som nybörjare i bugg 1:an, då vi repeterar en hel del av kvällen. Så Hjärtligt Välkomna, ytterligare buggsugna deltagare, till Syltoppen klockan 16.30 på söndag!
 
 Sedan hoppas vi förstås att Ni gillar alla fina dansbilder! Hos BUGG's försöker vi att ha en aktiv och trevlig blogg. En plats i cyberrymden för alla som gillar sköna dansbilder och snack om dans...
 
 Och tillägger för alla och envar: "Ska de va bugg, ska de BUGG's!" Vår fasta övertygelse!
 
                                                                                                                    Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
PS. Klick gärna in Dej och gå med i gruppen BUGG's på facebook!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0