BUGG's tar sikte mot våren!

Vi låter DansMix 2 föra oss mot ljusare tider. 
 
Andreas och Linda samt Annica och Kristoffer hänger med på säsongens sista kursdel.
 
 I söndags kickade vi igång vår DansMix 2, i dubbel bemärkelse. För kickar blev det under kurskvällen, även om de inte hamnade där det var tänkt från början. Lite av charmen med denna här kursdelen i och för sig, för någon spikat kursplan finns inte. Utan här har vi stakat ut vägen ganska brett, och låter omständigheter och infall få friare spelrum. Det kan man väl säga att denna första kurskväll, var ett strålande exempel på!
 
                     
                  Veronica och Peter                           Ida, Jan, Ragnhild och Stefan   
 
 Då några nya deltagare tittat upp till oss, tog vi som brukligt upp detta med vårt sätt att dansa grunden i bugg. Inget långtravande alls, utan några korta test-turer fick räcka som introduktion. Det finns ju några varianter på grundsteg i omlopp, så mest reko är väl att i korthet tala om vårt tänk i frågan. Därmed hoppas vi att alla spelar på samma planhalva, så att säga...  
 
Ida och Jan lägger med "Midjetaget" under sina första uppvärmningsturer i buggen. 
 
 Vår egen "Låskolven" hade jag noterat i min plan för kvällen, och den fick bli första uppgiften åt gänget. Vi hade tagit upp den under förra kursdelen, men inte hunnit att repetera den, därför tyckte vi denna mjukstart kunde passa. I den här buggturen gäller det att killen är vaken och är beredd på de snabba handgreppen som fattas i rask följd.
 
Bengt-Åke och Anna-Karin 
 
 In i lås med tjejen och sedan ut och stoppa henne med västerhanden. Där gäller det att högerhanden är med på noterna och fångar hennes högeraxel, efter hennes halva vänstervarv. Fyra takter att samla tankarna innan vi skickar henne vidare i ett höger frivarv. Som sagt, bara killen är med på kommande moment, brukar figuren inte innebära några problem. Musikalisk träning följde givetvis!  
 
Lösning på dubbla problem, ger tre-dubbel glädje 
 
Fyra glada tjejer på samma bild, ja visst är "Dubbelbugg" kul!
 
                 
 Ganska snart såg vi ett visst överskott på tjejer, denna första kurskväll.  Ett antal av dem blir ju lite sysslolösa mellan våra parbyten, så visst kunde väl lite "Dubbelbugg" passa alldeles utmärkt som en uppgift. Och av leenden att döma var det inte alltför trist, med några turer med denna variant. 
 
Peter Wall dubblar med frugan Sandra och dessutom Ragnhild.
 
 Hela gänget fick inleda med de första uppgifterna "Buggsväng" i både vänster och sedan högervarv. Det är här vi tränar på att föra båda tjejerna likadant med båda armarna. Buggsväng vänster brukar gå lättast, och då högervarvet skall göras får man tänka till. Här gäller det ju att låta bägge tjejerna gå sitt steg med högerfoten på första takten, innan killen kan guida runt dem i högervarvet. En del träning, givetvis.  
 
 Martin är snyggt inne i första egentliga buggturen i dubbelbuggen.
 
 Sedan fick gänget en lite klurigare uppgift. Högertjejen skall göra en "Tjej bak killes rygg" med tajtare markering, och vänstertjejen en "Vänster Katapult". Det är här vänster-tjejen skall göra en buggsväng vänster, innan hon kliver runt killen i "Katapulten", för att synkronisera sig med högertjejen. Detta lade vi med som träning då den övades som singeltur, så det var kul att visa varför vi utför "V-katapult" med denna inledning. 
 En klurig kombination, men Ni fixade den över förväntan! Bra gjort!
 
Linedance där alla kan va' me' efter kaffet.
 
En  "Röd Het Salsa" fick bli kvällens Line-variant.
 
 Egentligen hade vi tänkt att vänta med linedance tills tredje eller fjärde kvällen, men snabba kast fick bli kvällens refräng. Då vi nu är lite högre i kurserna, fick en lite längre Linedance fresta minnes-funktionerna.
 Nåväl, flera av momenten upprepas, så därför blir inte varje steg en nyhet, å visst fungerade det riktigt bra! När Ni slappnar av en smula och lyssnar till låten, sjunger de just om de stegen vi tar i Line'n. En riktigt kul variant tycker jag och hoppas Ni håller med då vi fått in den i minnet!   
 
 "5,6,7,8- peka med fingern och takta med hälen!"
 
Mer het Salsa, i annorlunda tappning!
 
 Här är det träning av grundstegs-varianterna som gäller.
 
 Ett nappatag med vår Salsa fick det bli förstås. En extra omgång då vi lät gänget trampa igenom sina 4 grundsteg igen. Nästa gång hoppas vi det blir dags att lägga till Era första varv för tjejen åxå, ett åt vänster och ett åt höger. Så ta några Salsa-steg under veckan så höfterna håller sig i form!
 
          
John och Ida får glädje i sin salsa! 
 
Karlstens salsa smittar glatt av sig på Mia! 
 
Sista traditionella rycket med Bugg förstås!
 
 Peter och Elisabeth under den sista Buggen för kursdelen.
 
 Måhända ett lite omkastat program denna premiärkväll för DansMix 2. Vi hoppas förstås att Ni gillade kompotten i alla fall, och siktar på fortsättning nästa söndag. Här på bloggen ber vi att få återkomma inom kort med ett inlägg från den trevliga fortsättningen på söndagskvällen med "Sclager-Quiz med dans"!
 
Till dess önskar vi Er alla en fortsatt trevlig vecka och ett snart återseende! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Och medger självkritiskt att några Salsa-experter blir vi inte, men: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0