DansMix 2 plockar fram verktygslådan.

Ikväll får vi inte Borra skutan i sank. 
 
 Ett buggsuget gäng värmer upp.
 
 Det är inte mycket till spilltid mellan våra båda kursdelar. I stort sett hinner vi inte mer än säga Tack för Trevlig kursdel till våra Bugg 2:or, och ta ett nytt andetag och hälsa Välkomna till våra DansMix'are. Sedan bjuder Ulla på uppvärmnngsmusik, och här är det väntande gänget allt annat än svårbjudna upp på dansgolvet. Å visst är det så det ska vara hos BUGG's, vi sätter dansen i centrum och finner alla stor glädje i det!  
 
          
  
          
Ett härligt bugg-gäng våra kursdeltagare! 
 
Karlsten har gett Sandra ett frivarv i buggen.
 
 Faktiskt är det lite av vår tanke, att dansen hos BUGG's ska vara effektiv danstid. Nu har vi ingen större erfarenhet av andra kursleverantörer, eftersom vi ordnat egna kurser mesta tiden. Fast de tillfällen vi deltagit i kurser, har vi noterat då det spills tid på snack i allmänhet och väntan på musik i synnerhet. Tidigt bestämde vi oss för att tänka på detta, och göra vårt bästa för att leverera effektiv danstid till våra deltagare. Sedan kan vi bara hoppas våra kursare tycker vi lyckats... 
 
          
Varmkörning för både Linda och Pierre.
 
 Ett glatt och blandat dansgäng hos BUGG's!

 Sedan kan det ju ta lite tid då kursdeltagarna gör sina första byten för kvällen, och ska hälsa på varandra. I stort sett bara ett gott bevis på hur bra vårt dansgäng trivs tillsammans, och uppskattar att träffas så här in gång i veckan. Något vi är mycket glada för att kunna medverka till!  
 
          
Kul att ses igen, tycker Jan och Veronica samt Tommy och Elin
 
 Vi tyckte att en kortare repris på förra söndagens "Kramtur" kunde passa som kvällens introduktion. En av de där längre buggturerna i vårt register, men även en av de roligare varianterna. Inte bara för de ovanligare del-momenten, utan även för att den är lite speciell och ovanlig att se på danser runtomkring. Alltid kul att kunna bjuda upp någon "buggloppa" till sommaren och bjuda på någon nyhet, för grabbarna.... 
 
 
Det gäller att ha tungan rätt i munnen då "Kramturens" alla moment fogas samman.
 
 Ja visst är ögonkontakt viktigt i buggen! Med beröm godkänt, Martin och Sandra!  
 
          
"Första Kramen" med Karlsten och Monika och "Andra Kramen" med Lena och Roger. 
 
 "Kramturen" vet jag av egen erfarenhet, att inget annat än träning är rätta medecinen för lyckat resultat. När figuren präglats in i minnet får man ett skönt flyt i buggturen, och hela figuren passar sedan så bra in i rytmen, ända till avslutande "Höger buggsväng" för tjejen. Så lägg in den ofta i Din bugg
 
 Stefan och Annica twistar loss med "Twisten".
 
 En av de första kurskvällarna under DansMix 2 provade vi på detta med "3-4 kicken", som ger buggen en extra krydda. Den första av buggturerna där den ingick, inte bara en utan två gånger, var "Krysset". En kort repris på denna figur fick återuppväcka minnet, av både figur och kicken i sig.
 Den nu aktuella figuren, "Twisten", inleds med insteget och markeringen med midjetag på tjejens vänstra höft. Som första uppgift får gänget kliva de följande fyra takterna i enkla kryssteg, och avsluta med ut-steg på 1 och 2 samt avsluta med 3-4:a kicken.
 Då vi sedan klurar till det hela, ska krysstegen kompletteras med vridning i stegen, just det som vi kallar "Twisten". Inte så märkvärdigt i sig, men då takt och rörelsemönster ska synkroniseras, blir det att tänka till en smula. Sedan tackar vi förstås Maria och Roger för en strålande demonstration av buggfiguren "Twisten"!
 
 I vänster bildkant ser vi Margareta och Kristoffer samt Elin och Peter träna på sin "Twist". 
 
 Kvällens "nya" buggfigur kan väl kallas ny med modifikation, för den introducerades i mitten av oktober förra året. Men för de flesta hade nog "Borren" ett visst nyhetsvärde.
 Lite ovanlig inledning med tjejens högersnurr till vänster om killen, med bibehållen dubbelhandsfattning. Återsnurr med kort vänster, och killens ögla som notering. Därefter ger han tjejen hennes vänster frivarv och passar på att "Borra" till henne på högeraxeln. En buggfigur med stort mått av särprägel...   
 
 
Vi lät hela gänget träna på kvällens nya buggfigur "Borren" en stund.
 
 Tanken var i alla fall att ge Salsan sin sista finputs denna kväll. För under DansMix 2 hade vi fått till de fyra grundstegen i Salsan riktigt bra. Son-steget, Rumba-steget, Salsa-steget och avslutande Cassino-steget hade fått bilda ramen i vår lilla serie, med heta rytmer. I "Cassinosteget" hade vi lagt in åtta takter med höger- och vänstervarv för tjejen som första uppgift. Nästa uppgift blev en "Body-cross" i "Rumba-steget".
 
 
          
Marie-Louise och Martin under söndagens Salsa-träning.
 
 Dessa två tillägg i serien, gav plötsligt killen ett flertal alternativ att kombinera med. Några exempel tränade vi på under kvällarna. Men kom ihåg att, liksom i buggen, kan killarna variera sina turer, och bygga sin egen dans tillsammans med sin dam. Bara Din träning och Din fantasi sätter Dina gränser. 
 
          
Peter och Lena                                         Martin och Veronica
 
En sista minut med Bugg!
 
Visst är det härligt med Glada Buggare! 
 
 En vana som tydligen är svårt att bryta, är just detta med avsaknad av gott om tid för sista buggen. Jojo, men det brukar sällan bli speciellt långtråkigt på våra möten heller...
 Även lite bugg är åxå kul, och mera dans stundar ju alldeles strax, eftersom Motionsdansen ligger på lut. Så vitt vi förstår en av de få tillfällen som bjuder på återkommande fox och bugg i motionens tecken, i vår närhet åtminstone. Så det mått som blir snålt fyllt med dans under kursdelen, fyller vi på med råge under Motionsdansen. Så är det hos BUGG's, och skall så förbli, så länge skorna passar på "trä-benet"... 
 
          
Man blir glad av dans, säger Susanne...  
 
 Den fjärde kurskvällen fick åxå ett lyckligt slut, och det Tackar vi alla våra glada dansare för! Vi ställer in siktet på måndag Annandag påsk, för nästa kurskväll, och ber Er alla kursdeltagare att extra tydligt notera denna flyttade kurskväll!
Men innan dess hoppas vi att Ni alla planerar in Långfredagens Dansafton, i Er agenda med stora bokstäver!
 
Till dess säger vi ett stort Tack för trevlig kurskväll med hela gänget" Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
En kväll som ger ett otvetydigt svar: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Vad annars...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0