Göra rätt av avigt!

"Avig fattning", mer än att bara räta upp.. 
 
 Lägg märke hur vårsolen strålar in genom fönstret, på vårt dansgolv. Härligt!
 
 I vårt eget programblad står det att kurskväll 4, ska vi få de första tre turerna att fungera ihop. Bägge varianterna av "Handbytet" och så förra söndagens kluriga "Torped", var de tre buggfigurerna som skulle monteras ihop. Därför passade det utmärkt, av flera anledningar, att starta upp med en lite uppsnabbad genomgång av de båda "Handbytena". Dels för att uppfriskande damma av dem, samt att även ge de deltagare som missat någon av varianterna, ett extra tillfälle för träning.
 
          
Peter och Lena                                         Johan och Carin 
 
 Ser ut som Martin markerar ett "Tjej bak killes rygg" för sin Anna...
 
 Några större frågetecken angående dessa båda varianter, tror jag inte behövdes rätas ut. Ett par träningslåtar, så fungerade detta fint. 
 Självklart tog vi det lite grundligare med vår kära "Torped" och snackade oss igenom den moment för moment. För här är det ju så viktigt att takten finns med som första punkt, och att sedan "tajmingen" fungerar. Killen viktiga väntan på första takten, tjejens vandring på 2-3 och mötet på takt 4.
Lite ytterligare träning på "Torpeden" som singeltur, fick inleda denna figurträning.
 
          
Kristoffer och Gerd                                 Jonas och Marie-Louise
 
  
 Emelie och Hampus
 
 Dags att pussla samman dessa tre buggturer, till vår lilla miniserie här i  bugg 2:an. Först som hela figurer, var för sig, med lite musikalisk hjälp från Ullas musikmaskin förstås. Så här gäller det att lägga turordningen på minnet. När det börjar fungera riktigt fint, var det dags att lägga några nya krokben för Er alla.
 Vi studerade den "Aviga fattningen" som uppstår efter "Handbyte bak killes rygg" och provar vad vi kan använda den till.
 Med ett stopp då fattningen är uppkommen, rätar vi då upp "Aviga fattningen" med att göra "Torpedens" insteg på takt 1. Vips har vi tajtat till buggfigurerna och gjort en fartfylld växling mellan de båda. Något vi gillar att göra!
 Jo en "Avig fattning" kan man göra mer av, än att bara räta upp! Å mer skulle komma...
 
           
Söndagskvällen bjöd på flera klurigheter att träna på, för Anna, Andreas, Peter och Annica.
 
 Vi kunde gemensamt konstatera att en "Avig Fattning" kunde man göra något av. Själv gillar jag att använda den fattningen till ett flertal turer, och därför testade vi på att komma in i fattningen med en "buggsväng höger" som variation. Gemensam övning på detta för hela gänget... 
  
 Fart i buggen med Marie-Louise och Andreas
 
 "Vänster Katapult" är en ny buggfigur för de flesta, men då den passar som kombination här, tog vi och tränade in denna åxå som singelvariant, till att börja med.
 Målet var dock att upptäcka vad denna buggfigur åxå passar fint att kombinera med avig fattning. Hela gänget fick prova på att utgå från den aviga fattningen, och lägga till "Vänster Katapult" som tajt tillägg! Visst satt det som en smäck! 
 
          
Peter och Lena samt Jonas och Ingrid fick prova kombinationer i buggen.  
 
Tommy hör till veteranerna hos BUGG's, och guidar säkert Elin i buggen.
 
 När det nu blev dags att kombinera alla tränade figurer, blev det mycket att hålla reda på. Djupa veck i grabbarnas pannor, då alla varianterna skulle komma i "rätt" följd. Men nu ska vi komma ihåg att rätt och fel finns inte, bara en mängd varianter i buggen... 
 
          
 
Marie-Louise och Stefan får lite mer att träna på, hemma på köksgolvet under veckan.
 
 Som vanligt rinner tiden snabbt förbi under våra sammankomster. Innan vi tog till vinjetten för Bugg 2:ans kursdel, klämde vi in en ytterligare buggfigur som passar till den aviga fattningen. Våran "Midjetaget" är ytterligare en variant som gör sig utmärkt med den aviga fattningen som startläge. Lite kort träning på varianten fick stå som slutord, innan Ulla bjöd oss alla på sköna buggrytmer under de sista minuterna. Bugg med fräcka variationer fick avsluta bugg 2:ans fjärde kurskväll...
 
          
Kristoffer och Lena                                        Jonas och Elin 
 
Ingrid avslutade med bugg tillsammans med, ny-ekiperade, kavaljernen Hans!
 
 Tja, en kurskväll med inget speciellt, skulle man kunna säga. Inga nya halsbrytande buggturer som kontenta, utan mest lite rundsnack om detta med variationer i bugg. Fast visst är det detta som är det roliga med bugg, med några få buggturer i bagaget, så kan man bygga om ganska friskt och få till en variationsrik bugg.
 Kan hända är det detta som är lite av vår tanke med buggen. Några fartiga kombinationer av buggturer, blandat med lite lugnare partier av lek i buggen. För huvudsaken är ju att vi har kul med vår bugg, å tänk det tror jag alla våra Dansvänner har... 
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Att buggen ska vara kul, det tar vi allvarligt på! Med andra ord, "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0