Årets sista Motionsdans.

 Vi spelar upp till höst-final för söndagsmotion.
 
 Tommy och Lotta samt Stefan och Marie-Louise, två av höstens danspar.
 
  Som vanligt valde flera att stanna kvar från sista kursdelen för att ta en dans med BUGG's-gänget. Några återkom från första delen, även om detta givetvis är ett omak i sig. Trevligt att Ni kommer, säger vi . Sedan blir det alltid några som kommer upp till Syltoppen, enkom för att dansa en stund i trivsamt sällskap. 
 Ett stort Välkomna till Er allesammans, hälsar både Ulla och jag. Vi är så glada att Ni väljer att tillbringa söndagskvällarna med oss och vår Motionsdans! Det ska Ni veta!
 
          
 
          
 
Gunilla och Björn-Ove passar på att foxa under första halvan äv dansen.
 
 Klart att tio års dansande och hela tiden samma plock med att hitta bra dansmusik, har givit oss en egen stil vad gäller att leverera passande dansmusik. Alla kan inte gilla allt i musikväg, en ren omöjlighet. Glada låtar med glad text får företräde hos oss, det har vi talat om tidigare. För vi vill ju att dansen hos BUGG's ska ha glädjen, liksom inbakad.
Vad som är dansant, kan sedan förstås diskuteras. En låt Vi gillar kanske inte alla finner den godaste takten i, och vice versa förstås. Fast som regel verkar alla att finna rytmen i vårt låtval.
 Sedan ingår en mycket viktig parameter, enligt oss. Nämnligen takten och taktantalet per minut, vardagligt kallat BPM (Beat Per Minute).  Vi har räknat takten i alla spelade låtar, å många därtill, för att kunna leverera, i vårt tycke, musiken i rätt antal takter. När vi själva kommer på dans förväntar vi oss liknande omtanke, och blir lite missnöjda om detta falerar. För ska man orka att dansa en hel kväll, ligger stor vikt i detta. 
 
         
 
         
 
 Klar med stöket i köket, tar Ann-Louise en dans med Peter.
 
 Att sedan danskvällarna, i vårt tycke, blir så trevliga, sänder vi en stor eloge till våra Dansare för! Vi tjatar jämt och ständigt om detta med tajt dans, både vad gäller fox som bugg. Undvika de långa armarna och de långa stegen i buggen, vika in sina vassa armbågar och lära sig att pausa i fox'en. Att sedan tänka på dansriktningen, är åxå något vi börjar tidigt att ha i minnet.
 Våra härliga Dansare tror vi har anammat detta, och dansar alldeles underbart hänsynsfullt! En stor orsak att danserna hos BUGG's blir så härligt trevliga! Ett stort Tack till Er alla Dansare hos BUGG's!
 
          
 
 Tommy och Victoria
 
 Anna passar på att ta en bugg med Niklas under kvällen
 
 Att sedan Syltoppen i sig är en så trevlig lokal, gör inte dansglädjen mindre. Visst gnäller vi på golvet ibland. Både temperatur och fuktighet i lokalen spelar oss hastiga spratt. Om sedan differansen inne mot ute blir stor, kan ett halkigt golv plötsligt suga fast skorna för de flesta. En livlighet vi får leva med i en liten och mysig lokal.
 För visst är Syltoppen, oslagbart mysigt. Här har Säffle en riktig liten pärla egentligen. Med ett lagomt antal personer här inne, kommer trivseln liksom på köpet.
   
          
 
          
 
 För de som händelse inte vet, så är huset vi dansar i, serveringslokalen som hörde till Säffles forna Folkpark. På den sluttande grässlänten, som ligger intill den branta vägen upp till parkeringen, fanns taktäckta sittplatser. Längst ner vid FF's kansli låg teater-scenen, där många dåtida kändisar uppträtt.
 På den igenväxta gräsplanen, norrut mot, gamla Källes lokaler, låg dansbanan med baksidan mot Industrigatan. Bredvid fanns enligt rykte lott-bodar och korvförsäljning, pilkastning och prickskytte. Allt detta tydligen upplyst av stort antal kulörta lyktor och lampor.
 Så visst andas Syltoppen traditonell kultur. Gå en sväng runt omkring, om tiden medger någon gång. Lätt att önska sig tillbaka, t.ex. då Snoddas uppträdde i parken och publikrekordet lär ha slagits...
 
 Hanna följde med och buggade med pappa Peter.
 
 Så i söndags beträdde vi lite helig kulturmark och dansade sista Motionsdansen för i år. En låtlista som innehöll flera av årets och höstens bästa danslåtar. Sedvanlig blandning med fox och bugg som inledning, till ett lagomt tempo. Att sedan återstående buggdelen fick ett lite extra stegrad skjuts som avslut, tillägnar vi vår önskan om motion och ökad puls. Trevligt att höra när någon tillägger att konditionen ökat under hösten. Då har ju vår Motions-dans verkligen gjort dubbel nytta!
 
          
 
          
 
          
 
 Björn-Ove bjuder damerna på dubbelbugg.
 
 Vi vill samtidigt, ännu en gång, få passa på att Tacka för den underbara "Julkramen" som var fylld med allehanda godbitar! Det värmer oss stort att Ni uppskattar dansen och Tackar extra, på detta fina vis!
 Även om det är behövligt med lite pause för oss åxå, lite tid att ladda batterierna, så kommer vi att sakna Er allesammans! För dansen med det goa gänget hos BUGG's är en svårslagen underhållning! 
 
 I söndags passade Victoria på att titta upp, och ta en dans med Tommy
 
 Är det nu så att någon vill dansa med oss efter nyår, kan vi garantera en fortsättning på Motionsdansen åxå! En viktig beståndsdel i vår verksamhet. Spännande skivsläpp med både "Arvingarna" och "Kindbergs" innan det blir dags för Motionsdans igen.
 Sedan får vi hoppas vi kan locka med våra nyss klara Bugg 2:or, till kommande DansMix 1. Då kommer det att passa fint att stanna kvar och dansa Motion med gänget under söndagskvällarna. 
 
          
Lena och Tommy                                  Maria och Veijo 
 
 Gunilla och Thomas
 
 Ett stort Tack för en trevlig höst-säsong med våra Kurser och Motionsdans.
Samt Välkomna på de avslutande DansAftonen nu på Lördag 23:e nov.
(Mer info kommer snart!)
 
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Som ännu mer cementerar fast påståendet: "Ska de va bugg' ska de va BUGG's!" 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0