Bugg 4:an tränar på att kramas!

Blixt-problem i november-kväll. 
 
 Nödvändigt med uppvärmning innan vi ska Kramas!
 
 Ett snabbt byte av besättning, å så är dansen i full gång igen. Nej, det blir ingen lång pause mellan våra båda danskurser precis. Några ord som Tack till Bugg 2:an givetvis, för det är en mycket trevligt gäng att få leda i dansen!
 I samma andetag tar vi så och Välkomnar nästa dansgäng upp på golvet, som i detta fallet är höstens Bugg 4:a. En uppmaning som inte behöver upprepas!
 
Anna och Veijo 
 
 Vi poängterar förstås att Bugg 2:ans deltagare är varmt Välkomna att stanna en stund till, sätta sig ner och hämta både andan och en kaffekopp. Ingen dålig dans-show som Bugg 4:an bjuder på så här till uppvärmning, så visst finns flera skäl att dröja sig kvar en stund...
 
 Fart och fläkt i buggen för Caroline och Tommy
 
 Då vi ända talar om detta med "Dans-Show" vill vi ännu en gång poängtera, nästa söndags "Öppet Hus""!
För på söndag 10 november är Ni Hjärtligt Välkomna att bjuda med Era vänner, föräldrar, syskon eller barn och visa vad Ni håller på med på söndagskvällarna! Ingen speciell tid, utan vi håller dörrarna öppna hela kvällen, och givetvis står kaffekokaren åxå på! 
 Så bjud med Era vänner! Vi bjuder på kaffe med dopp, medan Ni bjuder på showen, så att säga!
 
 Björn-Ove och Monika, trogna dansare hos BUGG's.
 
 Lisa och John säger hej till Ulla å hennes kamera.
 
 Innan uppvärmningen var helt klar, var vi förstås tvungna att kasta ut en uppgift till Er alla. Under Bugg 2:an hade vi just premiär-provat detta med "Buggsväng i Högervarv". En liten bagatell i buggen som inte alltid är så bagatellartad att få till riktigt snyggt. En tränings-uppgift som vi då och då kastar ut till alla våra deltagare, å visst är det inte helt enkelt att få tjejen i ett tajt och snyggt högervarv runt killen! 
 Nå, uppgiften fick sin träning, bara så att Ni inte glömmer bort att träna på "bagatell-turen" emellanåt!
 
          
Andreas och Vanja                                 Pierre och Monika
 
 Karlsten bjuder Vanja på långt mer än Grundsteg!
 
 När vi så gjorde tillfälligt stopp i buggandet och hälsade alla Välkomna, passade vi åxå på att redogöra för nästa uppgift. Repetition av förra gångens "Bommen" stod närmast på tur.
 En ganska ny buggfigur i vårt lager som vi hittade i en Fransk video. Lite ombyggnad så den passade in i vår buggstil, och sedan fick förstås vårt bugg-gäng ställa upp som försöks-dansare. Några större biverkningar har vi ännu inte upptäckt bland våra buggare, så nu anser vi den som fri från sydeuropeisk smitta och buggar friskt vidare med "Bommen"! Lite inledande och välmenta tillrättalägganden förstås, å så på med musiken...
 
          
En liten bildsvit med "Bommen".
 
          
 
          
 
          
 
          
Johan buggar på med både Josefin och Lisa 
 
 Caroline och Jimmy har hittat gott gung i buggen!
 
 Vi har ju åxå utlovat en liten trilogi med några av våra buggturer under Bugg 4:an. Nyss tränade "Bommen" ingår som andra figur i denna serie, där åxå "Borren" ingår som första variant. "Borren" fick sin träning som enskild figur under de två första kvällarna av Bugg 4:an i höst. Därför var det nu verkligen dax att montera samman de båda bugg-figurerna, till två tredjedels bugg-trilogi. Som väntat fungerade det mycket bra med musik...
 
          
 
          
 
 Kul att bugga med Veijo säger Josefin.
 
 En stund kvar innan kaffet runnit ner i kannan, därför klämde vi in en liten extra buggfigur under tiden. En figur vi kallar för "Twisten" tog vi upp till träning. Denna variant avslutas med "3-4 kicken" som vi kallar den lilla sparken, i dagligt tal. Mer korrekt vore väl att kalla den "Kick ball change" som den lär kallas på engelska. En historia ligger bakom förstås, som vi berättat tidigare i bloggen. 
 Denna "3-4 kick" tränade vi som första övning av figuren, då den, som vanligt, ställer till lite huvudbry. När den började fungera, lade vi till både insteg och stegmönster. Inga större problem i sig, bara den där sista kicken på slutet förstås... 
 
          
"Twist-träning" med Veijo och Patricia samt Bengt-Åke och Mia
 
 John och Anna i koncentrerad bugg
 
 Martin och Rose-Marie samt Karlsten och Maria
 
 Lite fri bugg innan kaffet hälldes upp i kopparna.
 
  Lite pause med kaffe och dopp. En gnutta frisk luft på trappan, ger nytt syre i lungorna. Kan behövs till nästa pass. Ett gruppfoto stod på agendan denna kväll, men här gick det sådär. Med lite skarpare linser framför korpgluggarna hade man nog upptäckt att blixten gav sken i objektivet. Vi får se om Ulla redigerar fotot under veckan, annars blir det repris på söndag igen. Kan meddela att Ni såg riktigt bra ut! Fast det gör Ni ju jämt förstås...
 
För säkerhets skull buggade vi ner kaffet efter pausen. 
 
 Dags för en liten favorit, så att säga. För visst är "Kramturen" en liten favorit hos oss. Frågan dök upp om varianten var vanlig på dansbanorna. Enligt min erfarenhet ser man den inte ofta, och i så fall inte i vår version. Ännu en av de där lokala varianterna som hör till bygden, upplever vi åtminstone.
 Här dyker några typiska ledord upp som "Tydliga Markeringen" och "Vänstervarv efter handbytet". Icke att förglömma "Anknäbben". "Första kramen" och följande "Andra kramen", gärna med "-Uff". "Sänka armen" för utgång, och killens "snabba vändning" som följs av "Högervarv för tjejen".
 Kan det bli tydligare?
 
          
"Markeringen"                                           "Anknäbben"
 
          
"Första Kramen"                                         "Andra Kramen" 
 
Stilig "Kramtur" här ovan, med Martin och Monika!
 
        
Ännu en "Kramtur" med Veijo och Rose-Marie!
 
        
Samma med Tommy och Annica!
 
        
 Mera "Kramtur" med Björn-Ove och Mia!
 
 Ja visst är "Kramturen" riktigt trevlig! Här med Martin och Marie-Louise.
 
 Att Ni kunde kramas redan innan kvällens buggkurs, det tvivlar vi inte på. Men nu kan Ni göra det i bugg-takt åxå! Tänk vad man kan lära sig hos BUGG's i alla fall! Bara detta en orsak att hänga med hos BUGG's! 
 
 En riktig glad bugg-blick från Patricia och John!
 
 Vi säger återigen Tack för en trevlig kurskväll med gänget hos BUGG's, och hoppas Ni kramas riktigt mycket under veckan! Gärna i buggtakt åxå!
 Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
 Hos oss lär vi oss att kramas i buggen!  Ja,"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0