En Danskryss till Åland.

 Ett förväntansfullt Dansgäng!
 
 Hela gänget samlat inför ombord-stigningen.
 
 En idé tidigare under hösten om en danskryss till Åland, kunde under veckan förverkligas. Från början var det nog Ulla å Ann-Louise som fick uppslaget, och tyckte att en dans till Black-Jack skulle sitta fint. Bandet var utannonserat som denna kvälls kryssningsband. Black Jack har vi goda minnen av sedan tidigare, så här kändes det som en säker satsning...
 Väl ombord på Cinderella, när ett besök i hytterna var avklarade, ställde vi in siktet på uppdukad buffé!
  
          
Thomas och Gunilla                            Tommy och Lotta 
 
          
           Peter och Ann-Louise                     Arne, Björn-Ove, Monika och Tommy
 
 
 Per-Arne och Linda
 
 Mätta och "goa" av kallskuret, varmrätt och alltför smaklig efterrätt, återvände vi till våra hytter och fräschade upp oss inför kvällens äventyr. En trevlig överraskning utannonserades i högtalarna, kvällens andra band var nämnligen "Martinez"! Ett band vi dansat till efter cd-skiva, men aldrig live. Spännande tyckte vi!
 
Sandra med sitt band, var en glädjande överaskning. Danne på trummorna i bakgrunden.
 
 Som sagt, Martinez var en trevlig överaskning! Man märker ganska snart om banden trivs med sitt spelande och gillar sin publik. Det tyckte vi Martinez gjorde. Ögonkast till publiken och lattjar på scenen, är goda tecken. Gott låtval i lagom takt gillar vi åxå. 
 Danspubliken var i mogen ålder, och till och med jag själv hörde till det yngre gardet, för en gångs skull. Givetvis speglar detta av sig på repertoaren hos båda banden, som förstås läser av sin publik. Därför hörde vi många evergreens, lite väl många tyckte kanske jag, men smaken är ju som baken. Framförandet var det inga fel på, tvärt om!
 
          
Linus vid klaviaturen                                  Sandra med bra sång 
 
 Tommy med sång och gitarr
 
 Martinez var ett band som spritte av spelglädje.
 
 Kvällens andra band var alltså välbekanta Black Jack. Ett band vi gärna spelar musik från, under våra kurskvällar. Dessutom har vi dansat till dem live några gånger åxå, och bara spridit lovord om dem. Full pott vad gäller låtval och taktmässigt framförande, har varit återkommande kommentar från oss.
 Ett dansband med rötter i Sundsvall, och baserades på filmen med samma namn från 1990. Året efter bildades bandet, som haft flera låtar på svensktoppen. ( Uppgifter från Wikipedia)
 
Tony frontar och sjunger, Peder med dragspel och Morgan med saxen 
 
 Black Jack är ett gäng med verkliga proffs i sitt gebit, inget snack om den saken. Gänget framför sina låtar perfekt, även om det inte spritte lika mycket kring detta bandet, tyckte vi...
 Kanske spelar även publikens reltivt höga medelålder in även här. Många kända låtar med flera år på nacken, fick vi dansa till. Ett tempo som passade kvällens publik, om man säger. 
 Vi siktar på att dansa till bandet i repris, vid ett lämpligt tillfällen igen. Då har vi säkert ändrat oss...
 
 
 Peder delar gärna med av sitt leende
 
 Skön pose mot Ulla å hennes kamera, av Morgan och Peder
 
 Inledningsvis var det sannerligen fullt på dansgolvet. Inga yviga svängar under varken fox eller bugg, blev det för oss. Den saken skötte så många andra om istället!
 Ett onödigt stort mått av bufflighet, gnällde vi under första timmen. När tiden runnit iväg blev det bättre med plats på dansgolvet och knuffarnas antal minskade. Härlig danslokal med en hel del sittplatser, om man bara vill sitta och njuta av danskvällen med ögon och öron.  
 
 När någon timme förflutit, blev det lite mer plats på dansgolvet. ( Ser Ni Gunilla och Tommy?)
 
 Lite sjögång under kvällen, gjorde att man ömsom dansade i uppförsbacke, och ömsom i utförsbacke! En spännande upplevelse bara det!
 Nu var det ingen risk att ramla omkull för det. Vi dansade på, mer eller mindre, en gummimatta, och flera av oss bytte skor ett par omgångar, för att hitta glidet. Själv drog jag på mig bootsen, och träffade ganska rätt...
 
 Många kända låtar från Black Jack.
 
 
 
          
 
 Tommy bjöd damerna på flera BUGG's-turer. Det gillade vi skarpt!
 
 Dans och upptäcksfärd runt båten, till långt fram på småtimmarna. Nu skulle hytten besökas för vila, upplystes man om. Dags att vaggas till söms av ett jäsande Ålands hav...
 
 Onsdagen bjöd på strålande höstsol och friska vindar.
 
 
 Lunchdans, är ett trevligt sätt att idka dans på!
 
 Martinez fortsatte åxå sitt spelande. 
 
          
 
En avslutande scenshow av bland andra, Sten och Ebbe Nilsson. 
 
 Vilket givetvis ger tillfälle till en sista dans!
 
 Ett besök i taxfree blev det som avslutning, och vips var resväskan lite tyngre. Inga kvarglömda prylar i hytten, och några steg över landgången, så var man på fast mark igen. Bussresan gick snabbt och bra, även om man just nu inte längtar efter den speciellt mycket. Man vill mest hem till sin egen säng, även om resan absolut var ett trevligt äventyr. Å tänk, sängen hade även den samma vaggning som slafen på båten...
 
 Ett tack till alla trevliga resvänner från BUGG's!  Hälsar Ulla å Arne.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0