Ett avslut med mersmak!

 BUGG's gänget dansar Final!
 
 Jonas och Josefin samt Maria och Roger var några av kvällens gäster
 
 DansAfton hos BUGG's innebär Trivseltimme som inledning. Även detta en tradition sedan vi startade upp våra egna danskvällar. En viktig del i detta att sitta ner och äta en stund tillsammans innan vi går på "huvudrätten", som i vårt fall är själva dansen. Så klockan 19.00 kunde vi hälsa ett förväntansfull gäng Välkomna till bords och vår form av förfest! 
 
          
 
          
Ote fick dans med både Martin och Inge
 
Roger bjöd Lotta på en svängig jul-bugg
 
 Sedan några år tillbaka blandar vi en fox och en bugg som passande musik-upplägg för varje dans. Förhoppningsvis ger detta tätare byten, och ger samtidigt smakprov på båda våra vanligaste dansstilar åt dansparen.
 Samtidigt manar vi ju på alla att prova på detta med att dansa foxtrot på detta vis. Bugg är ju vår huvudingrediens, men träning i fox är nödvändigt för att få in rätta känslan här åxå. Kommer vi ut på "riktig" dans, är det ju fox halva tiden. Å halva nöjet med...  
 
 Martin och Anna dansade riktigt mysig fox.
 
          
 
          
Victoria och Tommy samt Yvonne och undertecknad i foxens värld.
 
Monika och Peter hälsar på Ulla å hennes kamera.
 
  En annan tradition vi håller fast vid så länge, är den inledande julmusiken att dansa till. Inte för att det blir "Små grodorna" å liknande julmusik för det. Nej, här har vi försökt att hitta de där dansanta jullåtarna, som många av både dans- och rock-banden givit ut under årens lopp. Här kan man hitta en hel del både dansvänlig och trevlig julmusik om man letar en stund. Några byten sedan förra året förvisso, men inledningen med "Boony M" och "Mary's boychild" som fox-låt, ändrade vi inte på. Även om tanken faktiskt kom upp...
 
 Marie-Louise och Roger samt Karlsten och Maria buggade in julstämningen.
 
 Som avslutning på jul-passet rockade vi till det ganska rejält. Vi som själva brukar förmana till återhållsamt bugg-tempo under första halvan av danskvällen, trillade nu på eget grepp så att säga. Fast nu är det ju inte så gott om sköna bugg-alternativ att vraka bland, därför svängde det skönt om tomten så där mot jul-slutet... 
 
          
 
          
 
 Härlig julbugg med Inge och Victoria.
 
 När så tomtarnas rockande stod oss ända upp i halsen, växlade vi in på ett mer traditionellt spår av danslåtar. Hösten har ju varit en mycket god tid för oss som gillar ny och fräsch dansmusik, så här var det inte några problem att hitta bra dansmusik. Det blev till och med så att vi fick skrolla lite extra i låt-biblioteket för att säkerställa balans med några gamla godingar åxå. För visst ska det finnas några låtar som manar till lite allsång åxå...
 
          
Lotta och Tommy samt Britt och Karlsten
 
 Monika bjuder sin Björn-Ove på lite go-fox åxå.
 
 Josefin och Jonas dansade fox under DansAftonen åxå.
 
 Fartig bugg till "vanlig" dansmusik innan kvällens kaffepause.
 
  Så visst taggade vi ner ett par takter då det blev dags för vanlig dansmusik igen. Vi ville ju vara säkra på att få med de sköna låtarna med lite mindre stressig takt åxå. Flera av höstens favoriter radades upp för våra dansvänner, och killarna hade fullt upp att bjuda damerna på dans.  
 
Björn-Ove bjuder Britt på en glad foxtrot under kvällen.
 
          
 
          
 
          
 
 Skön och svängig dans, så till den milda grad att Ulla fick komma och påminna mig att det var dags för kaffepause åxå! Tänk vad man kan gå in i sin dans...
 Så nu dukades det upp kaffe och äkta hälso-kaka därtill. För visst är väl både kokos och choklad rena naturprodukter... Om det nu innhåll något mer, behövdes det säkerligen för fortsatt intensiv dans efter pausen!
 
 Inte alls ovanligt att en Linedance dyker upp hos BUGG's!
 
 Linedance är ju en återkommande ingrediens i våra DansMix-kurser. Linen "Elektric Slide" har blivit något av våran egen linedance, och återkommer som oftst under danskvällarna. Många, många fler finns att lära, men just denna variant villl vi gärna att så många som möjligt av våra dansvänner skall ha med i bagaget.
 
 Per-Arne och Linda kommer ihåg våran "Elektric Slide"! 
  
 Vi tackar Viktoria och Per-Arne för en härlig dansbild!
 
           
 
          
Karlsten och Britt samt Martin och Emelie varvar med några foxar förstås.
 
 Sedan kan jag förstås inte undgå att åter nämna hur trevliga våra danskvällar blir! Om vi själva har lite otur med våra dans-utflykter i allmänhet, vet jag inte. För även om vi reser till dans med kända band, så kommer vi hem lite missnöjda då och då. Gnäller lite över än det ena och än det andra.
 Men när vi dansar med våra dansvänner stortrivs åtminstone vi! Givetvis inverkar den avspända atmosfären en hel del. Dans med kända dansare ger en stor trygghet i dansandet, och man får liksom aldrig nog av dans. Önskar att kvällen vore bara lite längre... Även om benen på morgonen efter, talar i motsatt riktning!
 Sedan har vi ett dansant gäng här hos BUGG's! Inget snack om den saken! Här sticker inga vassa armbågar ut, och ingen bufflar fram över golvet som ett snälltåg. Stort beröm till Er alla som dansar hos oss! Det är Ni som gör kvällarna så trevliga!   
 
 Monika väntar spännt på nästa bugg-markering av Björn-Ove.
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 Jonas och Josefin, två av våra yngre buggare.
 
          
Andreas bjuder Vanja och Camilla på var sin bugg
 
 Ett intensivt buggande genom hela kvällen.
 
          
Inge bjuder tjejerna på fartfylld bugg...
 
 ..å ibland vet de inte vad som är upp eller ner!
 
          
 
          
 Jag själv och Andreas tackar Linda och Vanja för en dans
 
 Härlig bugg-bild med fart och fläkt, med Victoria och Tommy!
 
 Även om man vill dröja in i det längsta med vissa saker, så kommer även BUGG's Danskurser till ett säsongs-slut! Den sista, lite vemodiga, sysslan är att plocka ner BUGG's-klockan, som vi alla nog har tittat på några gånger under säsongen. Denna kväll fick vi både fysisk och psykiskt hjälp, med detta vanskliga arbete av Peter och Ann-Louise. Visst känns bördan lättare att bära om man är fler! 
 Bara att gå hem å byta batterier i urverket, för snart ska den upp igen! Då är väl Du med och dansar in våren med BUGG's igen? En riktigt God Jul på Er Alla Dansvänner!
 
 Skönt med hjälp i svåra stunder!
 
 Ett STORT Tack för en Jättetrevlig DansAfton, säger vi till Er Alla!
 
-Vilket skönt gäng vi har!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å viker inte en tum: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" på millimeter'n

Kommentarer
Postat av: Ote & Inge

Vilka härliga underbara bilder på denna trevliga dansafton. Stort tack till Ulla & Arne för denna underbara danskväll och alla andra roliga söndagsdanser under terminens gång, det blir lite tomt på söndagarna nu. Ha en riktig God jul & Ett underbart gott nytt år både med och utan dans. Vi ses igen i mitten av januari. Kram på er båda och några extra till dom goa vovsen.

2013-11-25 @ 22:13:53
Postat av: Gunilla & Thomas

Tråkigt att missa en så trevlig kväll, men en kraftig förkylning satte stopp för att kunna vara med. God jul och gott nytt år

2013-11-25 @ 22:50:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0