Lekfull final för Bugg 2.

 Vi hoppas kunna visa buggens lekfulla sida.
 
 Bugg 2:an fick extra lång uppvärmning i söndags.
 
 I söndags tog vi lite extra tid, för att försöka visa buggens lite lekfullare sida som omväxling. Vi som har pysslat med bugg under flertalet år, riskerar att gå in och bli lite nördiga i ämnet. Förmodligen en risk i alla gebit. För när man lärt sig basnivån någorlunda, vill man kanske utmana sig själv, och sätta upp lite högre ribbor. Allt eftersom, lära fler buggfigurer med ökad svårighetsgrad. En utmaning att kunna ta sig över en nivå, man inte trodde sig om, inledningsvis. 
 
          
 
          
 
 Tommy och Britt tränar lättsam bugg.
 
 Nu är det inte så att vi uppmanar Er att slarva i buggen, lång därifrån. Vi siktar absolut att baskunskaperna ska sitta, och vi bryter fortfarande av dansen, om vi märker att takten spårat ur. Lite handpåläggning och takt-räkning till en ny start i buggandet. För den absoluta grunden i skön bugg, är att takten följs. Här finns inget utrymme för tvekan.
 Det är nu vi kan börja leka i buggen. För just bugg tycker jag är ett utomordentligt skönt sätt att lyssna på musik, och samtidigt kunna få nöjet att röra sig till en medryckande takt. Sitter sedan låtens vers i minnet, kan man givetvis nynna med. Tja ibland blir det till och med en duo med bugg och sång... 
 
          
 
          
 
 Att "leka bugg" ger glada miner, här med Fredrik och Linda.
 
  Att repetera grunderna i buggen denna finalkväll tyckte vi passade extra bra. Ett uppehåll i kurserna stundar, och kanske kommer Ni att ge Er ut på dans i skarpt läge under tiden. Vi förbereder detta på bästa sätt.
 Under kurserna brukar jag ibland säga att: "Med en buggsväng och ett leende kommer man långt!"
Sitter som sagt takten rätt, och handfattningen lagom lång och stadig, är det bara att leka på. Starta upp ekipaget med "Grundsteg" och "Cirkelbugg", så har vi börjat få rytmen i kroppen. Här är just "Buggsväng" en alldeles utmärkt uppföljning. Har sedan grabben lärt sig att föra sin dam, i både vänster- och högervarv i "Buggsvängen", är lyckan gjord. Då efterhand säkerheten infinner sig, kan killen kosta på sig ett leende till sin buggdam. Vad kan man mer begära?
 
          
Leif och Johanna                               Fredrik och Gunilla 
 
 Ett "Midjetag", med Maria och John, är en utmärkt "Lek-tur".
 
 Nu ska vi kanske inte ha några stora begär, om vi nu bara "leker bugg" förstås. Fast någon "Katapult" är ju en passande lekfull figur. Högervarianten har vi redan provat på under Bugg 1:ans kurs, så den fick en kort repris och bakades sedan in i leken. Visst är det kul att "leka bugg"!
 
          
 
 Leif och Yvonne provade åxå på kvällens uppgifter.
 
 I och med att vi byter handfattning under själva leken, kan det ju vara kul att lyxa till det med en buggfigur, då vi tagit vänster/högerfattning emellanåt. Här är "Katapulten" i vänster-utförande en ypperlig figur att leka vidare med. Inga stora skillnader i sig, bara att vi för tjejen i en vänster buggsväng som passande inledning på figuren. Att sedan grabbarna lyfter på den fria högerarmen i insteget, är viktigt för att inte låsa fast den i mellan sig själv och damen! Fast lagom högt, då förstås...
 
          
Veijo och Pernilla i just "Vänster-katapult" samt Annica och Thomas i "Karusell" 
 
 Ja här försvann första halvtimmen av kursen i lättsam bugg. Ett envist och återkommande syndrom, detta med att tiden försvinner som en avlöning i julveckan...
 Kvarten innan kaffepausen tog vi i alla fall och repeterade förra söndagens "Karusell med fullt ut", eller mer vanligt kallad "Hej-turen". För det är ju här vi lägger in det hurtiga "Hej'et" som en taktmarkering, innan killarna guidar tjejen bak ryggen. Ett "Hej" som fått ge det dagliga namnet på figuren.
 I förra blogg-inlägget, "Börja med "Torped" å sluta med Hej!" från Bugg 2:ans 5:e kurskväll, finns en vokabulär beskrivning på just "Hej-turen". Klicka dej gärna tillbaka dit, om Ni vill träna lite extra på figuren!
 
Linda och Peter, med siktet korrekt i dansriktningen... 
 
 Yvonne rullar ut, under Björn-Oves uppsikt.
 
 Thomas och Linda säger "Hej" till varandra!
 
Några minuter med Foxtrot, fick ingå i final-kvällen.
 
 Som vi hoppas framgick med all tydlighet, vankas det DansAfton på lördag. Traditionellt avslut på höst-säsongen med BUGG's Lussedans! En uppskattad danskväll som inleds med passande Jul-musik! Givetvis har vi samlat en rad med dansanta jul-låtar, med hög igenkännings-faktor! Julmys i dansens tecken!
 Så därför tyckte vi att det passade bra att damma av kunskaperna i fox'en, och ge dem passande aktuell fräschhet. För på lördag blir det både bugg och fox! (Jo jag kollade rättstavning, det ska vara två "h" i fräschhet. Faktiskt!)
  
          
Både Niklas och Linda samt John och Patricia tränar "Pilbågen".
 
 Denna finalkvälls sista figur var "Pilbågen", eller rättare sagt båda varianterna av figuren. I den första varianten ger killen armbågen åt sin tjej redan i första steget, och båda trampar baksteg på tredje takten, varpå killen ger henne vänster frivarv på "fyr"!  Killen vänstervarvar åxå och fångar upp sin dam med vänster hand. Musik och träning på första varianten...
  Variant 2 av "Pilbågen" är lite längre, då killen här startar med ett midjetag på sin tjej, med högerarmen. Tjejen hakar på sitt handtag på killens högra överarm, och båda använder sina fria händer till handstöten på sina framsteg på ettans takt. Under nästa baksteg kopplar killen ur sitt midjetag och förbereder sin avfyrning av pilbågen på takt fyra igen. Samma varv och handkoppling som förra varianten. Ytterligare träning på figuren följde på detta...  
 
           
Peter och Yvonne och Leif och Annica spänner alla "Pilbågen". 
 
 Som avslutning fick hela gänget lite friare tyglar och buggade efter eget minne den sista stunden. Riktigt härligt att se Er alla, när nu Ulla petar upp tempot en smula, och det buggas med liv och lust av hela gänget.
 För tolv veckor sedan stegade ett lite osäkert gäng in på Syltoppens dansgolv. Började då sin karriär med att trampa sina Grundsteg. I sanning en stor skillnad mot avslutande buggen i söndags! Vilken resa i buggens värld för Er alla, för så duktiga Ni är nu! Vi Tackar för att vi fått följa Er på denna resa!
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne 
 
För:"Ska de va bugg, ska de va BUGG's!" Inget vi tvekar på, i alla fall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0