Dags att trassla till det!

 Vi kliver upp till högsta plan.
 
 Lars-Erik och Emelie dansade med i Bugg 4:an.
 
 Jo, visst är det så att vår Bugg 4:a är vår högsta buggkurs. Visst svarar kursdelarnas stegran en del svårighetsgraden. Att buggturerna blir svårare att lära sig, kanske mer beror på att de innehåller ofta ett längre mönster av rörelser. Rörelser som i många fall är bekanta var för sig, men i ovanliga kombinationer blir det till att lära om på nytt. 
 
Stefan och Marie-Louise satsade på högsta plan. 
 
 Stefan och Marie-Louise packade inte ens upp resväskan, utan valde bugg direkt efter hemkomsten. Visst är buggare riktiga entusiaster! Självklart passar vi på att Tacka för det fina fotot, som vi publicerat tidigare på bloggen!
 
          
 
          
 
 Sedan är väl kanske ordet "svårt" en bedömningsfråga. Kanske är det så att Bugg 1:an är den svåraste kursdelen, egentligen. Då är det så mycket nytt som skall läras in, helt nya rörelser och bara detta att röra sig till musik. Något som våra Bugg 4:or, inte har några som helst problem med...
 
 Vana buggare bjuder på sina egna varianter som överaskning. Här guidar Veijo Marie-Louise.
 
 
 Elin och Lars
 
 Som lite uppmjukning fick gänget repetera förra gångens "Kråka Höger". Gammal och van buggfigur för de flesta, men ny för några ändå. Basvarianten som inledning, och kombinationer som extra tillägg. En extra uppmaning om att lägga figuren på minne, för ny kombination skulle demonstreras om ett tag... 
 
          
 
          
 
          
 
 
 Kvällens ordinarie buggfigur är, som jag tillade, lätt att trassla in sig i, inte minst för "danslärar'n". För "Hårdknuten" är en buggfigur som innehåller en stor portion personlig touch. 
 Ingången med öglans läggande över killens huvud, ställer nog inte till det speciellt.
 Sedan kan tjejens utrullning till lås, innehålla en del variation. Vissa tjejer är extra "lättfotade" (missförstå mig rätt nu!) och rullar snabbt ut i just låset. Andra tar det lite lugnare och använder någon extra takt. I de fallen får killen snällt trampa de takterna åxå och låta henne komma ut i låset. För det är just därefter som killen "drar" tjejen till sig med högerhanden och de båda byter sida.
 Tjejen går bakom killen, utan något varv, och avslutar sidbytet med ett baksteg.
 Basversionen avslutas med en buggsväng i vänstervarv för tjejen, med vänster/ högerfattning. 
 
Så stiligt Stefan låtit Josefin kommit ut i låset innan sidbytet, som inleds här.
 
          
Björn-Ove och Annci praktiserar "Kråkan".
 
 När alla fått reda ut det här trasslet, kunde vi förstås inte låta bli att trassla till det ordentligt för våra elever. En figurkombination som tillhör överkursen, och ämnad att ge "de gamla rävarna" lite att fundera över. För visst är "Nackad Kråka med halv Torped och Hårdknuts avslut" lite att bita i! Speciellt momentet med sidbytet och byte till "Lastväxlartaget"! Vi ber våra nya Bugg 4:or att inte deppa ihop, om inte figuren satt i första försöket...
 
 Bengt-Åke och Annci
 
En snygg ingång i "Kråkan" med Kristoffer och Vanja
 
          
 
 Bengt-Åke och Rose-Marie
 
           
 
          
 
 "Polisturen" är en trevlig buggtur!
 
 Pierre bjuder på ingång till Borren".
 
 Förändringens vind blåser ständigt i BUGG's kursprogram. Några turer ramlar ur, och några kommer till. En av de nyare varianterna är "Borren" som vi placerade i söndagens Bugg 4:a. Buggturen är del i en trilogi med figurer, vi planerar att lägga med i Bugg 4:ans kursprogram. De andra som kommer att läggas till blir "Bommen" och "Vänsterlåset" i nämnd ordning.
 Denna första tredjedel av trilogin, innehåller den speciella "borrningen" av tjejen, som är en kul och ny variation i buggen. Att sedan de tre figurena åxå arbetar på killens vänstra sida, är även det en ovanlighet i buggandet..
 
 Bengt-Åke och Lisa har fått in rätta knycken... 
 
 ...å visst ser det bra ut!
 
 Avslutning med fri variation av buggen, eller "Blanda å ge" som vi BUGG'sare säger!
 
En trevlig inledning på sista halvan av höstsäsongen 2013. Tänk vad tiden går fort hos BUGG's!
 
Som vanligt säger vi ett stort Tack till vårt glada buggäng! Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å utan å trassla till det nämnvärt knopar vi ihop: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0