En intensiv period för Bugg 2!

 Två viktiga turer på programmet!
 
 I Bugg 2:an inleder vi med uppvärmning innan kursen.
 
 En uppvärmningsrunda fick självklart stå som första punkt för våra 2:or. Helt naturligt tycker vi som dansat några år nu, men visst kan detta med att starta upp sin dans, framkalla några frågetecken. Dessutom hade vi nöjet att välkomna några nya buggare hos oss, så vad var väl naturligare än att växla några ord om detta med att starta upp sin bugg.
 
 Veijo och Gunilla
 
          
Fredrik och Lena                                   Yvonne och Jonas
 
 Ett av det mest spännande i dansen, är just att få dansa med nya människor. Finns säker experter i ämnet, men min erfarenhet som kille, får stå som grund just nu. När det gäller en nytt möte med bugg, tror jag på en dubbelhandsfattning som första startposition. Här har man ett stadigt fattning med sin nya partner att börja med några Grundsteg med. På några få takter känner man partnerns taktkänsla och stadighet i armarna. Fungerar detta fint går åtminstone jag in i Cirkelbuggen, och får en bra uppfattning om följsamhet i rörelsen.   
 
 Fredrik och Lena samt Jonas och Maria får repetera som inledning
 
 Känner man att detta fungerar bra, går man givetvis in på sina favorit-turer. Med fördel från de tidiga kurserna, de turer man som kille behärskar allra bäst, och samtidigt kan ge det bästa stödet och guidningen i. 
 Som i så många andra områden har man bara en chans att göra ett första intryck, så viktigt är det ju att känna att takten i sin bugg är den rätta, och att gå fram med varsamhet i buggen. Ge en stadig hand å guida så säkra buggturer som man kan.
 Allt eftersom buggen/buggarna fortgår brukar säkerheten i samarbetet öka, och man kan testa lite nyare varianter. Faller detta ut på bästa sätt, och man upptäcker sin like i buggen, ja då har man upplevt det roligaste som finns i dansens värld!
  
          
 
          
 
          
 
          
 
 Yvonne och Johan får fint flyt i sin bugg!
 
 Skulle man som kille däremot känna att sin nyfunna dans-tjej har problem att hänga med i buggen, får man givetvis hejda sig i forcerandet, "ta ett steg tillbaka" och ta om de säkrare buggturerna. Ge tjejen än säkrare guidning, och låta henne växa in i sin egen buggstil, och rätt vad det är så brukar det fungera bättre så.
 Så visst kan väl några ord om uppstarten i buggen passa väl in då och då. Ett ämne som man nog så ofta stöter på i sin dans. Dina egna erfarenheter är välkomna som kommentar!
 
          
 
 
 Britt och Lars-Erik får fler turer att träna på. 
 
 Fast vi skulle förstås träna på mer än uppstart, under kvällens buggkurs. Vi tror att förra gångens "Handbyte bak killes rygg" satte lite myror i Era huvuden. En buggtur som kräver ett visst mått av bestämdhet i sitt utförande.
 För killens del tog vi upp detta med att hjälpa tjejen i sitt rörelsemönster, inte bara i förningen, utan även se till att flytta sig för att underlätta hennes färdväg. Speciellt under takt 1 och 2, baksteg å högersteg. Sedan en fast guidning fram under tjejens högersteg, på takt 3, och håll undan armbågen, noterade vi.
 
          
 
          
 
 
John och Josefin samt Johan och Sara
 
 För tjejens del i "Handbyte bak killens rygg" noterade vi extra hennes högra, bestämda, framsteg på den tredje takten. Har sedan de tidigare stegen hamnat rätt, kliver tjejen detta steg fram i dansriktningen. Härmed är hon redo för att guidas runt i sitt högervarv av sin kavaljer.
 Den "Aviga fattningen" som sedan uppstår, tar vi i dags läge, bara och rätar upp med en buggsväng vänster. Alternativ på detta ska vi återkomma till längre fram i kursandet... 
 
 Kristina och Jonas tar sikte på ett "Handbyte bak tjejen rygg".
 
 Redan innan pausen tog vi och testade på stegen i nästa buggfigur. Då "Handbyte bak tjejens rygg" stod på tur. En buggfigur som Ni verkade att få till per omgående. Vi lät figuren få sjunka in i huvudet, tillsammans med en kopp kaffe.
 
          
 
Full fart på buggen efter kaffet.
 
 "Handbyte bak tjejens rygg" inleds med en vänster/högerfattning, och markeringen på tjejen högeraxel. Speciellt viktigt moment nu under träningen. Tjejen inleder sin passage, i dansriktningen, vid killens högersida, samtidigt som han guidar just handbytet bakom hennes rygg.
 Tjejen passerar och gör sitt första högervarv med låg handfattning, ett moment som killen måste följa!
 Under hennes andra högervarv låter killen sin guidande högerhand följa över hennes huvud. Här poängterade vi att killen stegar efter sin tjej, å då givetvis helst i takt!
 Figuren är klar och nu återstår för killen att välja ny buggtur som uppföljning...
 
Josefin och Jonas demonstrerar en utmärkt "Markering".
 
          
Här tränar både Fredrik och Thomas på "Handbytet bakom tjejens rygg".
 
Ett vant och stiligt handbyte av Tommy med sin dans-tjej Pernilla!
Se den utmäkta riktningen åxå, tjejen vidare i dansriktningen å två högervarv väntar henne! 
 
En utmärkt visning hur själva hand-bytet går till med Johanna och Daniel!
 
En utmärkt bild på figurens avslutning!
Linda har gjort första högervarvet och Tommy följer,
samt är på väg att höja sin hand inför sista högervarvet.
Å allt helt korrekt i dansriktningen! Snyggt!
 
Handbyte även med Maria och Niklas...
 
..och med Jonas och Johanna.
 
 John och Josefin
 
 Ett passande tips fick killarna som fortsättning på nyss inövade buggtur. För efter "Handbyte bakom tjejen rygg" hade vi ju återfått höger/höger-fattning, som ju är ingångfattningen för "Handbyte bak killes rygg".
 Här gällde det bara att komma ihåg dansriktningen, innan killen inleder figuren. En miss här och man skickar iväg sin tjej mot dansriktningen, och då kan ju Karlsten stå i vägen, eller hur det nu var....:-)
 
Två buggturer att lägga samman för gänget.
 
 Det blev härlig fart på buggen när Ulla höjde tempot en smula.
 
          
 Johan har vårdat sina buggturer väl sedan i våras, här i fin bugg med Yvonne och Sara!
 
 En ny kombination av buggturer fick det bli som avslutning på kursdelen. 
Å visst blev detta riktigt bra!
 
 Så jättekul att få följa Er alla Bugg 2or på Er väg i buggen! Vilka framsteg Ni gör under kurstiden!
Visst är det kul med Bugg!
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å konstaterar vilken hand man än bytt till: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0