Finalkväll för Bugg 1

Ett duktigt gäng har avverkat sin Bugg 1! 
 
Uppstart med sin intränade buggserie.
 
  Inga större krusiduller innan uppstarten i söndags, för Bugg 1:an. Jo det sedvanliga "Välkomna Till BUGG's" förstås, med det är ju lite av en tradition vid det här laget nu. Fast visst var det lite av extra glans över kvällen i alla fall, det var ju final för Er Bugg 1:a! Hela sex veckor har vi tränat bugg på söndagskvällarna, visst har tiden gått ruskigt fort?
 
          
 
 Jonas och Josefin har båda kämpat duktigt med sin bugg!
 
 Som sagt var det inga långa tal innan dansen startade för gänget. Hela tiden har vi ju traglat vår buggserie, som skall vara just den hjälp som behövs för att starta upp sin bugg med. Ulla spelar upp musiken, den sedvanliga uppmaningen om att "Ramsan gäller", å så räknas takten in. Full fart på golvet, ingen tvekan här inte...
 
          
Lars-Erik guidar både Bianca och Johanna i buggen.
 
Så vitt vi förstår, har Linda och Fredrik haft kul med sin bugg.
 
 Inte för att på något sätt jäkta på gruppen, men vi tog ganska raskt upp förra gångens "Katapult" till repetition. Det var ju extra mycket vi ville få med under kvällens kurstid.
 För att få "Katapulten" att komma igång på rätt sätt, är det viktigt att killen gör sitt offensiva insteg i tjejens högerarm. Takt 1 och 2 är vad som gäller för killens insteg, som samtidigt blir en markering för buggturen i sig. Om killen dessutom fört sin tjej i "Cirkelbugg" som förspel, blir det högst likvärdiga steg för henne, under dessa bägge insteg. 
 Har killen tillika fått till sin låga handfattning, och åstakommit den "frökenaktiga" handfattningen på sin högerhöft, är förutsättningarna de bästa för fortsättningen...
 
Här ser vi Peter förbereda sin "Katapult".
 
 Helt enligt regelboken ser vi buggparet ovan hålla rätta höger/höger-fattningen, som riktigt inbjuder till Katapult. Killens högerhand redo för det lilla knycket, som ger den låga fattningen på höften. Damens arm ser riktigt inbjudande att kliva in i, vilket Peter åxå fäster blicken på...
 
Thomas och Pernilla i en utmärkt stilstudie i "Katapultens" insteg!
 
 Se så stiligt frökenaktigt Thomas håller sin högerhand, i bilden ovan! Pernilla är på korrekt cirkulär väg kring sin kavaljer, på de inledande bägge takterna. Även kavaljerens vänsterhand är på väg att "visas tydligt", helt enligt instruktionen, och damen är på tydlig väg att fatta den med sin vänsterhand. 
 Man riktigt känner hur takten kittlar i ryggmärgen....
 
Även Jonas och Johanna i sin "Katapult"
 
 Samma sekvens, någon tiondels sekund senare. Johanna med blicken fokuserad på kavaljerens, tydligt visade, vänsterhand redo för fattning.
 
Här har vi Josefin och Jonas i skedet strax därefter.
 
 I bilden ovan, ser vi hur Jonas släppt sin högerhand alldeles innan buggparet tar sitt "baksteg" på tredje takten. Killen förstås med vänsterfot och tjejen med sin högerfot, och kommer därpå i sin vänster-vänster-fattning. Då redo att "Fyra" av "Katapulten" på takt fyra...
 Även om de talande bilderna nu lyser med sin frånvaro, kan vi förstås nämna tjejens frivarv-vänster, som blir det kommande momentet. Det efterföljande infångandet sker förstås med höger/höger fattning under kursdelen, men kan lika gärna ske med dubbelhands-fattning i dansens virvlar. Bara att prova på vid nästa tillfälle... 
 
          
 
 Ett nytt moment att lägga till i sin "Ramsa"!
 
Självklart lade vi till denna figur i vår bugg-serie, och vips blev den ännu längre å krångligare att komma ihåg. Några takfast låtar att träna till, å sedan ska nog denna figur åxå etsa sig fast i minnet.
 
          
Pernilla och Niklas                                 Jonas och Linda 
 
På med musiken, och så den viktiga dansträningen.
 
          
Fart i buggen med Peter och Linda
 
Skönt sväng, med ett skönt gäng. 
 
          
 
 Så var det dags för kvällens nya figur. Som sista buggtur i 1:ans kurs brukar vi lägga in "Midjetaget". En variant som jag trodde var min egen idé, tills Ulla tog den förhoppningen ur mitt sinne.
 *Ett markeringssteg som resulterar i en vänster/högerfattning. 
 *Därpå guidar killen in sin tjej, till hans högerhöft, på takt ett å två.
 *Det typiska baksteget för båda två, som vi föresten även kallade "Rock step", under takt tre å fyra.
 *Under den följande takten låter vi tjejen ta sitt högersteg, som krävs för att hennes följande högervarv skall komma i rätt moment.
 *Med schvung i högerhanden skjutsar killen sin dam ut i ett och ett halvt högervarv, förhoppningsvis i dansriktningen. För man vet ju aldrig när Karlsten står i vägen...
 *Avig fattning blir resultatet, men den rätar vi ju bara ut. Än så länge...
 
Ett utmärkt "baksteg" med Pernilla och Peter, ett helklart framsteg! 
 
          
 
          
 En hel bildsvit på idogt tränande av finalkvällens sista buggfigur. Ett koncentrerat gäng, utan tvivel!
 
 John och Annica tog givetvis en bugg under kvällen 
 
 In med den avslutande "Midjetaget" i "Ramsan" som därmed fått sin fulla längd! Några gemensamma genomgångar av turordningen, å så fick Ni alla prova på om Ert minne orkat lagra alla figurerna. 
 Som en extra blomma i den buketten, kan vi nu meddela att vi anser "Ramsan" som klar, å Ni slipper fortsatt tjat om detta. Om ni inte någon kommer å frågar efter den förstås...
 
 Gunilla och Jonas hade många buggfigurer att träna på.
 
 Eftersom en "Dansafton" står för dörren på lördag, tog vi och testade på några steg i fox-takt åxå. Naturligtvis är detta alldeles för lite med träningstid, för en så trevlig dansform. Trots detta fick gänget prova på att ta några steg i foxrytm, 1-2-3å1-2-3å1 2......o.s.v. Killens vänster får starta framåt, liksom tjejens höger bakåt.
 Sparka undan mattan på köksgolvet å ta en träningsrunda! På lördag tränar vi vidare, på både fox och bugg!
 
 Kul med bugg konstaterar Linda och Fredrik, något som värmer oss mycket!
 
 
De sista minuterna blev det förstås träning på buggen! 
 
 En välförtjänt applåd fick de nyutexaminerade Bugg1:orna, av nyanlända Bugg 3:or! Omdömet "Duktigt Gäng" låter slitet, ja jag vet, men även denna omgång stämmer det mer än väl in! Som jag påminde under slut-minuterna, har det hänt en hel del på Er buggfront under de sista sex veckorna!  Eller hur? 
 
Både Ulla å jag Tackar för sex trevliga veckor tillsammans med Er,
och hoppas även Ni haft kul med Bugg hos BUGG's! 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Å gör i alla fall oss än mer säkra på att: "Ska de va bugg,ska de va BUGG's!"
****************************
PS!  I samma stund så inbjuder vi förstås Er Alla på fortsättning i vår Bugg 2:a, kommande söndag! 
 Vi buggar vidare i samma anda å lägger till några buggfigurer ytterligare!
En utmärkt kursdel att hoppa med i, även för Er som buggat tidigare å vill uppdatera sin bugg!
 
Alla intresserade är Hjärtligt Välkomna!   Syltoppen kl 16.30 - Söndag 13:e oktober!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0