Höstpremiär för Bugg 2!

Ett utökat gäng hos 2:orna. 
 
 Gänget fick plocka ur minnet under uppvärmningen.
 
 Hela Bugg 1:ans gäng satsade på fortsättning i sin bugg, och några ytterligare deltagare från tidigare buggkurser passade på att testa sitt buggminne. Uppvärmning enligt invant mönster, och här plockade grabbarna fram buggfigurer ur minnet. Å visst blev det fart i buggen! 
 
          
 
 
 
 Den sista uppgiften under Bugg 1:ans kurs, var den användbara "Midjetaget". Så¨visst passade den utmärkt att repetera, dels för det var den sista figuren vi tränat, men åxå för att den är en så bra kombinations-tur.
 Sagt och gjort, vi övade markerings-stegen med killens högerhands-släpp, och rullade därpå in tjejerna till killarnas högerhöft. Det typiska baksteget för båda, det vi även kallar "Rock Step", på takt tre å fyra.
  Så noterade vi det viktiga högersteget för tjejen innan hennes avslutande 1 1/2 högervarv. Samt den nu uppkommna "aviga fattningen" som vi förstås så här dags, bara rätar ut med en buggsväng.
 
          
Lena och Karlsten                                      Lars-Erik och Linda
  
 Se vilket stilig baksteg i "Midjetaget"!
 
 Vi noterar bara som hastigast de båda ingående delarna, "Avig fattning" och "Högervarv".
 Den "aviga fattningen" som uppkommer efter ett stort antal buggturer, är förstås enklast att bara "räta ut" med en vänster buggsväng. Men vi återkommer till denna handfattning å läge, och kommer att använda den som insteg i ett antal buggfigurer. Ett moment i buggen som det finns ett antal varianter på, blir kul i fortsättningen!
 Just tjejens högervarv är åxå ett moment som återkommer i fortsättningen. En gyllne regel är då det inledande högersteget för tjejen, ett måste för att få högervarvet att fungera. Vi lär att återkomma här! Mycket snart...
 
          
Yvonne och Jonas                                       Patricia och Fredrik
 
 Sedan nämnde vi åxå med några ord detta med bugg under trånga danser, med lördagens Motionsdans i färskt minne. Nyss övade "Midjetget" skall inledas med tjejens rygg i "Dansriktningen", då utgången då sker i just "Dansriktningen", och risken för kollisioner minskar avsevärt då.
 Ett annat exempel vi testade var gamla "Karusellen", där det är mycket lämpligt att fortsätta i karusellfattningen ytterligare fyra takter, om killen märker att det är trångt i "Utrullens" riktning.
 Mycket fakta-matande för Er i Bugg 2:an, vi vet, men små tips vi återkommer till igen. BUGG's siktar på bra bugg som resultat, så vi försöker notera eventuella små fällor i buggen... 
 
 Gunilla och Fredrik buggar koncentrerat.
 
          
 
          
 
          
 
 Johan och Johanna
 
 Visst ser det ut att planeras en "Katapult" för Yvonne och Lars-Erik
 
 Niklas och Christina siktar på fortsättning i sitt buggande.
 
 När det nu blir dags för Bugg 2:an, ligger tre användbara buggfigurer på väntlistan. Denna första kursväll testar vi på en av de mest använda figurerna, nämnligen "Handbyte bak killens rygg". En lite högre svårighetsgrad, så visst platsar den i Bugg 2:an. Här dyker flera noterbara moment upp, som återkommer i buggens fortsättning.
 
  Josefin och Thomas
 
 Som Karlsten så ofta noterar så ger grundsteget bästa start i buggen, men om vi nu startar med figuren i sig...
 Takt 1: Killen kliver vänster fram ett steg, och tjejen cirkulerar ett halvt vänstervarv under hans högra arm.
 Takt 2: Killen kliver med höger åt höger, och tjejen sin vänster fot åt vänster. Handbyte i samma stund till V-H.
 Takt 3: Killen litet vänstersteg bakåt, medan han guidar tjejen i bestämt högersteg framåt.
 Takt 4: Killen kort höger fram,medan han hjälper tjejen runt i hennes högervarv, snurrandes på hennes högerfot ett högervarv.
 Sedan fortsätter tjejen ytterligare ett högervarv 1-2, baksteg på takt 3, Aviga fattningen rätas upp med början på takt 4. Å killen då? Ja han får snällt traska efter, helst då i takt förstås...
 
 Niklas och Maria just i handbytet, Maria redo för sitt högra framsteg på takt tre.
 
 
 Jo visst var det lite svårt att få riktigt flyt i figuren per omgående. Tänk på att killen ska flytta sig åt höger å lämna vägen fri, på takt 2. Tjejen tar ett bestämt högersteg framåt på takt 3. Å att killen guidar runt tjejen i högervarvet på takt 4. Lite träning på köksgolvet under veckan, så tar vi repetition på söndag! 
 
 Sista minuterna med "blanda å ge". Vår version av fri dans!
 
 En premiärkväll med lite huvudbry för våra Dansvänner, men så ska det vara när BUGG's håller kurs! Vi flyttar fram gränserna gång för gång, man kan inte ens ana hur långt man kan gå...ja eller bugga, kanske de ska va...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Vi byter gärna hand, men aldrig insikt att: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0