Motionsdans till ny musik.

 När dansen är som bäst.
 
Motionsdans med fortsatt gott deltagande.
 
 Svårt att säga när dansen är som bäst. BUGG's kursdel känner åtminstone vi, är formad efter våra tankar. Givetvis kan vi bli bättre, att lära, att förklara och att visa Er dansens framförande och hemligheter. Men ändå har vi hittat vårt sätt att lära ur dans och då framför allt bugg. Stor variation, lite petiga ibland och även lite lagomt krävande, av våra deltagare.
 
          
 
          
 
           
 
          
Fox med varierande stilar hos BUGG's.
 
 Fast allra viktigast är nog ett visst mått av glädje i samband med kursandet. Gillar man det man gör kommer glädjen liksom på köpet. Vi tramsar våra ramsor, och hoppas det blir lättare att minnas momenten så. Ler åt våra misstag, för misstag gör vi alla. Tränar om igen och gläds då momenten lyckas.   
 
 Här är dansgänget som gillar att dansa.
 
 Sedan försöker vi hålla en lättsam stämning under våra kurser. Ibland, under våra hemresor, funderar vi om vi "tramsat" för mycket under kursen. Men det kommer liksom av sig själv då man har roligt. Vi får istället hoppas att glädjen smittar över på Er, och att Ni åxå har en trevlig stund på våra kurser.  
 
          
 
  Trots detta hoppas vi att Ni lär Er en bugg som känns speciell och varierande. En bugg med det där lite extra, en bugg från BUGG's! Något att vara stolt över...
 
Bugg med det lite extra...
 
 Tja, är det under kursandet som dansen är som bäst? Kul om Ni tycker så! Fast kanske är det ändå så att dansen når sin topp, då den blir dags att använda i praktiken. 
 Det närmaste praktisk dans för oss, blir väl då vi dansar under Dansafton eller Motionsdans. Dansafton blir ju mer sällan, av praktiska skäl, men visst är de kvällarna lite av en höjdpunkt. Lite mer av feststämmning, lite uppklädd måhända, dans med ett extra mått av högtid. Visst är de kvällarna något speciellt!
 
          
 
          
 
 Niklas och Annci får tillfälle till gemensam dans.
 
 Fast visst är det åxå trevligt om dansen kan vävas in i vardagen. Inte för att söndag är en vardag i sig, men visst blir BUGG's återkommande Motionsdanser lite av en vardagsdans för oss. Ett lättsamt tillfälle att dansa med sina vänner. Lite skönare klädd, mindre stylad inför kvällen kanhända, ett enkelt sätt att utöva sitt intresse. 
 Framför allt avdramatiseras dansen en smula, dansen blir just det vardagsnöje som dans skall vara. Ett tillfälle att längta till, en ljusglimt i vardagen, en dans hos BUGG's!
 Enligt mitt förmenande är det nog så dansen blir som bäst!
 
          
 
 Pierre och Lena passar på att förgylla vardagen med en dans!
 
 Till en bra dans hör förstås åxå bra musik! Denna kväll hade vi lagt till extra stor del av musiken från nyutkomna plattor av tre stycken dansband. Alla tre banden hade presterat bra dansmusik, enligt oss, fast banden var både nykomponerade och dels nya gäng. För visst är det kul att höra lite nya danslåtar emellanåt?
 
          
 
          
 
          
 
 Ett av de tre "nya" banden vi dansade till, var "Voize" orkester. Bandet bildades sommaren 2011, dock är medlemmarna långt från nykomlingar. Grabbarna har erfarenheter från band som Sannex och Berth Idoffs.
 Vi foxade till "Du,du,du" och buggade bland annat till sköna låten "Kom och ge, kom och ta" . Ett band vi gillade, och hoppas även Ni gjorde så...
 
Emelie och Martin i fräsig bugg.
 
 Gunilla bjöd danslärar'n på bugg under Motionen.
 
 Nästa band vi dansade till var "Per-Håkans" där just Per-Håkan Helén ingår med sång och gitarr. Även detta band har rötter ur gamla "Sannex". Vi foxade till "Jag ger dig allt du vill ha" och buggade bland annat till "En lycklig man". Ett band som åxå gillades skarpt av oss.
 
 Emelie och Jimmy
 
 Tredje och sista nya bandet vi hade nöjet att dansa till i söndags var Bengtsfors-bördiga bandet "Extas". Tony Persson är kapellmästare från just Bengtsfors, och spelar bas. Bandet spelade först under våren 2011, och formade sig under 2012. Vi är hemskt glada att kunna säga att bandet blev vår favorit, när vi provlyssnade plattorna. I söndags foxade vi till "Ingen ingenting" och tog bugg till bland annat "Det var du det var jag
 En glädjande nyhet för oss, och hoppas Ni gillade bandet åxå! Klicka gärna in Er på www.extas.se och ta del av bandet hemsida! Vi ser fram emt en fortsättning här...
 
 Caroline och Tommy motionerade med dans hos BUGG's!
 
 Hoppas Ni såg söndagens bordssticks, där vi hade skrivit ut söndagens låtlista under Fox/Bugg-delen. Här fanns möjlighet att lyssna lite extra på låtarna, och koppla samman dem med aktuellt band. för visst är det kul med ny och fräsch dansmusik från unga pigga dansband!
 
 "Hej-tur med Hej" Höstglöd i dansen med Martin och Vanja.
 
Vi säger "Tack för dans då den är som bäst!"
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne
 
Bugg då den är som bäst: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"  Varför nöja sig med mindre!

Kommentarer
Postat av: ote och Inge

I morgon 26 oktober 21.00-01.00 spelar Ekbladhds i svanskogs Folketshus. Hoppas på många vänner från Buggs denna danskväll.

2013-10-25 @ 09:30:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0