När dansen får bli en vana!

 En mysig söndagskväll!
 
 Den inledande dryga halvtimmen innehåller hälften foxtrot.
 
 Fredagsmys har blivit ett begrepp. Tänk hur en träffande reklamkampanj kan skapa ett ord som blir vedertaget i ett helt land, jo snacka om att media har makt över oss. Och visst är det ett ord som har en innebörd. Fredagkväll är, eller borde vara, den kväll vi varvar ner från arbetsveckan, och idkar just fredagsmys. Även om nu arbetslivet ger åtskilligt med varianter från denna regel. 
 
          
Ett bildpar med fox, där Tommy och Caroline samt Camilla, Tommy, Bengt-Åke och Lena dansar.
 
 Björn-Ove får en dans med Ote, som verkar nöjd med detta.
 
 Nu får nog inte vår blogg samma inflytande i landet, men visst kan vi kalla våra söndagskvällar för söndagsmys! För nog har vi riktigt mysigt under våra söndagsdanser. Att vi har varmt å skönt i lokalen, är en sanning med tveeggad konsekvens. Men visst ger den dämpade belysningen och den behagliga trängseln en härlig atmosfär för dans. Så kul att allt fler tar det tillfället, för en dans...
 
 Tror nog Ann-Louise och Peter instämmer i begreppet "Söndagsmys". 
 
          
Victoria och Tommy                                  Karlsten och Lotta
 
 Cia och Åke lämnar farmen och tar en söndagsdans.
 
 Självklart hoppas vi att vårt upplägg spelar in, om man säger. För just en viktig ingrediens är musiken, tror vi. Bra musik, är i allra största grad ett personligt tyckande. Vi lägger stor vikt vid att hitta dansmusik med skön danstakt. Kännbar och lätt att hitta för de flesta, hoppas vi.
 Ibland kommer någon och tycker att någon låt inte passade dem, det är vi glada för att Ni gör. Då lyssnar vi lite extra på den i efterhand och funderar kring kommentaren. Just den låten kanske inte var så bra, som vi kände hemma vid köksbordet.
 För vårt mål är att vår dansmusik ska vara mycket dansant hela kvällen... 
 
          
 
          
 
 Så svårt att inte le en smula då dansen känns så bra.
 
 En danskväll hos BUGG's vill vi ska vara en positiv kväll. Nu är ju inte varje danskväll en dans på rosor, det ska ingen inbilla sig. Ibland klämmer skorna åt någon tå, som tappat lite av skinnet under dansen. Något knä som inte är fullt så smärtfritt som man önskat, eller någon finger som smärtar när danspartnern klämmer åt...
 Nu är det inte riktigt detta vi menar med en positiv danskväll heller, även om små blessyrer åxå gör sitt. Nej, vi tänker mer på stämningen i stort. Kaffe i "baren" samt vätska därtill. Lite godis som ger lite extra kraft. Möjlighet att sitta en stund och kanske bläddra igenom dagens tidning, eller bara njuta av miljön. Den sköna närheten till frisk luft, när dansen gjort lokalen och pannan pärlandes varm. Små detaljer som förhoppningsvis höjer stämningen någon grad... 
 
 Glada dansare gör oss glada.
 
 Som vi säkert nämnt tidigare, så spelar även musiken in i detta sammanhang, tror vi. Står valet mellan två låtar när vi plitar ihop låtlistan, så läggs oftast den med gladast text i listan. Visst kan en låt ha en text som speglar livets allvar, och ge en tår i ögonvrån. Väcka minnen från flydda dar, och mor å far i stugan vid skogens bryn, eller spegla någon flydd ängel, i vårdat minne.
 Inget fel i detta, på intet vis, men ska man forma en glad danskväll, väljer åtminstone vi lite annorlunda. 
 
 John-Erik och Rose-Marie
 
           
Andreas och Veronica                                  Maria och Tommy
 
 En bugg hos BUGG's vill vi att Ni ska gilla, här buggar Gunilla.
 
          
Tommy och Anna                                    Martin och Lena
 
Thomas stannar kvar från första kursdelen och buggar här med Patricia.  
 
 I ämnet "Att lyckas med dans", har vi resonerat på bloggen flera gånger. Återigen speglar detta våra egna ideer, som inte utger sig för att vara något slags facit. Långt därifrån.
 Vi resonerar åtminstone i termer om återkommande danser. För många är en dans ett stort äventyr. Så stort att nerverna spelar in, kanske något som lugnar och stärker innan dansgolvet beträds känns nödvändigt. Desto mer sällan dansen blir aktuell, blir spänningen ett hinder. Så resonerar vi.
 Återkommande dans blir trygg och just det efterlängtade nöje, vi så gärna vill få den till. Därför tror vi på dans varje söndag, även om det i tidiga år var mer en förlust-historia, är en viktig faktor. Idag räknar förvisso vi inte vinsten i kronor heller, utan i alla glada dansare på golvet som ser ut att trivas.
 Vår stora drivkraft är just tron på dans som ett fantastiskt nöje och samvaro! Utan den drivkraften funkade det inte!
 
          
Peter och Kate                                           Jimmy och Emelie 
 
 Ett dansant buggäng som har stor variation i sin bugg!
 
 Med bugg i focus, Lena och John!
 
          
För Peter har det blivit kutym att bugga på söndag, här med Kate.
 
          
Bugg på halvtid för Lena, resten i kaffebaren. Här med Inge och Tommy.
 
 Just tron på dans som kulturform är ett måste enligt oss. Ska man lyckas med dans bara ur ett ekonomiskt perspektiv, är man nog dömd att misslyckas. Ett krav som säkert gäller de flesta områden, tron på det du gör.
 För dansen har gett oss så otroligt mycket. Att kunna stå och titta på en samling människor som fröjdas till något vi har skapat och trott på, känns så stort. Ja visst är delad glädje något underbart! 
 
  
För delad glädje krävs minst två, här gläds i alla fall Anna och Tommy åt dansen.
 
 Tommy och Lotta tar förstås en dans på söndagskvällen.
 
 Dubbelbugg kräver koncentration för att lyckas!
 
          
 Figuren "Bågen" i dubbelbugg-serien.
 
Å om inte ens koncentrationen räcker, får man le åt sina misstag...
 
          
Men "Bågen" kunde man guida damerna i ialla fall...
 
 Så visst blir det som vi säger i texten: Glada dansare gör oss glada, och nöjda dansare gör oss nöjda! Att det är en lång väg att gå för att få den perfekta dansen, det ska vi bli de första att skriva under på. Dock måste en början vara att fundera i och kring ämnet. Fråga sig själv, vad som får mig att vilja gå på dans.
 Vad får dej att vilja gå på dans? Det skulle vara kul att höra....
 
 Björn-Ove bjuder Victoria och Gunilla på bugg i kopierat format.
 
 Vi instämmer med Ote och säger, Hej och Tack för ikväll!
 
Då dans-gästerna lämnat dansen för kvällen, kommer entusiasterna fram på allvar! Utan dem skulle det vara svårt att ordna alla söndagsdanserna! Ett Jätte-Tack för all hjälp från Er!!!
 
 Ann-Louise tar hand om köket.
 
          
Grus i hallen och smulor på golvet, tar Lena och Peter hand om!
 
 Så först nu på onsdagskvällen kan vi summera söndagens danskväll, och lägga bilderna på bloggen. Men visst var det en riktigt trevlig danskväll, med rikligt med söndagsmys! Skön musik och ett trevligt dansgäng! Å så blev det ju en massa riktigt fina dansbilder åxå! Man börjar ju redan längta till söndag igen...
 
Hälsar BUGG's / Ulla å Arne!
 
Och kan med ovan resonemang helt krasst konstatera: "Ska de va bugg, ska de va BUGG's!"
 
*******************************************
PS. För givetvis fortsätter Motionsdansen åxå hos BUGG's nästa söndag igen! Klockan 19.30 dämpar vi belysningen och bjuder upp till dansant blandning passande fox och bugg, på Syltoppen! Inte ska väl någon dansintresserad gå miste om detta...     Välkomna!

Kommentarer
Postat av: ote och Inge

Vi har så kul på våra Söndagsträffar. Dans är verkligen livets krydda och motion i allra högsta grad.Nu ser vi framemot Lördagsdansen och Söndagen givetvis,

2013-10-10 @ 09:32:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0